Parmalindad lax med salvia

 
Förra veckan gjorde jag ytterligare en smarrig middag med recept från kokboken "Fast, Fresh and Easy Food" av kocken Lorraine Pascale (går att köpa här). Den rekommenderas starkt då den är fylld med mängder av fräscha goda och nytta recept.
 
Här kommer receptet till 4 personer:
 
8 skivor proscitutto eller parmaskinka
4 x 125 g skinnfri laxfilé
16 färska salviablad
 
Lägg två skivor av skinkan så att de överlappar varandra på längden. Lägg laxfilén (med den runda sidan upp) nära en av kortsidorna på skinkan. Salta och peppra och lägg tre salviablad på laxen. Rulla ihop skinkan så att laxfilén är täckt. Gör samma sak med resten av filéerna.
 
Värm en stor stekpanna på hög värme och häll i olja. Lägg i laxen med salviasidan ner i stekpannan och stek i 3 minuter. Vänd laxen och låt den steka i 6 minuter på andra sidan. Lägg samtidigt i de andra salvaiabladen och de blir krispiga på bara några sekunder. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.
 
Servera laxen med varsitt krispigt salviablad på toppen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0