Smarrig granola

 
Fram till förra helgen trodde jag att en granola var en nyttigare variant av müsli (mindre socker). Sedan fick jag höra att skillnaden mellan dem är att granolan bakas i ugnen.
 
Jag har börjat göra min egen granola som jag har i mina smoothie bowls på morgonen. Eller varför inte som idag efter träningen i en smoothie som Pyret ordnat.
 
Det gymet som jag är medlem hos har börjat med träning online som verkligen är super. Ofta är det svårt att komma iväg och då kopplar jag bara upp ett träningspass på tv:n och sedan är det bara att köra på. Hur smidigt som helst. Nu har jag varit duktig och kört ett tabata pass varannan dag i över en vecka.
 
Höll nästan på att glömma receptet på granolan.
 
6 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
1 dl hackade nötter (t.ex. hasselnötter och mandlar)
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 msk kardemumma
2 tsk mald ingefära
1,5 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 msk honung
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda gryner, frön och nötter i en skål. Tillsätt kanel, kardemumma och mald ingefära med de torra ingredienserna.
 
Blanda vatten, honung, olja och vaniljpulver i en skål. Slå vätskan över grynblandningen och rör ihop.
 
Lägg bakplåtspapper på en plåt med kanter och fördela blandningen på plåten. Torka i ugnen ca 45-50 minuter. Rör om blandningen var 10:de minut för att få en fin gyllene färg. Låt svalna.

Tillsätta olika torkade frukter som t.ex dadlar, aprikoser, russin, gojibär, torkade blåbär, olika nötter eller färska bär.


Kommentarer
Postat av: Lillemmish- MODE - INSPO

smaskens vad gott :)

ha en bra dag
kram

Svar: Det samma
Jag

2017-08-30 @ 17:59:43
URL: http://nouw.com/lillemmish

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0