Historiska museet

 
Det är helt knasigt att det i början av februari är 7 grader varmt ute. I lördags kändes det nästan som vår om man nu bortser från de kalla vindarna som fortfarande blåser. Barnen ville hitta på någonting och vi bestämde oss för att åka in till Historiska museet.
 
 
Vi hämtade en folder i receptionen och vi fick då flera uppdrag som vi skulle göra inne vid vikingautställningen. Det är alltid kul när det finns någonting extra för barnen som väcker deras intresse.
 
 
På bottenvåningen finns en önskebrunn där barnen kastade i varsin slant och gjorde en önskan. Sedan blev det full fart iväg för att leka arkeologer. De har nämligen byggt upp ett rum där barnen kan pensla fram fynd i boxar fyllda med grovkornig sand. När vi gick vidare hittade maken och Lillebror kvarn-spelet. Spelplanen var målad på golvet och spelades med rejält stora spelpjäser. Det är ett väldigt taktiskt spel och maken gjorde lite medvetna missar så att Lillebror kunde vinna.
 
 
Efter smarrig mat i restaurangen gick vi upp en våning där vi fick följa en tidsresa och det var intressant att se vad som har hänt från 1100-talet fram till idag.
 
Nästa gång har barnen bestämt att vi ska åka till Medelhavsmuseet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0