Flyga drake

 
Nu när hösten är på gång och det börjar blåsa lite mer är det perfekt att ta ut drakarna på en tur. Det var precis vad vi gjorde i lördags då vi tog oss till Lidingö Musteri för en fika och ängen utanför är perfekt för drakflygning.
 
 
Just nu håller de på att fixas inför Lidingöloppet i närheten men fortfarande fanns det gott om plats för oss att springa runt. Barnens drakar har jag köpt på TGR för runt 50 lappen.
 
 
Tyvärr var Lillebrors lite för liten och klarade inte av de tuffa vindarna men Pyrets fladdermus som är lite bredare klarade sig alldeles galant.
 
 
 
 

Ta in hösten

 
Jag är verkligen inte en höst- och vinterperson utan trivs bäst när det är vår och sommar. Tyvärr är det ju svårt att undvika vissa säsonger i det här landet så det är bara att försöka gilla läget.
 
Idag har det regnat och varit lite kyligare men det verkar som om sommaren gör ett besök lite senare i veckan.
 
 
När Lillebror varit hos frisören i lördags tog vi en promenad genom skogen på vägen hem och plockade ihop lite saker som får mig att tänka på hösten. Jag gillar verkligen när ekollonen är gröna och inte har blivit bruna och hårda.
 
En liten del av hösten har alltså fått flytta in men mer än så blir det inte just nu. Jag låtsas fortfarande att det är sommar ute.

Att längta tillbaka

 
I veckan var jag ute med min kompis (vi som åkte till New York tillsammans) och vi satt utomhus på en restaurang i Gamla Stan och bara njöt av den fantastiska sommarkvällen.
 
Vi prata en del om vår resa och vi längtar båda tillbaka och börjar så smått planera för nästa resa. För min egen del är det nog inte så att jag bara längtar till New York utan jag längtar nog mer efter hur skönt det var att vara iväg.
 
Vi hade inte någon jätteplan utan bestämde på kvällen vad vi ville göra dagen efter och vi gjorde det som föll oss in. Snacka om att lämna mammalivet hemma och bara få tid för en själv vilket jag tror är väldigt viktigt att få ibland, i alla fall för min egen del.
 
Troligtvis går nästa resa till Österrike i juni nästa år och det kommer att blir super. Lite som en road trip med vandring. Dessutom håller hotellet som vi brukar bo på att bygga om poolområdet med spa och wellness. Kan tänka mig att det kommer att bli en del häng där för vår del när vi åker ner.
 
 

Shopping i New York

 
Jag har ju helt glömt bort att visa vad jag shoppade i New York i juni. Det var ganska dyrt att handla inne i själva stan och det bästa min kompis och jag gjorde var att åka till Woodbury Outlet Mall.
 
Vi åkte dit redan dagen efter att vi kom dit så att vi skulle kunna shoppa ordentligt och sedan komplettera vissa saker på Manhattan.
 
Vi beställde bussbiljetter redan från Sverige och tog bussen tidigt på morgonen (vi var ju ändå jetlagade och vaknade vid 5 på morgonen). Vi skakade lite på huvudet åt Japanerna som hade med sig tomma resväskor i bussen men på väg hem igen insåg vi att det är en genial idé istället för att sitta intryckt i bussen med tjugo kassar var.
 
Överlag var det en bra outlet med många olika märken. Vi hade redan innan besöket skrivit ut en karta och tittat på vilka affärer vi ville gå in i. Träningskläder är alltid billigt att köpa på outlets i USA. När vi var där skulle GEOX stänga och därför var det 70% rabatt på allt i butiken. Jag köpte skor både till mig och till barnen som nästan var gratis.
 
 
 
 
Det var även 60% rabatt på allt i Michael Kors butik och där blev det lite saker som jag faktiskt inte har fotat ännu så de får jag visa vid ett senare tillfälle.
 
 
Givetvis blev det hoodtröjor till mig och barnen från GAP.
 
 
Mjukisbyxor från GAP, Hoodie från Puma och mjukisbyxor från Under Armour.
 
 
Top från H&M (inte från outleten) och kort kjol från Banana Republic. Brukar inte köpa svenska märken men det blev lite panik då jag åkte dit med tom resväska och hade ingenting att ta på mig när vi skulle ut på kvällen.
 
 
Toppar från Uniqlo vilket jag inte köpte på outleten.
 
 
Basketkläder till Lillebror.
 
