Supersmaskig rotfruktsgratäng
Lagade en kanongod rotfruktsgratäng igår. Ibland tycker jag att många recept med rotfrukter blir torra och tråkiga men denna gratäng är kanon. Det känns som en riktig vinterrätt och den passar med massor av tillbehör som t.ex. stekt kött, kyckling eller korv.

Foton: Privat
Till 4 personer
6 potatisar (gärna av en mjölig sort) ca 500 g
2 morötter
1 bit rotselleri ca 100 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk örtkryddor, t.ex. oregano, timjan
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl riven ost, ex. Arla Herrgård
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka dem i vatten i ca 5 min. Häll av vattnet. Rör i salt, peppar, örtkryddor, vitlök och större delen av osten. Häll alltihop i en ugnssäker form. Häll över grädden och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Smaklig måltid!


Foton: Privat
Till 4 personer
6 potatisar (gärna av en mjölig sort) ca 500 g
2 morötter
1 bit rotselleri ca 100 g
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk örtkryddor, t.ex. oregano, timjan
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl riven ost, ex. Arla Herrgård
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis och rotfrukter tunt. Koka dem i vatten i ca 5 min. Häll av vattnet. Rör i salt, peppar, örtkryddor, vitlök och större delen av osten. Häll alltihop i en ugnssäker form. Häll över grädden och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback