Östasiatiska museet

 
Igår var maken, barnen och svärmor iväg till Östasiatiska museet. Hela familjen tycker att museum på vintern är toppen och barnen lär sig nya saker varenda gång. Tidigare har vi haft årskort på Tekniska museet och Pyrets favorit är Naturhistoriska museet.
 
Då Stockholm är fyllt med museum tyckte jag att vi denna helg skulle prova något nytt. När vi väl skulle iväg kunde jag tyvärr inte följa med då jag låg hemma i soffan med en redig förkylning.
 
 
Nu under sportlovet har Östasiatiska museet familjevisningar där besökarna får lära sig mer om det kinesiska nyåret och dess årsdjur. Pyret var aningen missnöjd över att vara född i grisens år och tyckte att det borde finnas en påfågel istället.
 
 
Efter visningen gick de till ateljé Draken där de fick göra sina årsdjur i lera (nåja, ingen av barnen gjorde sina egna årsdjur då de helst ville vara födda något annat år). Kul i alla fall att barnen fick lära sig lite nytt och när de kom hem kastade sig Pyret över sina pennor och ritade en teckning av en geisha och en drake.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0