 
Star Wars tröja från Disney och träningsbyxor till Pyret från Under Armour.
 
 
Jättefin och mjuk klänning till Pyret från Tommy Hilfiger.
 
 
Skor från Nine West för 200 kr. Helt galet billigt.
 
 
Nya löparskor från Asics för 550 kr.

Sista semesterdagen

 
Egentligen kan kanske inte en söndag klassas som en semesterdag men i morgon är det dags för jobb igen. Då är det slut på slappa dagar där vi själva kan göra som vi vill och det är slut på sovmornar.
 
Jag kan knappt förstå att jag ska vara på jobbet 06.45 i morgon och jag antar att jag kommer att somna samtidigt som barnen på kvällen i morgon.
 
Idag har vi varit i badhuset vilket är riktigt mysigt när regnet öser ner utanför. Idag lekte Lillebror med Pyret, och en kompis i hennes klass, i den stora bassängen på djupt vatten och det gick jättebra utan armpuffar.
 
 
Nu har även den fina vasen från Ellos fått lite blommor i sig. Tyvärr fanns det inte så många snittblommor att välja på i blomsteraffären men det får duga. Nu ska jag göra en insats och stryka jobbkläderna som hänger i garderoben. Har inte haft dem på mig på hela sommaren vilket känns skönt.

Hofbräuhaus i München

 
För den ölintresserade är ett besök på Hofbräuhaus nästan ett måste. Det är en ölhall som har legat på samma plats sedan 1607 och själva bryggeriet Hofbräuhaus grundades 1597. Under högsäsong är det tydligen upp till 35 000 gäster om dagen. Vi var där på förmiddagen då det är riktigt lugnt vilket är att föredra då barnen var med.
 
 
Vi satt ute på gården under stora kastanjeträd och i mitten fanns en fin fontän.
 
 
Maken beställde in öl till sig men vi andra tog annan dricka och så köpte vi den största kringla jag någonsin sett.
 
 
 
Det är verkligen ett enormt ställe och stammisarna kan låsa in sina ölsejdlar så att de kan dricka ur sin egen när det är dags. Vissa var otroligt fint utsmyckade i botten. Stammisarna har även sina egna bord.
 
 
 
Jag har aldrig sett så många glassejdlar i hela mitt liv och det skulle vara kul att besöka stället även när det är fullt med folk och se personalen komma gående med mängder med fyllda ölsejdlar i händerna.
 
 
 

Bästa glassen i München

 
Det var riktigt varmt i München och för att svalka oss gick vi till Schuhbeck och åt glass. Jag tog passionsfruktsorbet, barnen citronsorbet och maken syrlig äppelsorbet med mint.
 
 
Vi var alla helt eniga om att det var de godaste glassar vi någonsin smakat. Det var så gott att vi bara var tvugna att gå tillbaka nästa dag också.
 
 
 

München

 
När vi åkte från Zell am See i Österrike tog vi oss till München där vi spenderade natten. Vi bodde på ett riktigt bra hotell vid centralstationen men området där omkring var inte jätteroligt direkt.
 
 
Däremot var det inte långt att gå för att komma ner till Münchens gamla kvarter och det var jättefint. Vi börjde vid Karlsplatz där barnen svalkade sig i fontänerna och sedan gick vi ner mot Marienplatz.
 
 
 
På väg dit gick vi in i en fantastiskt vacker kyrka och Pyret blev alldeles betagen. Hon hade kunnat vara där hela dagen och bara beundrat utsmyckningen.
 
 
Väl vid Marienplatz åkte vi upp i tornet för att titta ut över hela München men jag måste säga att det var sådär. Det fanns inte så jättemycket att se och det var väldigt trångt på toppen.
 
I övrigt är det är en mysig stad och jag vill helt klart komma tillbaka igen och då kanske stanna två nätter för att hinna se lite mer.
 
 
 
 

Gratinerade auberginer

 
Min nya favorit istället för pasta, ris eller potatis är just nu fyllda och gratinerade auberginer.
 
 
De går att ha till det mesta och igår åt vi dem tillsammans med tunt skurna och marinerade kycklingfiléer. Receptet hittade jag tidigare i någon av Mer Smak tidningarn.
 
4 portioner
 
4 små auberginer (ca 230g/st)
1/2 dl olivolja
1/2 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
350 g körsbärstomater (fintärnade)
2 msk hackad oregano
200 g halloumi (finriven)
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
 
Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i minder bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
 
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt aubergineköttet, vitlök, tomater och oregano. Stek till dess allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
 
Fyll skalen med röran och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen till dess osten har smält och är gyllene.
 
