Miss K av Philippe Starck

 
Min silverfärgade Miss K lampa har fått flytta från köket ut i vardagsrummet. Den gör sig mycket bättre på den vita bänkskivan än den av ek där den tidigare stått. Vi börjar verkligen få ordning på våra lampor här hemma. Mina två caravaggio lampor med röd sladd hänger över köksbordet och jag verkligen älskar dem. I vardagsrummet köpte vi förra året lampan Boll 65 från watt & VEKE efter flera års letande efter den perfekta lampan. Pyret fick förra veckan också en lampa från just watt & VEKE som heter Eva 40 rose.
 
Nu finns det dock ett hål att fylla i köket och jag är riktigt sugen på en Louis Poulsen Panthella. Frågan är bara om det är värt priset men stilmässigt kommer den att hålla för evigt och kommer inte bytas ut. Usch, varför kan inte den där STORA lottovinsten slå in för mig någon gång?!
 
 
Jag läste i tidningen igår att Lidingö är det dyraste stället i Sverige att äga en villa på. No shit! Det är sjukt dyrt att köpa en villa här. Det säljs just nu ett radhus där utgångspriset är 13 900 000 kr men budgivningen är uppe i 14 700 000 kr. Visst, det är ett stort och fint radhus men dock ett radhus. Galet är vad det är.

Första cykelturen

 
Idag var jag och Pyret iväg till en kompis för att köpa en cykel. Förra året blev det inte så mycket cyklande för hennes del då ett par stödhjul gick sönder och det andra paret vek sig hela tiden hur vi än skruvade åt dem. Varje gång cykeln lutade lite för mycket åt sidan välte den och Pyret blev förbannad. Sedan ville hon inte cykla längre.
 
 
Nu har hon alltså fått en större cykel och nya stödhjul. Efter att ha varit ängslig de första meterna insåg hon att det skulle gå vägen. Hon jublade och skrek -Jag kan cykla!
 
Nåja, innan sommaren är slut ska stödhjulen av och då kan hon jubla på riktigt. Även Lillebror var med på cykelturen och tyckte det var riktigt kul att byta upp sig från trehjulingen till en "riktig" cykel.
 
 

Vårkjolar från H&M

 
Igår tog hela familjen en tur ner till Lidingö Centrum. Tyvärr firades "smaka på Lidingö Centrum" dagen då de affärer som har anknytning till mat hade små stånd i centrum och det doftade mat överallt. Det grillades allt från hamburgare till strömming och det var inte allt för kul för mig som inte får äta.
 
 
Jag och Pyret tog i alla fall en tur in på H&M där jag köpte två mjukiskjolar i collegetyg till henne. Hon valde dessutom ut ett Tingeling halsband och sedan köpte jag lite smycken till naglarna. De ser ut som små kristaller i olika färger som klistras ovanpå nagellacket. De är egenligen inte till mig utan till Pyret. Så fort vi kom hem åkte hennes lila nagellack fram och sedan fick hon ett rött hjärta på varje tumnagel och några små rosa kristaller på två andra naglar. Jag kanske ska prova någon gång jag också men först måste mina totalt förstörda naglar få växa ut.

Vuxenvälling och proteindryck

 
Vilken härligt solig lördag det är idag. Tyvärr känner jag mig inte toppen i käken och har därför spenderat förmiddagen hemma och försökt att ta det lite lugnt. Maken har tagit barnen till parken och bjudit deras kompisar på lite kladdkaka som vi har haft över sedan tidigare.
 
Någonting som jag inte ser fram emot är att äta nu för tiden. I vanliga fall älskar jag mat men det är verkligen öken att få i sig endast flytande föda. Mamma tipsade mig i alla fall om proteindrinkar (Nutricia Fortimel) som finns på apoteket och nu har jag inhandlat dem med både choklad- och skogsbärssmak. Den med skogsbär smakar riktigt gott men den andra är inte mer än möjligtvis ok.
 
