Finska godsaker

Förutom huset, vatnet, klipporna och allt annat som hör till kommer jag även att sakna några av de alla finska godsaker som jag köper när vi är här.
 
 
En favorit bland barnen och mig är Jaffakakorna som finns i en mängd olika smaker. Det är som en liten sockerkaka med fruktgéle ovanpå som sedan är toppad med choklad. I år köper jag med mig smaken päron och skogsbär. Tupla är en annan favorit som jag även vet att min pappa tycker om. Det är lite som en Japp som är toppad med mjölkchoklad och hackad mandel.
 
 
I matväg har jag helt snöat in på Paltåknappar. Det säljs ett hårt surdegsknäcke som är runt med ett hål i mitten och dessa utstansade hål går att köpa i påse och kallas just Paltåknappar. På dessa har jag gärna lite Koskenlaskija vilket är en lite hårdare form av mjukost. Jag har ätit denna kombination nästan varje dag och har inte tröttnat det minsta.
 
På båten hem idag ska jag även köpa chokladen Salmiakki. Det är en mjölkchoklad som är fylld med en saltlakritsblandning. Den är så ruskigt god.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0