 
 
 

Börjar luta åt höst

 
Jag kan villigt erkänna att det inte var superkul att komma hem i måndags kväll från ett soligt och 28 grader varmt Munchen. Här är det kallt och regnigt och jag önskar att vi hade fått några veckor till med värme.
 
 
Igår tog jag mig till outletbutiken på Gärdet för att titta på lite kläder och skor. De har olika företag som kommer dit och säljer ut sina saker till mycket reducerade priser.
 
 
Jag hittade inte det jag var ute efter med däremot hade de många olika typer av jackor från SNOOT till kanonpriser. Visst, de är dyra även på rea men jag kunde inte låta bli när jag förälskade mig i deras Ladies Bologna Jacket.
 
Sedan tidigare har jag en stor, tjock dunjacka som är otroligt otymplig och denna blir toppen att ha i stan. Inte illa att jag fick den till 62% rabatt. Gällande färgen är det bild ett som visar den mest som den är i verkligheten. Nu är det nästan så att jag önskar mig ordentligt med både kyla och snö i vinter men bara nästan.

Zell am See

 
 
När vi lämnade vårt älskade Matrei i lördags var det inte för att åka tillbaka till Sverige utan vi tog bilen till Zell am See. Staden ligger väldigt vackert vid en stor sjö och vi hade bokat en lägenhet via Hotel Neue Post som ligger så centralt det bara går att komma.
 
 
 
Vi började med att ta en promenad utmed vattnet och hittade en jättefin badplats men istället för att parkera oss där blev det lunch på Feinschmeck och sedan slog vi oss ner vid hotellets pool. Lillebror har lärt sig att simma under veckan i Matrei och vi har badat i poolen varje kväll.
 
 
Det är extra roligt för honom nu när vi kan skippa armpuffarna och han skulle nog helst vilja bada hela dagarna. Efter några timmar vid poolkanten tog vi några steg ner till en av huvudgatorna för att äta middag.
 
 
 
Jag hittade en ny favoirtgodis från Haribo som heter Beerentraum men tyvärr verkar den inte finnas hemma. Synd då dessa segisar smakar riktigt fruktigt och gott.
 
 

Hugo

 
Min favoritdryck i Österrike har alltid varit Radler. Det är öl blandat med citrondricka vilket jag tycker smakar otroligt mycket fräschare än just vanlig öl.
 
 
Nu har jag däremot hittat en ny favorit. När mamma och jag var i Australien för många år sedan fastnade vi för drycken West Coast Cooler vilket var en vindrink på flaska som smakade otroligt gott och svalkande i värmen.
 
Hugo, som jag nu har fastnad för är så nära en West Coast Cooler som jag någonsin kommit. Det är vitt vin blandat med fläder, citron och mynta. Supergod och de flesta restauranger här i Österrike gör tydligen sin egen vilket jag inte hade en aning om.

Grossvenediger Kletterpark

 
Just nu ligger jag i en hotellsäng i Munchen men jag har en hel del kvar att visa från Österrike.
 
 
 
I fredags regnade det på förmiddagen men då det var vår sista dag i Matrei in Osttirol ville vi inte stanna inne utan gjorde några ärenden nere i byn innan vi åkte till Ströden.
 
 
 
Vi visste att det skulle regna till runt två på eftermiddagen så vi tog på oss regnkläderna för att gå till Stoanalm där vi åt lunch och väntade på att det skulle sluta regna. Under tiden blev vi bjudna på musik från ägaren vilket var kul.
 
 
När vi ätit klart var det fortfarande mulet men det regnade inte längre. Vi gick då till klätterparken som ligger bredvid och ungarna blev som tokiga. Det formligen lös av lycka i deras ansikten och maken gick på de högre höjderna med Pyret (de körde till och med de svarta banorna väldigt högt upp i trädtopparna) och jag följde Lillebror som höll till på lite lägre höjder.
 
 
 
För att göra vissa banor måste man vara 8 år så när vi kommer tillbaka om två år har jag lovat att han ska få köra samma bana som Pyret nu gjorde.
 
 
 
Pyret var fullständigt orädd och vissa banor var fruktansvärt höga och vissa transporter gick väldigt fort.
 