För att få i mig ordentligt med vitaminer och även få lite mättnadskänsla har jag även köpt vuxenvälling (inte caffe latte utan "riktig" vuxenvälling). Det är värkligen äckligt och jag sitter och stirrar på koppen en lång stund innan jag tar mod till mig och börjar dricka. Jag har tyvärr inget val för annars kommer jag att vara osunt smal innan jag kan börja äta mat på riktigt igen.

Vita blommor

 
Hela veckan har vi haft helt fantastiska snittblommor här hemma efter makens 40-års kalas i lördags. Några uppsättningar fick jag göra mig av med idag men tre stycken hänger fortfarande med. Favoritfärgen på blommor är för min del vita och denna fina bukett som fortfarande står sig är så otroligt fin och glänser tillsammans med solen i vardagsrumsfönstret.
 

Baglady Hilary clutch bag

Bild:www.baglady.se
 
Jag är verkligen helt såld på brunt och turkost tillsammans. Jag har två sommarklänningar i brunt som jag har svårt att matcha en väska till men nu har jag hittat den perfekta hos Baglady. Enkel och snygg med avtagbar kedja. Priset är 499 kr. Perfekt!

Konvalescens

Nu är jag hemma igen från sjukhuset och mår efter omständigheterna betydligt bättre än vad jag trodde jag skulle. Tyvärr har det dock varit en sömnlös natt och det kommer att bli en tidig sängläggning idag.
 
 
Efter två dagar med flytande föda (igår fick jag bara dropp) längtar jag efter någonting ordentligt att äta. Enligt läkaren är det bara flytande som gäller eller möjligtvis mosad. Inte speciellt kul. Det är jättesvårt att hitta på någonting nyttigt och mättande som inte behöver tuggas.
 
Till lunch idag blev det en gammal klassiker som jag inte ätit på länge nämligen mannagrynsgröt med blåbärssylt. Jag fick inte in skeden i munnen utan fick suga av gröten från skeden. Tur att ingen ser mig när jag äter för jag grisar nästan mer än barnen. När jag åt lunch passade jag på att titta igenom mina nya kokböcker som jag köpt billigt på Coop och som innehåller massor av smaskiga saker.
 
Till middag blev det hemmagjord smoothie med banan, vaniljyoghurt, hallon och apelsinjos. Måste nog försöka äta någonting mer innan sängläggning då jag fortfarande är hungrig.
 
Här kommer en liten bild på min sargade kind. Jag är rejält svullen och ser alldeles konstig ut i ansiktet. Förhoppningsvis kommer det att lägga sig inom de närmsta veckorna.
 

Födelsedagstårtor

 
Om allt har gått som det ska är jag nu tillbaka från sjukhuset men jag antar att det känns som om någon har kört över mig men en bil eller liknande. Här kommer i alla fall ett tidsinställt inlägg som visar tårtorna som jag gjorde till makens 40-års kalas.
 
 
Det blev två tårtor och den ena är fylld med jordgubbsmousse och mjölkchokladfluff. Den andra fyllde jag med skogsbärsmousse och glasskräm. Mousserna har jag köpt från Cake and Design och de är riktigt goda. Det är ett pulver som blandas med grädde och i dem finns små torkade fruktbitar. 
 
Tårtorna har jag sedan spacklat med smörkräm och täckt med sockerpasta. Blommorna och bokstäverna är gjorda av sockerpasta från Panduro. När jag skulle ta bokstäverna till makens namn och lägga på tårtan insåg jag att Lillebror suttit på köksbordet under tiden jag dekorerat och ätit upp mina bokstäver. Det var inte en jätteglad mamma som fick sätta sig och göra nya bokstäven strax innan gästerna dök upp.

Nervöst

Nu är jag på Karolinska Sjukhuset för att operera min käke. Jag fick nämligen diskbråck i käken i augusti förra året och har haft fruktansvärt ont och svårt att tugga. Smärtan har lidrats tillfälligt med botoxinjektioner men det håller inte i långa loppet. Idag kommer alltså läkarna att skära upp framför mitt ena öra och gå in i käken för att ta bort disken. Nu får ni hålla tummarna för att det kommera att gå bra.

