Grattis min lilla stumpa

 
Det är inte klokt att det är sju år sedan Pyret föddes. Jag kan inte säga att det känns som igår men oj så fort det har gått.
 
 
I morse vaknade Lillebror tidigt och kom in till oss då han var mycket peppad på att få väcka syrran med sång, bakelse och paket. Ett måste för henne är att få en chokladbakelse från Gateau på sängen och jag kan även säga att hon blev mycket nöjd med sina presenter.
 
 
Från oss och svärmor fick hon Friends Lego Heartlake Galleria vilken hon och Lillebror byggde ihop redan innan lunch. Hon fick även en klänning, kjol och en väska som jag klickat hem på Monsoon i England. Av mormor och morfar fick hon en efterlängtad ponny som hon kan rita på.
 
 
På eftermiddagen var det kalas hos en av hennes bästisar som är född dagen innan Pyret.
 
Nu är det packning som pågår då vi åker till Romme i morgon.

Premier

 
Jag tycker om att läsar tidningar lite då och då. De får gärna innehålla inredning eller mode och under det senaste året har jag prenumererat på Sköna Hem som jag verkligen tycker är en toppen tidning.
 
För ett tag sedan såg jag att Damernas hade ett riktigt bra erbjudande och jag var inte sen med att se till att den ska bli en av mina nya tidningar. Kan tyvärr inte säga att jag direkt älskade numret som jag fick hem men att betala 159 kr för sex nummer av tidningen samt fem fullsize produkter från Rituals är inte helt fel.
 
 
 
Då jag älskar inredning har jag också börjat prenumerera på Plaza Interiör och där fick jag en liten skruvdragare som premie. Det är verkligen toppen då vår gamla har gått sönder och jag kan inte sätta ihop nyköpta möbler om jag inte får ta hjälp av den här manicken. Konstigt nog har jag inte sett skymten av tidningen så det blir nog till att slå en signal till kundtjänst för att kolla läget.
 
Nu är det dags att gå och sova. Vi kommer nämligen att ha ett födelesdagsbarn här hemma i morgon som vill bli firad i sängen.

The Fall

 
På hösten och vintern brukar jag och maken sluka några serier på tv:n och i slutet av förra året tittade vi klar på House of Cards. Sedan dess har vi inte hittat någonting speciellt förrän vi blev tipsade om serien The Fall som finns på Netflix.
 
Den utspelar sig på Irland och är en psykologisk thriller som handlar om en katt och råtta lek mellan en massmördare och polisen. Jag ska inte berätta för mycket om den för då förstör jag hela storyn men jag kan tala om att den är riktigt bra och de tre sista avsnitten sträcktittade jag och maken på och gick inte och lade oss förrän 01.45 på morgonen. Vi kunde inte sluta titta förrän avsnitten tog slut.
 
Nu väntar vi med spänning på nästa del som började sändas i USA den 16 januari och som lite senare i år kommer till Europa.

Wow, vilka rosor

 
Som tack för AIK tårtan i lördags fick jag en fantastisk blomsteruppsättning av familjen. Den kommer från Lidingö GREENHOUSE som är min absoluta favorit gällande blomsteraffärer här på ön. De coolaste blomsterarrangemangen som jag har haft här hemma kommer därifrån. De andra affärerna har lite mer basic sortiment men härifrån blir det lite av ett konstverk.
 
 
 
Tack snälla för de fina rosorna.

REA barnskor

 
Igår fick jag ett tips från Hemma på ön om att Barnskospecialisten har rea på en hel del barnskor. Jag som alltid försöker tänka frammåt och inte är sugen på att betala fullt pris slog till direkt.
 
 
Först blev det ett par adidas gymnastikskor för inomhusbruk som blir toppen nu när Pyret ska börja på friidrott i februari. Sedan köpte jag även ett par muklukar från Timberland som Pyret ska ha till nästa vinter. Jag har också ett par och jag verkligen älskar dem. Pris för gymnastikskorna var 200 kr och muklukarna 550 kr.
 
Så skynda fynda om ni behöver nya barnskor, jag tog sista paret av just denna gymnastiksko ( finns kvar i blått) men det finns en mängd annat bra kvar.

Små glasvaser

 
På H&M Home hittade jag dessa supergulliga glasvaser. Den ena är väldigt lik ekollonvasen från Svenskt Tenn men det som skiljer dem åt är helt klart priset. Jag har ställt mina på marmorfatet som jag i veckan köpte hos Lagerhaus och jag tycker att de är riktigt fint att ha ställa fram alla tillsammans.
 
Pris för de tre vaserna är 99 kr.

AIK tårta

 
På förmiddagen idag åkte jag iväg för att lämna ett ätbart AIK märke till en blivande 6-åring. Familjen är AIK:are och jag lovade att hjälpa till med tårtan inför födelsedagen. Dealen var att mamman skulle göra själva tårtan och jag märket.
 