 
 
 

En ordentlig vandring till Karlsbader Hütte

 
Det skulle bli dåligt väder i vår dal igår och därför åkte vi till Lienz som är ungefär 25 minuter bort med bil. Där skulle vädret bli betydligt bättre.
 
 
 
Vi hade hittat information om Karlsbader Hütte som ligger på 2260 meters höjd. Det vi inte visste var hur tufft det skulle bli att gå hela vägen upp. På 5 km hade vi 600 meters stigning vilket gjorde att vi gick rakt upp på stigar inne i skogen och på berget.
 
 
Ser ni hütten en bit upp på höger sida?
 
 
Jag är så imponerad av att barnen orkade hela vägen upp. På vissa ställen fanns det trappsteg byggda av trästammar och jord men Lillebror hade svårt att ta de stora trappstegen med sina korta ben. Totalt tog det 2 timmar och 45 minuter för oss att ta oss upp och det blev några snabba stop för att få i oss lite vätska och några godisbitar.
 
 
 
De sista 100 höjdmeterna orkade Lillebror inte längre och maken fick bära honom på sina axlar.
 
 
Det finns inte en chans att kunna visa med bilder vilka vackra vyer det är både på vägen upp och ner och även utsikten från stugan. Det var helt klart en av de vackraste vandringar som jag och maken gjort här nere.
 
 
 
 
Bredvid stugan ligger en sjö som är alldeles turkos. Jag blev otroligt badsugen men sedan kände jag på vattnet och insåg att det bara var några grader varmt. Inget bad med andra ord.
 
 
 
 
På vägen ner gick vi en grusad bilväg vilket gick lite fortare (två timmar) men det var inte lika fint. Däremot träffade vi på många får på vägen vilket uppskattades av barnen.
 
 
 
 
 

Dagens vandring

 
Vid tiotiden idag slutade det äntligen att regna. Vi ville inte sitta inne en dag till och bestämde oss för att gå till en hutte som det tar max en timme att gå till (ifall det skulle börja regna igen). 
 
 
 
Vi tog bilen till en av dalarna i närheten och gick upp till Bergeralm som liggen på 1640 meters höjd. När vi började var det bara sex grader och det behövdes både fleece, jacka, vantar och mössa. Under natten hade det snöat på topparna och himlen var lika vit som snön.
 
 
 
Under vissa bitar av turen gick vi precis under bergsväggen och det rann vatten från berget ner på oss vilket gjorde att barnens gymnastikskor blev ordentligt blöta.
 
 
 
 
Det löste sig när vi kom fram då värden tände öppna spisen och vi ställde skorna framför så att det blev riktigt varma och gosiga till dess vi gick tillbaka.
 
 
När vi var tillbaka till bilen igen tog vi en avstickare till en hängbro. Jag som är ordentligt höjdrädd fick verkligen utmana mig själv då jag gick fram och tillbaka utan att få panik. Jag vägrade att titta ner men Pyret som inte har så många hämningar lade sig på mage mitt på bron och tittade ner på avgrunden och floden som forsade långt där nere.
 
 
Fy så läskigt det var när bron gungade när vi gick över. Nåja, vad gör man inte för sina barns skull.

När det regnar

 
Vädret kan verkligen växla här nere och häromdagen var det 32 grader i skuggan och igår regnade det och var 14 grader.
 
 
Bara under natten kom det 23 mm regn och vi passade på att ta en ordentlig sovmorgon och badade i poolen både på förmiddagen och på kvällen. På eftermiddagen var det uppehåll en liten stund och då tog vi bilen ner till byn för att göra några ärenden och vi gick även på café.
 
 
Barnen hittade även spelrummet för tv-spel på hotellet och nu kör de någon typ av LEGO Marvel spel som tydligen är hur bra som helst.
 

Att gosa med djur

 
Vilken värmebölja vi hade igår. Det var 32 grader i skuggan och därför valde vi att inte göra någon längre vandring utan tog linbanan upp till Moosalm som barnen har längtat tillbaka till sedan vi var där förra året.
 
 
 
Där uppe finns nämligen ett litet zoo där de flesta djur går omkring bland besökarna. Det är kaniner, marsvin, får, getter, tuppar, höns, påfåglar och hästar.
 
 
Det går att köpa morötter som gillas av både getter, marsvin och kaniner. Getterna blir som tokiga och gör allt i sin makt för att få fler morötter än sina kompisar. Vissa ställde sig upp på bakbenen och höll på att fälla Pyret när hon matade dem. Lillebror behöll de flesta av sina morötter själv och åt upp dem.
 
