Laksa med kyckling

Laksa på kyckling serverad i mina fina skålar från Mateus.
 
Idag har vi haft en riktigt aktiv dag. Veckohandling av mat, gymnastik för Lillebror, bad i simhallen för Pyret och en familjetimme på gymmet för oss alla fyra. Efter allt detta är vi helt slut och Lillebror somnade som en stock. Nu är det snart dags för Pyret att sova och maken och jag ska bänka oss framför Arne Dahlserien som är så otroligt spännande. Sedan har vi givetvis även bandat in Solsidan.
 
Till middag gjorde jag en hot och supersmarrig Laksa med kyckling. Pyret tyckte att soppan var för stark men åt massor av nudlar medan lillebror vräkte i sig kycklingen trots att den var ganska stark.
 
Här kommer receptet till fyra personer:
 
200 g smala asiatiska äggnudlar
4 scharlottenlökar
100 gr färska böngroddar
1 lime
 
3 kycklingfiléer
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
4 dl kokosmjölk
4 dl vatten
1 tärning hönsbuljong
1 1/2 msk fisksås
 
Skala och skär scharlottenlökarna i tunna skivor. Gör det samma med vitlöken. Skala ingefäran med en potatisskalare och skär även den i lövtunna skivor. Skär limen i sex delar och skölj böngroddarna under rinnande vatten. Lägg upp scharlottenlökarna, limen och böngroddarna i var sin skål.
 
Skär kycklingen i tunna skivor. Fräs vitlöken i olja och blanda sedan ner ingefäran. Ha i currypastan och mosa ut den i kastrullen med en träsked eller liknande. Det är viktigt att currypastan "bubblar" för att smaken ska komma fram ordentligt. Späd i omgångar med kokosmjölken och rör om. Häll sedan i vattnet och smula ner  buljongtärningen. Koka upp och ha sedan i fisksåsen. Lägg i kycklingbitarna och låt koka ca 7 minuter.
 
Koka under tiden nudlarna. Fördela nudlarna i skålar. Jag brukar klippa dem med en sax för att enklare få upp dem på skeden när soppan ska ätas. Lägg sedan på scharlottenlök, böngroddar och limesaft. Höll över soppan.
 
Hoppas att ni tycker om den lika mycket som jag gör.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0