Glutenfria kokosmuffins med limefrosting

En av grannarna här upp i Jämtland måste äta glutenfritt och jag testar nya recept varenda gång vi har henne på besök. I veckan bjöd jag på fika och gjorde då glutenfria kokosmuffins med limefrosting.
Här är receptet till ca 12 st.
125 gram smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl kokosflingor
3 dl kokosmjöl
2 dl ljus glutenfri mjölmix
2 dl kokosmjölk
1 lime, zest och juice
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna på medelvärme. De ska få lite färg och börja dofta.
Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en jämn smet.
Tillsätt limejuice, zest och kokosmjölk och vispa till en jämn smet. Blanda i kokosflingorna.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
Fördela smeten i formar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Frosting
200 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 lime, juicen

Kommentarer
Trackback