Beer can bacon burgers

 
Under semestern har vi försökt att grilla så mycket som möjligt och både en och två gånger har det blivit hamburgare mest för att det är så enkelt att göra trots att jag faktiskt inte är förtjust i de vanliga varianterna. På bloggen matplatsen hittade jag istället ett recept på beer can burgers och var tvungen att prova.
 
Oj, oj, oj vilka smarriga hamburgare det blev och dessutom går de att variera i all oändlighet vilket är toppen. Varför inte byta ut champinjonerna mot kantareller eller osten mot fetaost, Västerbottenost eller grönmögelost. Åh, jag blir hungrig bara av att tänka på det. Till hamburgarna brukar jag använda hamburgerbröd från MAX samt grönsaker och mycket hamburgerdressing.
 
 
Beer can bacon Burgers (6 hamburgare)
 
1 kg nötfärs
0,5 dl bbq sås
salt och peppar
 
12 skivor bacon
250g färska champinjoner
1/2 burk soltorkade tomater
1/2 påse riven ost
salt och peppar
en gnutta socker
 
Börja med att blanda köttfärs, bbq sås samt salt och peppar i en skål. Gör sex stycken lika stora bollar och tryck en aluminiumburk på köttfäsen och forma köttfärsen lite runt om burken. Lyft bort burken och det ska nu bli en stor fördjupning i köttfärsen (det ska inte gå hål igenom köttfärsen för då kommer fyllningen att rinna ut). Vira två baconskivor runt kanten.
 
Dela champinjonerna i mindre bitar och stek tillsammans med smör i en stekpanna. Salta och peppra samt strö över socker. Hacka även tomaterna i mindre bitar och blanda med champinjonerna. Låt röran svalna och ha sedan även i osten.
 
Fyll hålen i hamburgaren med röran och ställ dem sedan på grillen. De ska endast grillas från undersidan men de kommer ändå att bli genomgrillade. Om de börjar få lite för mycket färg kan ni lägga aluminiumfolie på grillen och hamburgarna ovanpå så att de får fortsätta grillas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0