En Barry till julgranen

Bild: www.smartasaker.se
 
Då vi firar jul hemma i år betyder det att vi kan ha en egen julgran. Supersmysigt måste jag säga men det enda problemet är när julgranen ska ut. Vi bor tre våningar upp utan hiss vilket gör att vi kommer att ha barr i hela trappuppgången om vi ska försöka ta ut den.
 
Mamma tyckter att vi ska ta fram en sekatör och ta bort grenarna men kommunen hämtar granarna här i närheten efter jul för att använda dem till energi och då brukar de vilja ha hela granar och inte behöva arbeta med påsar innehållandes granrester.
 
När vi precis hade flyttat in för ett antal år sedan öppnade vi dubbeldörrarna ut på balkongen och bestämde oss för att helt enkelt slänga ut den från balkongen och sedan hämta den nedanför och bära bort den. Visst, det gick super förutom att det blev en hel del barr på balkongen men det värsta var att grannen under hade hängt ut tvätt på balkongen (varför gör man det i januari?) och den var helt grön av barr. Det var bara att traska ner och be om ursäkt.
 
I år har jag varit lite proaktiv och beställt en Barry (denna inköpt från SmartaSaker). Det är en påse som öppnas upp och läggs under granen fot. Sedan dras påsen upp och täcker hela granen. Bara att bära bort den till återvinningen och ta med påsen hem. Den kan ju användas igen nästa gång det är dags för en julgran eller så åker den ner i plaståtervinningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0