Att så frön

 
I söndags gjorde vi slag i saken och började plantera våra frön som vi har haft här hemma i flera veckor. Jag har tidigare gjort odlingskukor av tidningspapper men barnen tyckte det var roligare att så i gamla yoghurtförpackningar. Förhoppningsvis ska vi nu få smultron och tre sorters blommor att plantera ut på balkongen men jag har som sagt inte några gröna fingrar så vi får se hur det går. Barnen tyckte i alla fall att det var kul och det är huvudsaken.
 
 

Maken 40-år

 
Igår hade vi släkten hemma på middag för att fira att maken fyllt 40-år. Det var kul att träffa alla igen och det är riktigt kul att våra barn och makens kusiners barn leker så bra ihop.
 
 
 
För att få tiden att räcka till bestämde vi oss för att köra catering gällande maten. Vi har ett toppenställe här i Stockholm som vi alltid använder och som jag alltid rekomenderar till mina kompisar. Även denna gång var maten toppen och gästerna berömde den hela tiden. Det blev tunnbrödrullar med skagenröra, getosttarteletter, rökt lax med örtagårdssås, kycklingklubbor med bbq sås, potatisgratäng, sallad på ruccola och grillade grönsaker, fetaost- och spenatpaj, tzatziki, hummus, paprikaröra, tre sorters bröd och fyra olika ostar med fikonmarmelan.
 
 
Till dessert hade jag gjort två tårtor och kladdkaka med grädde. Vi blev verkligen hysteriskt mätta men det var så gott att vi inte kunde sluta äta.
 

Ny lampa från Watt & Veke

 
Idag satte maken upp Pyrets nya lampa. Jag köpte den på Campadre i påskas och den heter Eva Rose 40 och kommer från Watt & Veke. Den är stor och passar jättebra i hennes rum då jag försöker att inte inreda med för "barnsliga" saker då jag vill att hon ska kunna ha dem ett tag innan hon tröttnar på dem.
 
I bakgrunden syns den nya tavlan från Mio som också kom upp idag.

Cloud Nine Dim Sum Room

 
Gårdagskvällen spenderade jag på Cloud Nine i deras Dim Sum Room. Jag hade höga förväntningar då maten i deras "vanliga" matsal är kanon men jag tycker tyvärr inte att det höll måttet igår. Det fanns bara sex dim sums att välja på och endast en var friterad. Det fanns dock både sashimi och maki men det var faktiskt dim sum som jag var där för att äta.
 
 
 
Jag tog i alla fall in tre rätter bestående av friterade fläskdumplings med svamp och koriander, pankopanerade makirullar med avocado, gurka och krabba samt glaserade kamben med citruscoleslaw. Makirullarna var sagolika men resten var bara okey. Sällskapet var dock mycket trevligt och nästa gång blir det nog ett besök i deras vanliga matsal för jag kommer garanterat att gå tillbaka till Cloud Nine igen men kanske inte till deras Dim Sum Room.
 

Tårtdekorationer av sockerpasta

 
Jag tänkte bara titta in en snabbis och säga hej då klockan egentligen har passerat sängdags för min del. Ni ska i alla fall få se vad jag har roat mig med ikväll. Maken fyller snart 40 år och vi ska ha fest för släkten på lördag. Därför är det operation tårtor som gäller för min del. Dagens skapande resulterade i löv, små blå blommor och gula rosor.
 
 

Voluspa Crisp Champagne

 
Igår hade vi familjen E här på lunch och fika. Vi smaskade i oss pitabröd fyllda med stekt halloumi, kyckling, soltorkade tomater, rödlök, sallad och hemmagjord chilisås.
 
