Härlig skidåkning i Romme

 
Nu har vi spenderat några dagar med skidåkning i Romme. Måndagar är bäst då det nästan är folktomt i backarna men idag var det också helt ok. Killarna tycker att skidskolan är långtråkig men den håller bara på någon timme på morgonen så det är ok. Vi får hoppas att de lär sig någonting vettigt i alla fall.
 
 
Tjejerna kör själva efter lunch och vi andra åker med killarna. Som avslutning idag körde Lillebror och hans kompis tre svarta backar i rad. Om bara några år kommer alla barn att åka utan oss och då vill de nog bara mötas upp till lunchen för att vi ska betala.
 
 
 
 
 

Romme Ski Lodge

 
Vi kom fram till Romme Ski Lodge redan innan klockan 11 på förmiddagen idag. Det blev några åk innan lunch och sedan stack tjejerna iväg på egen hand några timmar till dess vi alla möttes upp igen för dagens sista åk. Jag måste säga att det sved ganska bra i framsidan av låren när jag åkte vissa backar och det känns bra att kroppen får lite extra träning.
 
I morgon blir det skidskola för barnen på morgonen och då passar vi vuxna på att köra gärnet i lite mer än en timme. Nu börjar barnen blir stora och alla orkar köra hela dagen till dess liftarna stänger vid 16 tiden.

Snart är vi på väg

 
 
Här hemma är det packning som gäller. Snart bär det av till Romme Ski Lodge och det blev en tur till Hemmakväll idag för att köpa färdgodis. Personalen i butiken här på ön är så otroligt trevliga och idag var det skattjakt. Det gällde att hitta gömda bokstäver och ledtrådar. När alla bokstäver hittats skulle de bilda ett ord. När Pyret lämnade in sin lapp fick hon fem stora chokladpengar som belöning.
 
Det ska blir otroligt skönt med semester några dagar och att bara få slappa, och njuta av skidåkningen. Snart är det sängläggning då vi ska upp tidigt i morgon.

Sänka skepp

 
Svärmor har rensat bland maken och hans systers spel som de spelade när de var små. Med hem till oss följde sänka skepp som tillsammans med Mastermind och Bondespelet var mina absoluta favoriter när jag var liten.
 
 
Lillebror älskar brädspel av olika slag och det kan nog bli många och långa spelomgångar med just sänka skepp framöver.

Matsvinn

 
Oj, vilket långt uppehåll det har blivit här på bloggen. Sedan innan jul har jag jobbat 11 till 14 timmar om dagen fem dagar i veckan. På helgerna har jag varit helt slut och bara velat slappa med familjen. Nu är ordningen återställd på jobbet och dagarna har blivit normala igen.
 
Vid haloween hittade jag och Lillebror en ny favoritdricka nämligen Fanta svartvinbär. Det verkar vara en limited edition och de är lite svåra att hitta. På vårt lokala Coop har de haft några få men när jag gick in på matsmart hittade jag hur många som helst.
 
 
Matsmart köper in varor som annars hade slängts på grund av förpackningsbyte, att de är säsongsvaror eller att bäst före datumet närmar sig. Barnen trodde jag blivit knasig när jag packade upp kartongerna och visade vad jag köpt. De har aldrig sett så mycket dricka på ett och samma ställe tidigare men det kommer att räcka länge. 
 
 
Jag tycker det är viktigt att se till att det inte blir så mycket matsvinn här hemma. Varje vecka gör jag en matlista med de middagar vi ska äta från måndag till fredag. Det gör det väldigt enkelt att laga middag när vi har hämtat barnen från skolan. Dessutom har matsvinnet här hemma minskat drastiskt. Maten som blir över tar jag eller maken med till jobbet som matlåda.
 
 

God fortsättning

Hoppas att ni hade en bra nyårsafton och att ni även har haft en bra början på 2018.
 
 
Vi firade nyår tillsammans med två andra familjer vilket vi har gjort i flera år. Vi turas om att vara hos varandra och nästa år blir det hemma hos oss. Den familj som vi är hemma hos gör huvudrätten och sedan fördelas förrätten och efterrätten upp mellan de andra två.
 
I år var det vår tur att ordna efterrätt till både vuxna och barn.
 
Förrätten för de vuxna var laxtartar med äpple, gurka, rom och pepparotsdressing.
 
 
Huvudrätten var oxfile, rödvinssås, potatisgratäng och tomater i ugn.
 
 
Efterrätten till oss vuxna var hallon- och saltlakritspannacotta.
 
 
Barnen fick en glassbomb med ätbart glitter på.
 
 

RSS 2.0