En tur till golfklubben

 
När Lillebror var på kalas igår tog jag, maken och Pyret en tur till golfklubben. Om två veckor kommer hon att börja på golfträning en gång i veckan och vi tänkte att hon skulle få känna sig för lite innan hon börjar. Vi ställde upp oss på driving rangen och sedan kan vi säga att det bara gick utför.
 
 
Pyret har ärvt mitt inte alltid så trevliga sätt gällande att jag ska kunna allting på första försöket. När hon sedan såg oss mata iväg bollar blev hon ruskigt arg över att hennes inte alls flög lika långt. Vi peppade henne allt vi kunde och förklarade att det är svårt i början och att hon måste träna. Det slutade med att hon satt på mattan och grät och tyckte att det var öken. Det var till och med roligare att tvätta sina klubbor än att spela med dem.
 
 
Vi började då locka med glass (fungerar alltid) och avtalet var att hon skulle slå tre bollar över en viss längd för att få en glass. Då minsann gick det bra. Hon matade iväg några riktigt fina bollar och då slutade det med att hon inte ville gå därifrån. Tyvärr var våra bollar slut men nu är hon riktigt sugen på att få komma tillbaka.
 
 
Det blev sedan både glass och lunch på terrassen vid golfklubben.

Blommor på balkongen

 
Jissus vilket väder det är. Igår var jag på stan med en kompis och på eftermiddagen åkte vi hem till familjen S för att hänga och grilla. På kvällen slog min pollenallergi till som en smäll på käften helt enkelt. Det kändes som om jag hade fått influensan med tillhörande bihåleinflammation. SUCK. Jag som varit så kaxig och sagt att det inte är så farligt i år trots att det ska vara värsta året på länge enligt alla prognoser.
 
Idag är det nästan lika ill men jag tänker inte låta det stoppa mig och idag har jag varit ute nästan hela dagen. Lillebror var på kalas idag och då roade vi andra oss på golfklubben. Efteråt åkte vi till Blomsterlandet för att köpa blommor till balkongen.
 
 
Det blev mina favoriter hängpelargonior (de är hur fina som helst hela sommaren trots att jag misshandlar dem ordentligt), smultron, pärlhyasinter och en annan rosa blomma som Pyret valde. Nu ska jag bara städa ute på balkongen och sedan ska balkonglådorna upp. Det finns en blomlåda kvar som jag senare ska fylla med kryddor.
 
 

Påskpresent från Ceannis

 
Idag har äntligen min magsjuka börjat ge med sig. För första gången sedan i fredags mår jag inte illa och jag har även kunnat äta lite vanlig mat till middag. Nu känner jag mig så bra att jag faktiskt kan jobba i morgon.
 
Tyvärr blev påskledigheten ingen höjdare för mig av förklarliga skäl. Maken fyllde år under påsken men han fick inte något ordentligt firande från sin fru som låg i sängen och mådde pyton. Däremot fick jag en påskpresent av honom som jag inte har hunnit använda ännu. Det är en sminkväska från Ceannis som jag tycker är jättefin.
 
Min gamla från Helena Rubinstein som jag fick av syrran för säkert 20 år sedan har gjort sitt och får nu dumpas i soporna. I nya sminkväskan hamnar mina favoriter från BareMinerals och Sensai.

Glad Påsk

 
Här kommer en sen glad påsk hälsning och jag hoppas att ni har fått njuta av det soliga vädret och förhoppningsvis lite ledighet. För min egen del har påsken inte varit någon höjdare. Jag har längtat efter att få en veckas ledighet för att umgås med mina familj men det har inte gått som jag planerat.
 
I fredags kväll började jag bli dålig och sedan har jag haft magsjukan modell värre. Jissus vad jag är dålig. Febern har tack och lov gett med sig men min mage är inte att leka med. Idag har helt klart varit den värsta dagen och att ha spenderat tre dagar liggandes på semestern är långt ifrån kul.
 
I morgon ska jag dessutom åka iväg och få massage för min onda axel men det verkar som om jag måste ställa in.
 
 
Maken, barnen och mina föräldrar har i alla fall fått njuta av vädret idag. De åkte iväg till en liten sjö där det finns ett vindskydd uppställt. Där grillade de korv, solade och busade. Själv låg jag inne och tyckte synd om mig själv. Nu är de hos mina föräldrar och äter påskmat och jag har inte fått i mig en enda bit än så länge. Idag har det blivit en halv banan, ett glas oboy, en halv kopp med te och ett glas vatten. Tyvärr får jag inte behålla någonting så det är lite onödigt att ens försöka kan tyckas. Jag får pina i mig det minsta lilla då jag mår så himla illa. Håll tummarna för att det blir bättre snart för annars vet jag inte hur jag ska klara av hemresan på tisdag.

