Smarrig laxröra

Den här laxröran gjorde pappa på påskafton och den är verkligen jättegod. Funderar på att göra en likadan till midsommar och den fungerar på en buffé, som förrätt eller när som helst bara för att den är så god.
Laxröra i snapsglas ca 10 glas
Ingredienser:
150 g kallrökt lax
1 knippe färsk gräslök
1/2 liten rödlök
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk citronsaft
1 msk röd rom
salt och svartpeppar
Dekoration:
3 tunna skivor kallrökt lax
dill
röd rom
Skär laxen i riktigt små bitar och lägg i en bunke. Finhacka gräslök, rödlök och blanda ner i bunken. Blanda i majonnäs, creme fraiche, citron, rom, salt och peppar. Låt stå svalt ca en timme.
Servera laxröran i snapsglas och dekorera med fina skivor av lax, rom och dill.

Kommentarer
Trackback