Påskafton

Idag kastade sig Pyret ur sängen för att se om påskharen kommit under natten. Mycket riktigt hade han varit här med paket och påskägg . Det blev både leksaker och godis och vi har även gömda påskägg som de inte fått hitta ännu då det ändå har blivit så mycket. Vi sparar dem till senare i veckan.

Kolbullar vid sjön

En tradition som finns i byn där mina föräldrar bor är att åka iväg till en sjö och äta kolbulle på påskafton. I vanliga fall brukar vi åka skoter men det är dåligt med snö i år och många tog bilen för att sedan gå genom skogen. En snörik påsk brukar det vara mängder med skotrar på isen men idag var det bara några stycken. Vi smaskade kolbullar som är en typ av tjockpannkaka med fläsk som grillas i en murika över öppen eld. Till den serveras lingonsylt, saft och kaffe. Pyret och jag gick till en källa i närheten för att dricka vatten och såg några fina isformationer.

Isformationer

Isformationer
Foton: Privata

Ikväll ska vi ha middag för totalt 16 personer. Det kommer att bli fullt ös och mängder med mat. Om jag känner gästerna rätt kommer det komma ett och annat påskägg också.

Glad påsk på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0