Kolbullar

 
Traditionsenligt åker hela byn iväg till en sjö här i närheten på påskdagen där det bjuds på kolbullar. Det är tjocka pannkakor med fläsk som steks över öppen eld och här serveras de med lingonsylt.
 
 
Idag kom det 21 skotrar och det var ungefär 60 personer på plats. Vädret var verkligen toppen och det är ett roligt sätt att träffa alla som har kommit till byn för att fira påsk. I vanliga fall finns det inga barn i byn men över påsk och jul kommer det en del hemvändare och nu fanns det flera barn för Pyret och Lillebror att leka med. Idag hade de hela skogen och isen som lekstuga.
 
 
Det säljs även lotter när vi samlas för att äta kolbulle och Lillebror satt med sina i handen och var mycket besviken när det ena numret efter det andra ropades upp och ingen av dem var hans. Sista vinstnumret var tursamt nog hans och han blev överlycklig när han vann en stor plastbytta med sega godisar.
 
 
Nu håller vi på att förbereda en påskmiddag för tolv personer. Jag har bakat en västerbottenpaj och en frozen cheesecake och mamma och pappa har också fixat en mängd andra smaskiga saker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0