Expeditionen Min kärlekshistoria av Bea Uusma

 
Jag tror att det var när jag gick i femman eller sexan som klassen gjorde en skolresa till Omberg utanför Gränna där vi bodde i några dagar. Min pappa var med som klassförälder och en tripp till Gränna ingick givetvis i programmet. Det var faktiskt där som pappa lärde sig att göra polkagrisar vilket har blivit en tradition som tillhör julen i vår familj.
 
Under resan gjorde vi även ett besök på Grenna Museum och fick lära oss en massa om Andrées Ploarexpedition. Sedan dess har jag alltid varit intresserad av vad som hände medlemmarna i expeditionen.
 
Någon som har tagit det hela ett stort steg längre är Bea Uusma som har lagt ner 15 år på att lära sig mer om expeditionen. Hon har till och med studerat till läkare under tiden för att kunna förklara vad som händer i kroppen och vad som kan vara orsaken till att medlemmarna i expeditionen dog. Jag sträckläste boken och tyckte att slutet närmade sig alldeles för fort. Nu vill jag gör en ny resa till Grenna Museum för att se på utställningen med nya ögon.
 
Det finns även en annan utgåva av boken där det finns en hel del annat material som foton, kartor och anteckningar.

Kommentarer
Postat av: Hemma på ön

Åh den måste jag få låna av dig! Har velat läsa den!
Kram

Svar: Den är utlånad till svärmor men sen är den din...
Jag

2014-02-03 @ 23:04:27
URL: http://hemmapaon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0