Som en "grattis till nya badrumet" present fick vi ett stort doftljus från Voluspa som heter Crisp Champagne. Den doftar verkligen fantastiskt och denna ska stå på marmorskivan ovanför den inbyggda toaletten (när nu hantverkarna får ändan ur vagnen och fixar den vill säga).

Odlingskrukor av tidningspapper

 
I lördags tog jag och Lillebror en tur till Blomsterlandet för att köpa frön och jord. Min plan är nämligen att vi ska så frön och få blommor att plantera ut på balkongen. Nu ska jag erkänna att jag inte har gröna fingrar och att vi i hela lägenheten faktiskt bara har en enda växt som inte ser speciellt pigg ut.
 
 
Idag har jag i alla fall ordnat odlingskrukor. Jag gjorde dem av tidningspapper som sedan går att sättas rakt ner i krukan där blommorna ska växa. Som mall använde jag en toalettrulle. Jag tog en remsa tidningspapper som jag lindade några varv runt toarullen. Låt rullen sticka upp en bit så att det blir lättare att få ut den när krukan är klar. Det som sticker ut i andra änden viks in mot mitten av rullen och sedan är krukan klar.
 
 
I veckan ska jag och barnen fylla krukorna med jord och sätta i frön. Sedan är det bara att hålla tummarna för att det kommer att gro och att det sedan växer och blir fina blommor.

En heldag på Sturebadet

 
Idag har jag och min syster spenderat dagen på Sturebadet. Inte helt fel kan jag säga.
 
Vi började morgonen med ett "speedo" pass i bassängen. Tränaren körde hårt med oss och jag var riktigt slut efter 45 minuter. Jag hade inte fötterna i botten en enda gång under hela passet tack vare flytbältet och jag anar att jag kommer att ha träningsvärk i morgon.
 
 
Efter passet sjönk vi ner i bubbelpoolen för att sedan gå upp i våra morgonrockar och tofflor till Curman Lounge för att äta lunch. Det blev en supersmarrig räksallad med avocado, quinoa, gurka, inlagda tomater, sallad och en citronmajonäs. Maten sköljde vi ner med var sitt glas mousserande rosévin.
 
 
Efter ytterligare bad i bubbelpoolen tog vi oss upp till omklädningsrummet för att köra en sparitual med produkter från Kerstin Florian. Det ingick bl.a. en lermask som vi hade på oss samtidigt som vi satt i ångbastun och svettades. När vi kom ut från bastun började två äldre damer (som också hade köpt samma kit) att gapskratta åt hur vi såg ut. De var riktigt roliga att prata med och de bestämde sig för att de inte var lika vågade som oss och bestämde sig därför för att spara lermasken till dess de kom hem.
 
 
När vi stoppat in våra rena och insmorda kroppar i kläderna igen tog vi oss ut till Curman för att dricka champagne och äta praliner.
 
Det har varit en superdag och härligt att få lite systertid på egen hand. Vilken lyx! Tack för idag syster, puss.

Att sluta med napp

 
Häromdagen slutade Lillebror att använda napp. Helt ofrivilligt kan jag inte säga att det var utan berodde mest på att jag är lite tankspridd och klantig. På väg hem från dagis i onsdags insåg jag nämligen att jag hade glömt nappen på dagis. Maken var bortrest med jobbet och jag insåg att det skulle bli en tuff kväll.
 
Trots allt gick det bra och han skrek lite när han gick och lade sig och sedan var det bra. På morgonen bestämde jag och Lillebror att det var dags att sluta med napp men igår när maken hämtade honom från dagis fick han ett stort återfall och var sedan ledsen nästan hela kvällen. Jag köpte i alla fall med mig barnens favoritbakelser hem från jobbet för att fira. Nu får vi hålla tummarna för att det blir bättre och bättre med nappsuget.
 
Idag ska jag vara ledig och åka till Sturebadet med min syster för en spadag. Åh, vad det ska bli skönt.

