Sightseeing i Budapest

 
Sista dagen innan vi åkte hem gjorde vi en sightseeing runt staden. Vi bodde vid Vörösmarty tér vilket är så centralt det bara går. Därifrån tog vi tunnelbanelinje 1 till Hösök tere (Hjältarnas torg). Torget gjordes klart till världsutställningen 1896 och där står statyerna av de sju magyariska stamhövdingarna som grundade Ungern på 800-talet.
 
 
 
 
När vi började bli fikasugna tog vi tunnelbanan till Oktogon och promenerade till New York Café som är klassat som ett av världens vackraste caféer. Salarna består av marmor, guld och sammet. Väldigt fint men jag måste säga att servicen inte var toppen och inte heller bakverken. Däremot är det helt klart värt ett besök för att se interiören.
 
 
Nu var det dags att ta spårvagn och tunnelbana för att åka till saluhallen. Nu var det dags för lunch och vi tog var sin langos uppe på andra våningen. Det finns en mängd matstånd där och vi ville äta langos innan vi åkte hem. Det är så gott men otroligt flottigt.
 
 
 
 
Efter att ha lämnat vår nyinköpta salami i lägenheten tog vi buss 16 upp till fiskebastiljen på Buda sidan. Här har man en underbar utsikt över hela Budapest och Donau. Otroligt fint är parlamentet som ligger på andra sidan floden och som är gigantiskt stort. Vi tog även en sväng runt Mattiaskyrkan.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0