En långpromenad i solen

 
Idag började dagen inte riktigt som vi hade tänkt oss. Lillebror såg hängig ut när han kröp upp i min säng vid åtta tiden i morse och somnade sedan om tillsammans med maken. Pyret och jag gick ner för att duka fram frukost och jag gjorde även eld i vedspisen.
 
 
När killarna kom ner lyckades Lillebror kräkas över frukostbordet. Igår var han precis som vanligt men nu är han sjuk igen och har sovit hela förmiddagen.
 
 
Då solen skiner ute tog jag och Pyret en långpromenad runt udden efter frukosten. Det är lite jobbigt att gå i snön då den är mjuk och det är lätt att sjunka ner med benen. Trots det var det riktigt mysigt att promenera med solen som värmer och det är helt tyst ute förutom fåglarna som kvittrar. På vägen tillbaka träffade vi en granne som ville småprata och som gav Pyret påskgodis.
 
 
Nu är maken ute och springer och jag ska sätta mig på verandan med en bra bok och njuta av solen.

Hugga ved

 
Igår tog vi flyget till Jämtland för att fira påsk tillsammans med mina föräldrar. Resan gick bra men vi var inte uppe förrän till kvällen. Tyvärr började jag bli dålig på kvällen och gick och lade mig tillsammans med barnen.
 
Klockan ett i natt vaknade jag av att Lillebror började kräkas i sängen. Det blev sanering av sängkläder och Lillebror fick tvättas av i duschen. Klockan tre var det dags igen. Sedan sov han hela natten men jag kan inte säga att vi är direkt pigga idag.
 
I köket här i fritidshuset finns inga element och därför skulle maken i morse göra eld i vedspisen för att värma upp lite. Jag tog på mig ytterkläderna för att ge mig ut i ladugården för att hämta ved. I vedboden möttes jag bara av jättestora vedkubbar och jag fick helt enklelt ta fram yxan och klyva några. Det fick bli min morgonmotion. När jag väl kom in med en vedkorg fylld med nykluven ved påpekade maken att det finns ett helt rum i ladugården med kluven ved. Typiskt, men det känns i alla fall bra att ha gjort någonting nyttigt för kroppen.
 
Idag ska vi bara ta det lugnt och kurera oss och om en stund blir det pannkakor som maken just nu står och steker.

Marmorskivan är på plats

 
Det tog bara ett år men nu är den på plats. Då menar jag vår marmorskiva ovanför den inbyggda toaletten i badrummet. Renoveringen var klar i april förra året och jag kan inte förstå att det ska ta en sådan tid för mig och maken att komma till skott. Orsaken nu är att mäklarfirman ska komma hit efter påsk för att ta fotografier och av den anledningen är det en del saker som måste fixas (om vi nu ska sälja lägenheten).
 
 
 
 
 

Vardagsfrukost med färska bär

 
Varje vardagsfrukost brukar se likadan ut för min del. Prio är att det ska gå fort men att det även ska vara hyfsat nyttigt. Det blir en tallrik med turkisk yoghurt, cashewnötter, linfrön, solroskärnor, pumpakärnor och färsk frukt. Barnen brukar alltid få en tallrik med färsk frukt och både min och deras favorit just nu är jordgubbar. Visst, de smakar inte sådär härligt av sommaren som de kommer att göra senare men de är ändå väldigt goda.

Söndagsfrukost på Gateau

 
Då maken och jag hade en barnfri söndagmorgon idag bestämde vi oss för att äta en lugn frukost på Gateau. För min del blev det en baguette med brie, salami och paprika vilken är min favorit. Det blev även varm choklad och jos.
 
 
Butikspersonalen hade påskpyntat och det fanns ett helt bord med påskgodis att köpa med sig hem. Det blev inget påskgodis men däremot lite fikabröd som vi tog med hem till svärmor.
 
På eftermiddagen tog vi med barnen till gymet. Det var mer än åtta veckor sedan jag satte min fot där och nu är det lite som att börja om på nytt. Jag lyckades ju faktiskt springa en mil innan jag blev sjuk men nu klarar jag inte ens av fem kilometer. Det är i och för sig inte så konstigt med tanke på att jag varit sängliggandes i fem veckor.
 