Badrock från Geggamoja

Bild: www.babyshop.se
 
Under semestern i Jämtland passade jag på att shoppa lite på Campadre. De sålde Geggamojas fantastiska badrockar för halva priset och det är verkligen ett måste för mina barn att ha bra sådana på sommaren. Det tycker nämligen väldigt mycket om att bada (även när det är riktigt kallt i vattnet) och när de väl kommer upp på land hackar de tänder och är nästan blå om läpparna.
 
Då är det toppen att svepa in dem i en badrock och det som är extra bra med dessa från Geggamoja är att de har dragkedja. Det är hopplöst med de som ska knytas i midjan då badrocken bara glider isär och barnen blir kalla. Det blev en rosa till Pyret och en grå till Lillebror. De är dessutom vändbara vilket gör det hela lite roligare.

Vaserna Pipanella Dotted av Thora Finnsdottir

 
Jag blev fullständigt kär i ett par vaser som jag såg på lunchen. Det är sällan jag hittar någonting som jag inte kan slita ögonen ifrån men dessa vaser är verkligen helt fantastiska. Dock är de lite för dyra för att jag skulle köpa upp mig på alla tre men att bara ha en är fullständigt bortkastat. De är som gjorda för att stå bredvid varandra och jag kommer att gå förbi dem många gånger framöver bara för att få känna lite på dem.
 
Hoppas att de finns kvar ett tag till för dessa kommer definitivt att hamna längst upp på min önskelista. Kika gärna in på Thora Finnsdottirs sida och titta på allt fint som hon gör. Det är faktiskt helt magiskt och jag önskar att jag skulle kunna fylla hela mitt hem med hennes saker.

Middag på Hotell Foresta

 
Efter middagen idag skulle jag och Hemma på ön ta en promenad runt Kottlasjön här på Lidingö. Tyvärr såg vädret riktigt risigt ut på fömiddagen och min vapendragare kom med det utmärkta förslaget att vi skulle skippa promenaden och gå ut och äta middag istället. Jag var inte sen med att haka på och det var precis vad jag behövde idag. Helgen gick alldeles för fort och på något konstigt sätt känns det som om det gick från fredag till måndag. Inte direkt är skön känsla.
 
Maken däremot tycker att vi är ruskigt karaktärslösa som struntar i träningen och hittar på små ursäkter för att göra annat. Jag kan nog hålla med men var sak har sin tid. För min egen del kommer jag att göra en operation om några veckor och efter det ska jag börja träna ordentligt. Mitt mål är att med hjälp av appen Get Running springa 5 km utan större problem efter 9 veckors träning. Ska bli spännande att se hur det går.
 
 

Smarriga kolakakor

 
När jag var i Jämtland på påsksemester gick jag in på den lokala bokhandeln för att köpa en present. Givetvis var det bokrea just då och det är någonting som jag inte kan hålla mig ifrån. Det mesta går jag förbi men fastnar alltid vid avdelningen för bak- och kokböcker.
 
 
Denna gång köpte jag kokboken "I skärgårdens skafferi" av Birgitta Trädgård, Annika Broman, Lisa N Lemke och Catrin Westman. Den kommer att användas flitigt i sommar då den är fylld men kanonrecept på mat som går att ta med på picknicken.
 
Igår träffade vi familjen S för första gången på två månader (snacka om abstinens). Till fikat på eftermiddagen gjorde jag då Irens kolakakor från boken ovan. När jag väl gjorde dem var jag lite tveksam till hur de skulle smaka (glömde kolasåsen på den varma spisplattan) men de blev faktiskt hur goda som helst. Nu har jag helt klart en ny favorit när det gäller kakor.
 
Här kommer receptet på Irenes kolakakor:
 
Mördeg

200 g smör
2 1/2 dl havregryn
1 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
 
Fyllning
 
75 g smör
1 msk kakao
3 msk grädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 msk vetemjöl
 
Rör ihop ingredienserna till mördegen i en matberedare (jag använde min Kitchen Aid). Klicka ut smeten i små formar (antingen aluminium eller vanliga som får ligga i en muffinsplåt). Grädda i ugnen på 175 grader till dess de blir guldbruna, ca 15 minuter.
 
