Doktor Proktors pruttpulver

 
Ett kompispar till oss har talat så väl om böckerna om Doktor Proktor som är skrivna av Jo Nesbo. De är tydligen helt skruvade på ett roligt och barnsligt sätt och när jag förra veckan var på Drottninggatans Bok & Bild hittade jag boken för bara 65 kr. Det var bara att slå till. Det finns tre böcker till och jag har en känsla av att jag kommer att få gå tillbaka till bokaffären och köpa de andra också.
 
 
Igår läste vi kapitel 7 som var det mest spännande hittills. Barnen låg bredvid och lyssnade med skräckblandad förtjusning när jag lästa om vad som rör sig i kloakerna under Oslo.
 
Därför var det lite extra roligt idag när vi gick hem från skolan och vi såg en man som tagit upp några brunnslock och kikade ner med en ficklampa. Jag började prata med honom om vad vi läst igår och han sa att det var ok för oss att komma fram till kanten av hålen och titta.
 
Barnen tyckte det var jättespännande och i det ena röret berättade mannen att avloppsvattnet och allt bajs kommer flytande. Just det tyckte barnen var väldigt kul. I det andra röret visade han att regnvattnet kommer rinnande men just idag var det nästan torrt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0