 
Marsvinen och kaninerna finns i en liten inhägnad och där finns ett antal stolar där barnen får slå sig ner och sedan hjälper en kvinna till att ge dem ett marsvin eller en kanin som de får ha i knät och som de får mata.
 
 
 
Detta är Pyrets höjdpunkt och hon satt där i tre olika omgångar och gosade med djuren. Lillebror tog mod till sig och hade en kanin i knät.
 
 
 
Innan lunch gick vi upp till reservoaren en bit upp på berget där barnen tittade på de många salamandrar som håller till där.
 
 
 
Efter lunch besökte vi lekplatsen, tittade på klätterparken och gosade med djuren igen. Min favorit var den lilla killingen som bara var någon dag gammal.
 
 
 

Stabanthütte 1800 m.ö.h

 
 
När jag vaknade i går morse tittade jag ut och såg en klarblå himmel över bergen. Jag tassade ner i köket och gjorde frukost till familjen när de fortfarande låg och sov.
 
 
 
När vi alla var klara med morgonbestyren körde vi iväg till Prägraten där vi parkerade och började gå upp till Stabanthütte vilket är en timmes rask promenad.
 
 
 
 
 
Pyret som älskar djur hittade mängder med gräshoppor som spelade för oss i varenda buskage.
 
 
 
 
Väl på plats satte vi oss i solen och åt lunch. För maken blev det kallskuret, för mig kaiserschmarrn, Lillebror tog gulaschsoppa och Pyret pastasoppa med korv.
 
 
 
 
Sedan passade barnen på att mata kaninerna och leka i den lilla lekparken en stund innan vi begav oss hemåt igen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vas

 
Dagarna har gått i ett och vi åkte från Jämtland i torsdags för att stanna i Sundsvall på vägen och bada på Himlabadet. Efter hotellfrukosten på fredagen åkte vi hem till Lidingö och sedan hade vi några timmar (och tre timmars sömn) innan vi klockan fyra på morgonen åkte ut till Arlanda.
 
Idag har vi kommit till Österrike och jag ska visa mer om det sedan.
 
När vi kom hem igår hämtade jag ett antal paket och i ett av dem låg vasen Capri från Ellos. Den är riktigt stor (16 cm hög och 22 i omkrets) och kommer att göras sig toppen i vårt vardagsrum. Hade inte tid att köpa blommor till den och för den delen hinner vi inte njuta av dem då vi inte är hemma.
 
Nu är det 50% rabatt på reapriset vilket gör den till ett riktigt kap.

Dags att packa ihop

 
Nu börjar vår vistelse här i Jämtland att gå mot sitt slut och i morgon åker vi vidare till Sundsvall där vi ska stanna en natt och gå på Himlabadet. Det är ett äventyrsbad som barnen älskar och vi brukar försöka få till ett besök där varje sommar.
 
Idag har vi haft en "plocka ihop" dag och sett till att alla projekt är avslutade. Det blir nämligen en hel del att göra även om det är semester då huset vi bor i är gammalt och behöver lite TLC mellan varven. Då vi lagt tak på ladugården under de två senaste sommarsemestrarna valde vi fler men små projekt i år.
 
 
Mitt har varit att skrapa, kitta, grundmåla och sedan måla fönster. Ett fruktansvärt tråkigt jobb men det måste göras. Jag har gjort hälften av våra fönster och resten får jag göra nästa sommar. Maken och jag har också isolerat vinden och sedan har han tagit bort en gigantisk grushög som legat på tomten i flera år. Igår bar vi även in ett antal stora trädstammar i vedboden som vi sedan ska kapa med motorsåg, klyva och använda som ved.
 
 
Jag måste faktiskt säga att vi har gjort mycket bra för trädgården och huset i sommar men det viktigaste är att vi också har hunnit ha en skön semester. Vi har badat, åkt båt, lagt nät, plockat hjortron, åkt till Norge, bastat, åkt till Lappland och fjällen, ätit goda middagar, umgåtts med med kompisar och mina föräldrar, varit till Skärvången m.m. Listan kan göras lång och då är det extra härligt att vi faktiskt har två veckor semester kvar.
 
De ska vi spendera i Österrike där vi ska vandra i alperna. Jämtland kommer vi tillbaka till på höstlovet.