Koka ihop fyllningen och lägg i formarna. Ställ tillbaka i ugnen tills fyllningen bubblar, då är de färdiga.
 

Plus Plus till barnen

 
För några dagar sedan läste jag på Hemma på öns blogg att hennes barn lekte med något som heter Plus Plus. Hon talade om att hon nog var den sista att upptäcka detta men jag kan säga att jag inte har haft någon aning om vad det är tills igår.
 
 
På lunchen skulle jag köpa tre presenter och en av dem var till en femårig tjej. Då hon har det mesta (enligt mig) slog jag faktiskt till på ett paket pastellfärgade Plus Plus. För att förklara vad det är består paketet av små hårda byggklossar som ser ut som två ihopslagna plus. Det går att bygga både i 2D och 3D och det enda som sätter stopp för hur det kan göras är nog skaparens egen fantasi.
 
När jag sedan hämtade barnen på dagis rotade de givetvis igenom min påse från BR och sedan blev det inte bättre än att barnen fick paketet med Plus Plus och jag får helt enklet köpa ett nytt att ge bort. Pyret gjorde en krona helt på egen hand och Lillebror gjorde enligt honom en karta.

Nya favoritkjolen

Bild: www.lindex.com
 
I ärlighetens namn har jag aldrig tyckt att Lindex varit mycket att hurra för. Jag köper kläder till barnen där ibland men nästan aldrig till mig själv. På senare tid har jag börjat ändra uppfattning och det är deras märke Holly & Whyte som börjar vinna över mig. De säger själv att det är "modern preppy" och jag tycker att det är stilrent och riktigt snyggt till bra priser.
 
Igår lunchade jag i Gallerian och gick förbi Lindex när jag såg en snygg kjol i skyltfönstret. Jag kunde inte hejda mig utan gick in och hittade endast en kjol kvar i min storlek. Den satt som en smäck och kommer helt klart att bli en av mina absoluta favoriter i sommar. Visst är den fin!
 
 

Chokladskålar

 
Under påsken passade jag och barnen på att göra lite pyssel i form av chokladskålar som vi använde till efterrätten. Jag fick inspirationen från tidningen Mer Smak innan vi åkte iväg på semester.
 
När jag smälter choklad brukar jag alltid göra det i micron och det funkar perfekt. Det gäller bara att ha låg effekt (ca 350 watt) och köra max 30 sek åt gången. Efter några omgångar i micron är chokladen smält.
 
 
 
Vi blåste upp ballongerna (inte full storlek) och doppade dem sedan i chokladen. Sätt dem upp och ner i glas och se till att chokladen stelnar något. Vänd dem sedan och sätt ner dem på bakplåtspapper för att stelna. Det är bra om de får stelna upp till en timme. Sätt en tejpbit på ballongen och stick en nål genom tejpen så att luften sakta pyser ut. Plocka sedan bort ballongen. Jag hade inte tålamod att vänta utan stack kniven i ballongerna men sedan var det lite pill att få bort resterna av de trasiga ballongerna.
 
 
Fyll nu skålarna med någonting smaskigt.

Kevin Murphy - Magisk volym för tunt hår

 
Idag hade jag äntligen tid hos min frisör. Det var verkligen välbehövligt med tanke på att den tid som jag hade för en månad sedan ställdes in då frissan blev sjuk.
 
De sista två gångerna har min frisör stylat mitt hår med en lotion från Kevin Murphy som heter Full Again. Jag kan starkt rekomendera den om du har lite tunnare och flygigare "typiskt svenskt" hår och vill få en massa volym. Det gör verkligen underverk för mitt hår och idag passade jag på att köpa en flaska.
 
För att det ska fungera ordentligt måste håret var blött eller i alla fall ordentligt fuktigt. Mitt hår går ner till axlarna och då räcker det med en sträng lotion som är ungefär 2 cm. Massera in ordentligt i håret och sedan måste håret fönas med värme för att aktivera alla substanser och göra håret fylligt. Förutom att det fungerar toppen finns det inte några parabener i vilket är ett stort plus för mig.