Jag körde i alla fall roddmaskinen som uppvärmning och sedan blev det till att attackera löpbandet. Jag hade lovat maken att inte springa mer än en kilometer men det lyckades jag inte hålla. Det blev intervaller om en kilometer då jag gick i motlut och sedan sprang. Två kilometer löpning blev det totalt så vi får se hur mina ben mår i morgon.
 
 

Oj vilken lördag

 
Igår hade vi en riktig umgås lördag. Vi började med att åka ut till det lokala byggvaruhuset för att köpa golvlister till Lillebrors rum (även det måste ordnas innan fotograferingen). Sedan blev det en tur till Blomsterlandet för att köpa en blomma till badrummet.
 
 
När vi kom hem packade vi ihop lite lunch och tog en promenad till berget vid vattnet där vi bor. Barnen lekte och matade fåglarna. Pyret hoppade av lycka när hon fick ett helt gäng fiskmåsar (minst 30 stycken) att samlas runt brödet som hon matade dem med.
 
 
Väl hemma igen blev det ombyte för att åka till familjen E där vi firade att deras son fyllt 2 år. Där bjöds det på tre olika tårtor, kladdkaka, morotskaka och en mängd småkakaor. Dessutom blev det godis i mängder. På vägen hem släppte vi av barnen hos svärmor då jag och maken hade "date night".
 
Vi började med en middag på Foresta för att sedan ta en promenad till Grill Bruno där maken tog en kaffe och jag sippade på en Bailyes. Senare på kvällen gick vi till biografen för att se en riktigt sjuk film nämligen The Grand Hotel Budapest. Jag kan inte säga att jag tyckte att den var dålig men inte heller bra. Det enda jag kan säga är att den var sjukt skruvad. Det roligaste i filmen var alla kända skådespelare som dök upp i olika roller.

En fjäderkudde

 
Det låter nästan som om jag har köpt en kudde dekorerad med fjädrar men så knäpp är jag inte med tanke på att jag har barn som kladdar på saker och ting. Det är en kudde med fjädertryck som är betydligt lättare att tvätta.
 
 
Jag skulle ordna en sak på lunchen och gick därför till Åhléns där jag av en ren händelse såg denna coola kudde. Den passar perfekt i vår mörkgrå soffa där jag nu har några rosa och lila kuddar. Dessutom hade de 20% rabatt för medlemmar vilket gjorde sakern ännu bättre.
 
Det är olika möster på de båda sidorna vilket gör att det går att ändra stil lite efter humör.

Äntligen ett bad

 
Nu har barnen precis kommit hem från badhuset där de spenderat flera timmar tillsammans med maken. Maken fortsatte till affären för att göra veckans inköp av mat och om en liten stund anar jag att det är Lillebror som somnar i soffan. Han blir alltid helt utslagen av att hoppa, simma och busa tillsammans med Pyret.
 
Planen var att jag också skulle ha följt med men i natt fick jag ont i halsen och började bli snuvig. Då det är ganska kallt i vattnet på badhuset anade jag att det skulle kunna bli mumma för mina basilusker att gå fram och tillbaka mellan poolerna och bastun. Istället tog jag mitt första bad hemma i badkaret på över 7 veckor. Innan maken åkte iväg plastade han in mig ordentligt med tanke på att jag fortfarande har ett stor skorpa på ryggen där min slang har suttit och den måste vara täckt med en kompress som inte får bli blöt.
 
Med mig i badet tog jag min nya bok, mörk choklad med havssalt och jag tände även mitt Voluspa ljus Pink Citron. Enligt mig är det den bästa av deras dofter och jag hällde även i Scottish Fine Soaps Au Lait Bathing Milk vilket är ett måste när jag ska bada. Den luktar jättegott, bildar skum och gör kroppen len.

Ett nytt litet träd

 
Igår blev det en tur till Blomsterlandet för att byta ut pärlhyasinterna som har dött i vardagsrumsfönstret. Den här gången kom jag hem med ett pytteträd med rosa blommor som är hur fint som helst. Tyvärr kommer jag nog att ta död på den vilken dag som helst men just nu står den på fönsterbrädan och ser fin ut.
 
 
I närheten av Blomsterlandet finns det en lekplats och vi passade på att rasta barnen där en stund. Det var fullt med barn och det tog bara några minuter innan Pyret hade träffat nya kompisar. Maken lekte drake och jagade dem genom lekplatsen och Lillebror blev snabbt en minidrake och började jaga tjejer han också.
 