Restaurang Fjällripan i Stora Blåsjön

 
 
Om ni har vägarna förbi Stora Blåsjön kan jag rekommendera restaurangen Fjällripan. Den italienska familjen Elia-Mercandino serverar riktigt god mat med många influenser från just Italien.
 
 
 
Restaurangen ligger vid foten av skidbacken och inne finns det plats för 40 personer men det går även att sitta ute på verandan med utsikt över sjön om vädret tillåter. Vi var sugna på att åka upp hit i påskas men det blev inte av och vi får se om det kan bli av nästa påsk istället. De har tydligen en av de bästa off-pist backarna i Sverige men för oss blir det nog mest att hålla oss i vanliga backarna tillsammans med barnen.
 
 
När vi besökte restaurangen igår visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss men det var riktigt bra. Jag beställde antipasto och det var så gott. Det kom in en jättetallrik fylld med olika skinkor, salami och riktig buffelmozzarella. Jag var rädd för att jag inte skulle bli mätt men det var knappt så att jag orkade äta upp.
 
Pappa och maken åt pizza, mamma pasta med sås och barnen pasta med parmesanost. Det var tydligen den bästa parmesanosten som Lillebror någonsin ätit enligt honom själv och han kläckte ur sig ett Bravissimo till servitrisen när hon frågade om det var gott.
 
Det märks att de importerar många av ingredienserna från Italien och enligt pappa var det en av de bäsa pizzorna han någonsin ätit. Bra betyg från oss alla med andra ord. Speciellt dyrt var det inte heller, i alla fall inte om man jämför med Stockholmspriser som vi är vana vid.

Road trip till Norge och Stekenjokk

 
Vi har planerat att under semestern här uppe göra en biltur till Stekenjokk som är ett fjäll mellan Jämtland och Lappland. Senast jag var där var Pyret bara några månade gammal och nu har hon hunnit fylla åtta år så det var verkligen dags att visa barnen den svenska fjällen. Vi åkte Vildmarksvägen dit vilken är riktigt vacker och högsta punkten som vi besökte var 876 m.ö.h.
 
 
 
Vi packade in oss, mina föräldrar och hunden (älskar vår 7-sitsiga bil) och åkte iväg igår efter frukost. Vädret var riktigt bra då det pendlade mellan sol och moln men inget regn förrän vi var på väg hem i bilen igen.
 
 
 
 
Först åkte vi till Gäddede där vi tog en avstickare in i Norge. -Åh vad Norge är vacker. Det var Pyrets kommentar och på gränsen mellan Sverige och Norge hittade vi en jättefin och lång sandstrand. 
 
 
Efter det blev vi hungriga och åkte till Restaurang Fjällripan (kommer skriva mer om den i ett senare inlägg). Det är en restaurang som ägs av en familj från Italien och den ligger i Stora Blåsjön som är mitt ute i ingenting. Suverän mat var det i alla fall och vid lunch var nästan hela restaurangen full.
 
 
Sedan åkte vi till Ankarede (en traditionell samiska samlngsplats) för att titta på kåtorna och därifrån fortsatte vi mot målet Stekenjokk. Jag kommer att skriva lite mer om dessa ställen vid ett annat tillfälle. Väl på plats i Stekenjokk satte vi oss ner i stillheten och fikade. Det är verkligen vackert och har en helt annan typ av natur än den vi är vana vid i Österrike. Båda är charmiga på sitt sätt och om bara några dagar är vi tillbaka i Österrike och snörar på oss vandrarkängorna. Det ska bli så otroligt mysigt och barnen längtar lika mycket som vi vuxna.
 
 
 
 
 

Golf på Strömsunds GK

 
Förra veckan åkte jag, mamma, maken och barnen till Strömsund för att spela golf. Ja, vi vuxna spelade och barnen agerade caddie ibland.
 
 
 
Det var en riktig kanondag vädermässigt och en lagom bris höll de blodsugande djuren borta. Banan är bra om vi bortser från att utslagen är från mattor och greenerna har konstgräs. Jag antar att det är allt för dyrt här på nordligare breddgrader att hålla gräset fint.
 
 
 
Det var i alla fall några mysiga timmar vi spenderade tillsammans och barnen plockade blåbär och de största smultron jag någonsin sett.
 
 
 
Barnens belöning var att få glass på Café Tomten och sedan fick de hälsa på fyra underbart lurviga små valpar som var sex veckor gamla. Pyret ville aldrig gå därifrån och jag måste hålla med om att de var underbart söta.
 
 
 
 

RSS 2.0