Jag lovade även att spackla tårtan med smörkräm och lägga på vit sockerpasta. Jag tror att hela familjen blev väldigt nöjda. Mitt enda dilemma är att märket blev ganska torrt då jag började jobba med det redan i onsdags. I vanliga fall gör jag lite fler mindre saker att utsmycka tårtan med och då är de mjuka i mitten.
 
Nåja, jag hoppas att alla blev nöjda och att kalaset gick bra.

Marmorfat

 
Då en av Lagerhaus affärer ligger nära jobbet brukar jag gå in och ta mig en titt då och då. Det är sällan jag hittar någonting förutom lite roligt strössel men ibland kan de slå till med riktigt bra saker till en billig penning. Så var det när jag köpte mina nya glöggmuggar i julas.
 
 
I veckan hittade jag marmorfat för 149 kr styck vilket jag måste säga är väldigt prisvärt. När jag visade mitt fynd på jobbet var det ett antal av mina kolleger som gick iväg och köpte. Själv köpte jag bara en men idag var jag tillbaka men ännu en kollega och då köpte jag ett till. Mina kommer jag att använda som uppläggningsfat eller eventuellt att ha mitt på köksbordet där jag ställer olja, balsamvinäger, flingsalt och annat smask att ha på maten.
 
En av mina kolleger kommer att ha sina som förrättstallrikar.
 
Idag köpte jag även en sexkantig vit marmorbricka att ha ljus och lite småsaker på samt två svarta sexkantiga granitbrickor som jag ska ha som grytunderlägg. Just nu har de 20% rabatt på dessa "ljusfat".

Gute Bar & Grill

 
Igår mötte jag upp en kompis efter jobbet och vi gick till Gute Bar & Grill för att äta middag. Jag insåg ganska snart att det inte är min typ av restaurang rent matmässigt men annars var det riktigt bra. Lokalerna var mysiga och personalen mycket trevlig. Middagssällskapet var också utomordentligt trevligt som vanligt.
 
 
För de som älskar kött är stället perfekt. De flesta beställde en grillbricka med diverse tillbehör som tydligen ska vara riktigt smarrig. Goda luncher har de också enligt en kompis. För min del blev det en charkbricka och en hamburgare. Sedan var jag så mätt att jag omöjligt kunde få i mig någon dessert trots att jag tidigare på kvällen suttit och suktat över en saffranspannkaka när vi kikade igenom menyn.
 
 
 
 
 
 

Myllymäki

 
Vi har kört matkasse från MatHem varannan vecka men då Lillebror är allergisk mot mjölkprotein har jag sagt upp vårt abonnemang. En stor del av kassen består av grädde, riven ost och andra mjölkprodukter som inte fungerar. Det betyder att vi måste komplettera med mjölkfria produkter hela tiden och då bestämde vi oss istället för att göra egna matlistor vilket vi gjorde förut.
 
 
Barnen är ganska duktiga på att prova nya saker även om de inte äter upp om de inte tycker om det. För att få till lite roligare gröna rätter här hemma har jag köpt Myllymäkis bok Grönsake - Tillbehör & Garnityr som jag blev tipsat om från en kollega på jobbet. Nu ska här ätas grönsaker.
 
 

Tulpaner

 
Vi hade middag här hemma i lördags och då fick jag en bukett med färggranna tulpaner. Det är verkligen vårigt tycker jag att ha tulpaner hemma. Nu står de i vardagsrummet tillsammans med den fina buketten som jag fick av maken i veckan.
 
 
Jag skulle egentligen vilja knäppa med fingrarna och önska att våren är här men då det inte går får jag fixa det på egen hand så gott jag kan, och blommor hjälper mig på traven.
 
 
 

En sen 40-års kris?

 
När jag fyllde 40-år för fyra år sedan tyckte jag nog att jag forfarande var 30 och brydde mig föga om att jag skulle bli "medelålders". Jag har nog fortfarande samma inställning och är inte speciellt nojig men det jobbiga är att kroppen nuförtiden inte alltid är på topp.
 
 
I veckan började jag dock undra om inte en liten 40-års kris började smyga sig på. Jag köpte mig nämligen en åtsittande svart skinnjacka. Jag trodde att maken skulle smälla av när jag kom hem med den men han tyckte att den var riktigt cool. Jag har köpt på mig några jackor till på rean och jag vet inte vad som har flugit i mig, jag är inte den som brukar shoppa loss på just jackor.
 
 
Det roliga är att vi var på middag i fredags och när jag erkände mitt konstiga begär av jackor och speciellt inköpet av läderjackan skrattade värdparet och mannen gick iväg och hämtade flera jackor som hans fru köpt senaste veckan (inklusive en nästan likadan svart skinnjacka).
 
