Lower Manhattan

 
En av dagarna i New York promenerade vi från Chinatown/Little Italy där vi bodde och gick söderut på Manhattan. Det är fullt av lummiga gator och mysiga små butiker och första stoppet var Ground Zero. Nu är det två fyrkantiga stora hål i marken där husen en gång stod och det rinner vatten från kanterna ner i ett fyrkantigt hål i botten.
 
 
 
 
Runt kanten finns namnen på de omkomna ingraverade. Det går inte ens att förstå när vi står där att två gigantiska hus kollapsade på platsen och att så många människor dog. Det är fullständigt ofattbart.
 
 
Sedan gick vi till Brooklyn Bridge som är den första bron i världen som var konstruerad av stål och den stod klar redan 1881. Bron designades av John August Roebling som dog under en olyckshändelse under brons bygge och hans son tog över arbetet men även han skadades i samband med byggandet.
 
 
 
Några dagar efter att bron öppnat för allmänheten 1883 började det ryktas om att den var instabil och att den skulle kollapsa. För att visa att det inte var sant gick cirkusmannen P.T Barnum över bron tillsammans med 21 elefanter.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0