Elements spa på Clarion Hotel

Idag har det varit en riktig toppendag. När jag fyllde år fick jag en spadag i present av min kompis S och idag var det dags att njuta av dagen. Vi var där redan efter 10.00 och fick en badrock, tofflor och handduk. Jag tycker verkligen att lugnet sänker sig över kroppen när jag kliver in på ett spa. Det är en speciell doft och känsla som infinner sig. Vi började med att gå ner i poolen. Tyvärr tycker jag inte att den var tillräckligt varm men det var ändå ok. Det gick sedan att simma till andra änden och då var vi helt plötsligt utomhus. Det var en härlig känsla att se rök stiga upp ur vattnet och frysa lite om näsan samtidigt som kroppen är alldeles varm.

Till dess det var dags för våra behandlingar åt vi frukt och pratade. Jag hade beställt en Shirodara by Elements spa behandling. Det var en kille från Indien som behandlade mig och han var verkligen kanon. Jag fick gå in i ett lugnt och mörkt rum med massor av indiska föremål och blommor. Först fick jag en kurdryck och sedan fick jag helkroppsmassage med varma oljor. På slutet tog han fram varm sesamolja och lät en varm stråle rinna på min panna. Helt fantastiskt. Efter behandlingen fick jag en karaff med varm olja som jag skulle hälla över mig i duschen. För att få bort oljan ur håret skulle jag efter behandlingen gå till receptionen för att få ett speciellt schampoo och balsam för detta. Jag kliver alltså ut ur rummet med en gigantisk kanna med gul olja i och är alldeles kletig i håret. Det är en ordentlig kö till receptionen och jag ser hur folk tittar på mig och undrar varför jag står och håller i en kanna med mitt eget urin. Ärligt talat var det så det såg ut. Sedan skulle jag sitta ner i duschen när jag hällde oljan på mig för att det mesta skulle åka ner i avloppet och inte hamna på klinkgolvet. Enligt massören skulle jag hälla oljan över huvudet och låta den rinna ner över ansiktet och kroppen. Låt mig säga att det inte är någon höjdare med tanke på att jag har linser. Jag måste verkligen ha sett helt galen ut när jag satt på huk i duschen helt kletig över hela kroppen.

När jag äntligen fått bukt med oljan och fått på mig badrocken gick vi ut i spaet igen och åt lunch. Det blev Biff Rydberg. Då bastun inte fungerade i början när vi kom fick vi som plåster på såret ett dagspa där entré, pool, yoga, bastu och gym ingår. Inte illa. Det betyder alltså att vi kommer tillbaka. Tack snälla S för en härlig dag.

Elements spa Clarion Hotel

Elements spa Clarion Hotel

Elements spa Clarion Hotel

Foton: Privata (ni får ursäkta kvalitén men de är tagna med mobilen)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0