Rabarberpaj med knäcktäcke

 
Igår fick jag för mig att jag skulle baka rabarberpaj. Jag hittade en förvuxen samling rabarber på tomten som var så igenvuxen att pappa fick ta fram en pryl som såg ut som en korsning mellan en röjsåg och en trimmer för att göra en väg fram till plantan. Några små stjälkar hittade jag under de gigantiska bladen och sedan fick det bli en rabarberpaj med knäcktäcke som serverades med vaniljsås.
 
Det var min syster som tipsade om receptet och jag måste säga att det blev riktigt gott
 
Här kommer receptet:
 
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 4/5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
 
Sätt ugnen på 150°C och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
 
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0