Påskharen

 
Båda mina barn måste nog ha varit riktigt snälla sedan jul då påskharen kom med en mängd olika saker. På påskaftons morgon hade haren minsann varit här och lämnat två kartor i köket. En till Lillebror och en till Pyret.
 
 
Sedan fick de leta sig igenom undervåningen till dess de hittade sina presenter. Det var var sitt påskägg med godis, en chokladkanin och Lego. Pyret fick en trädkoja från Lego Friends som hon verkligen älskar och Lillebror fick en Lego brandbil samt två Lego figurer.
 
När de väl kom till mormor och morfar fick de var sin ryggsäck men en nackkudde och en filt i. Senare på kvällen fick de även var sitt påskägg med godis och en Legofigur. När våra gäster för kvällen kom blev det rena rama julafton. Barnen kunde inte ens bära allt som de fick och det var både leksaker och godis.
 
Lillebor somnade hemma hos mormor och morfar efter middagen och Pyret höll sig vaken till strax efter 22 då vi åkte hem. Lillebror bar vi upp i sängen och när jag skulle stoppa om Pyret påpekade hon att jag inte hade borstat hennes tänder. Jag förklarade för henne att vi inte behövde göra det idag men då undrade hon om karius och baktus inte skulle komma i natt. Jo, de skulle dem nog sa jag och då började hon gråta och bad mig att bums hämta tandborsten. Hon var dock orolig då Lillebror inte borstat sina tänder och när de vaknade dagen efter bad hon honom att öppna munnet. Sedan suckade hon nöjt och sa -Åh vilken tur att dina tänder är kvar.
 
Hon tror nämligen att karius och baktus äter upp tänderna om vi inte borstar dem och därför trodde hon att Lillebror skulle bli tandlös.

Hemma igen

 
Borta bra men hemma bäst stämmer faktiskt. Jag skulle däremot ha kunnat stanna några dagar till då vädret var fantastiskt och det var länge sedan vi har kunnat åka så mycket skoter en påsk som just denna.
 
 
Det är alltid segt att vara på resande fot hela dagen. Vi gick upp 05.45 i morse och sedan körde pappa oss till Östersund vilket är 15 mil enkel resa. Det betyder att min pappa också varit på resande fot ett antal timmar idag. Efter att ha landat på Arlanda och sedan tagit en taxi hem var vi på plats 11.45. Riktigt bra jobbat måste jag säga.
 
Tyvärr har vi inte fått barnen i säng förrän nu men det är alltid samma visa när de har sovit i samma rum en längre tid. Då har de svårt att komma till ro i var sitt rum när det är sängdags.

Kolbullar

 
På påskaftonen åkte vi med skotern till en liten sjö mitt ute i skogen. Det är en tradition här i byn att alla tar sina skotrar och åker just hit och sedan bjuds det på kolbullar, saft och pepparkakor. Kolullar är som en tjockpannkaka med fläsk och den grillas här över öppen eld. Till det serveras lingonsylt och det är verkligen supersmaskigt.
 
 
Vädret var som vanligt kanon och Pyret hittade en tjej i hennes ålder som hon kunde leka med. Det är skönt att kunna släppa lös barnen så att de kan göra egna små "mini" utflykter i naturen vilket inte går hemma med tanke på alla bilar som finns där vi bor. Efter ett tag hörde jag Pyret ropa på mig och jag svarade bara att -Ja, jag är här.
 
 
Senare insåg maken att hon klättrat undefär två meter upp i ett träd och satt fast och att det var därför hon ropat. Maken fick i alla fall ner henne och sedan tyckte Lillebror att han minsann skulle göra om samma sak vilket vi dock satte stopp för. Jag är inte så förvånad över att det var just min dotter som fastnade i trädet medan de andra barnen stod nedanför och tittade på.

RSS 2.0