En båttur till Hvar och Brac

 
 
 
 
Idag var det då dags för en båttur till två öar utanför kusten där vi bor. Det är egentligen inte min grej att åka båt men jag följde med för barnens skull. Vi åkte klockan nio på morgonen och 1 1/2 timme senare steg vi iland på ön Hvar. Där hade vi en timme på oss innan båten lade ut igen och vi hade tyvärr inte tid att se så mycket. Det fick bli en liten promenad och vi köpte även lite snacks på bageriet som lunch. De har alla möjliga kalla pizzor, bullar med ost och skinka och lite annat matnyttigt. Jag och maken köpte någon form av filoknyten med fetaost som verkligen var supergoda.
 
 
 
 
Nästa stop var byn Bol på ön Brac där vi besökte den kända stranden Bol Beach. Tyvärr kan jag säga att det inte var så mycket att ha. Hur mycket folk som helst och inte vackrare än den strand som vi har nedanför huset som vi hyr. Lillebror var så trött att han somnade på en filt under ett pinjeträd och efter fyra timmar på stranden var det dags att åka hem igen.
 
 
 
På båten hem fick vi middag som bestod av fisk eller kyckling. Under hela turen spelades musik och efter maten hoppade Pyret, Lillebror och en kille från en av de andra familjerna upp på en gigantisk bashögtalare i fören och började skaka loss. Snacka om att de satte fart på de andra medresenärerna för det blev verkligen fullt ös och det var sedan fullt med folk som dansade loss och klappade händerna åt våra barn. Det slutade med att det blev värsta partybåten.
 
På vägen hem tillbaka till huset fick barnen glass (tack morfar för glasspengarna) och vi vuxna köpte med oss en massa smask som vi åt när barnen somnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0