 
 
 
 

Härligt väder

 
Igår fick jag verkligen känslan av att det är vår. Hela lägenheten badade i ljus och jag tog mig även ut för att ta en promenad ner till centrum. Nu när jag blivit bättre har jag lovat mig själv att ta det lite lugnare i livet. Jag är den typ av person som ska göra saker nästan hela tiden. Ska jag sätta mig och sola på balkongen en liten stund måste jag se till att både diskmaskinen och tvättmaskinen är igång för då känns det som om jag inte slösar bort tiden utan faktiskt gör någonting vettigt under tiden.
 
 
Nu ska tempot tas ner och väl nere vid centrum köpte jag två böcker av Denise Rudberg. Det är fortsättningarna på Ett litet snedsprång. Den första boken tycker jag är riktigt bra och nu blev det Två gånger är en vana och Bara tre kan leka så. Jag har nämligen lovat mig själv att ta mig mer egentid och någonting som jag verkligen tycker om är att läsa böcker. Igår lade jag mig en stund i sängen och började på bok nummer två i serien. Inte helt fel att ligga i solen och bara njuta en liten stund.

Fönsterputs

 
Nu när solen skiner om dagarna ser jag verkligen hur smutsiga våra fönster är. Jag har lovat mig själv att aldrig mer putsa dem på egen hand utan leja ut det då det går att få rotavdrag. Nu är det så att vi fortfarande är med gällande det första huset vi såg och är det så att vi köper det måste vi sälja lägenheten fort. Då kan jag inte sitta och vänta på att få en tid hos en fönsterputsare. Tur att björken utanför Lillebrors rum inte har slagit ut ännu för då skulle jag formligen nysa ihjäl mig (är pollenallergiker).
 
 
Då jag fortfarande inte är på topp efter min sjukdom orkade jag bara med två fönster igår. På måndag är det dags att börja jobba igen men jag tar semester över påsk så det ska nog gå bra.

Att nästan bli galen

 
Igår ringde det på dörren och en kille från Posten stod utanför med ett gigantiskt paket. Det visade sig att det var vår bean bag som kommit hela vägen från England. Vi köpte det på Groupon för några veckor sedan och gav strax under 500 kr för den. Jag har ingen som helst lust att ge 2000 kr för en fatboy då säcken ändå kommer att bli sliten med tiden.
 
 
Jag trodde att de små cellplastkulorna skulle finnas i själva säcken men inte då. Enligt instruktionen ska man helst vara två personer som fyller på kulorna men jag är ju som jag är och bestämde mig för att säcken skulle vara klar när barnen kom hem från dagis.
 
Sagt och gjort. Jag hittade några smarta lösningar för att det skulle gå lite enklare men de små kulorna höll nästan på att driva mig till vansinne. De är så statiska att de hamnar överallt. När jag sedan fått in allt i säcken skulle stod det i beskrivningen att jag skulle trycka ut luften innan jag stände dragkedjan. Där måste jag säga att jag tappade huvudet fullständigt. Jag tyckte att jag tänkte till men resultatet blev att det sprutade ut kulor ur påsen och ut på golvet. Så irriterande. Bara till att börja plocka upp dem igen. Sedan stängde jag dragkedjan till dess det bara var ett litet hål kvar innan jag pressade ut luften. Ruskigt mycket smartare måste jag erkänna.
 
Säcken ska ligga i Lillebrors rum och ska användas som sittplats när barnen tittar på tv.

Nya glassar från GB

 
 
Sommarens nya glassar för 2014 har funnits i butikerna ett tag men det är inte förrän nu som jag har haft möjlighet att smaka några av dem. På väg till och från dagis finns en liten kiosk och när det nu börjar bli lite bättre väder (inte idag dock för här snöar det) händer det att jag och barnen slinker in för att köpa glass som vi sedan äter i parken.
 
 
För några dagar sedan tog jag och Pyret var sin glass från vårens nyheter. Givetvis tog hon en Cornetto Kong Cone Choklad. Den är verkligen jättestor och då det bara är choklad med lite chokladsås i tröttnade hon ganska snart och resterna hamnade i soporna.
 
 
Själv tog jag en Panda lakrits då jag alltid har gillat Lakritspucken men denna var en grym besvikelse. Ytterhöljet var ungefär som lakrtispucken (salt och god) men innehållet var för mig en katastrof. Det smakade sötlakrits vilket är det värsta jag vet. Tyvärr hamnade den här glassen också i soporna.
 
I söndags däremot lyckades jag pricka in en riktig goding. Den här gången blev det en Winner Taco och den är verkligen supergod. Det är en våffla fylld med gräddglass och kolasås med överdrag av mjölkchoklad och jordnötter.
 
 

RSS 2.0