Vi skrattade gott åt att vi verkar ha kommit in i samma fas. Jag kan nämna att hon också har passerat 40-års sträcket.
 
Jackan kommer föresten från Oasis i Gallerian och var nedsatt från 2399 kr till 799 kr.
 
 
 
 
 

Lite vår i fönstret

 
Vad härligt det är att äntligen få se lite solsken. Mindre trevligt är att det nu går att se hur smutsiga våra fönster egentligen är. Det är helt klart dags att ta fram fönsterskrapan från Kärcher som vi köpte förra året. Den är verkligen bra och jag kommer aldrig att tvätta fönstrena på det gamla sättet igen.
 
 
Det känns lite vårligt att blommorna i fönstret har slagit ut och vi får se om porslinsblomman tycker om platsen så att den också börjar blommar så småningom. Just nu har AgnesAmelia 40% rabatt på de två Enjoy Candels som jag har i fönstret (storlek 10x15 och 10x20) fram till sista januari. Skriv in koden Januari i kassan så får du rabatten.
 
 
 
 

För 10 år sedan

 
Ibland går tiden allt bra snabbt. Innan jag skulle gå hem från jobbet idag fick jag ett sms om att jag skulle skynda mig hem och möta maken på Grill Bruno (en italiensk restaurang på ön).
 
 
Inte illa att bli överraskad såhär på en torsdag tänkte jag och åkte dit där jag mötte upp honom och barnen. Vi åt smarrig mat och helt plötsligt tar han fram en stor blombukett och lämnar över till mig. Jag förstår ingenting och då berättar han att idag är det 10 år sedan vi förlovade oss.
 
Tror ni att jag kom ihåg det? Svar nej. Jag måste nog vara den sämsta människan i världen när det kommer till att komma ihåg bemärkelsedagar. En gång väckte jag barnen på morgonen, tog med dem till konditoriet för att köpa tårta, åkte hem och väckte maken med sång för att han fyllde år. Tror ni att han fyllde år? Svar nej på den också. Med bister min påpekade han att han inte fyller år förrän dagen efter.
 
Ett annat år gick jag upp tidigt för att åka till jobbet och innan jag skulle gå ringde makens väckarklocka. När han inte klev upp ur sängen undrade jag om han snoozat och försovit sig. Efter en stund kom han upp och jag påpekade att han var sen, sedan gick jag till jobbet. Det blev lite jobbigt senare på eftermiddagen då jag fick ett mail från en kompis som undrade hur det var med maken på födelsedagen. PANIK! Jissus så pinsam jag är.

Här byggs det rymdlego

 
När maken och barnen var hos svärmor för några dagar sedan kom de hem med en stor låda rymdlego som maken fick någon gång på 80-talet. Det är helt otroligt att allt är sparat och någon som är väldigt glad över det är Lillebror. Han och maken har byggt lego i flera dagar och trots det finns det en hel del modeller kvar att bygga.
 
 
Jag tror nog inte att Lillebror någonsin varit så lycklig som nu när han bygger allt detta lego. Det är så ofattbart mycket att han nästan tappar andan ibland. När allt är klart är det dags att bjuda hem bästisen för lite rymdlek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min nya glasbox

 
I julklapp fick jag en fin glasbox som för tillfället har fått flytta in i vårt sovrum. Jag har inte funderat ut vad jag ska fylla den med men för tillfället får den husera de stora kottarna som vi får några år sedan plockade och tog med oss hem från Colorado Springs. Ovanpå har jag ställt en av de nya blommorna, plättar i luften.
 
 
 

Skattjakten - ett riktigt roligt barnspel

 
Jag ser inte fram emot att få upp barnen vid 06.30 tiden i morgon för att senare släpa med dem till dagis och skola. De har nämligen varit lediga sedan 20 dec och de har verkligen vant sig med att sova länge på morgonen. Dessutom är det svårt att få dem att somna på kvällarna och för att få dem lite trötta och förhoppningsvis få dem att somna i tid ikväll tog jag med dem till simhallen idag för att röja runt lite i vattnet. Tyvärr verkar det inte riktigt ha fungerat då Pyret fortfarande inte har somnat och klockan är över tio.
 
 
Efter middagen idag spelade vi Skattjakten som Pyret fick i julklapp av mormor och morfar. Jag måste säga att det är ett riktigt kul spel trots att Pyret fick spel när hon "bara" kom två. Spelet går ut på att komma ner på botten av havet och ta skattkistan. Varje spelare får ett antal dykare som man ska få ner i hålen på spelplanen. När alla hål är fyllda lyfter man på den översta spelplanen och de dykare som finns i hålen får följa med till nästa nivå. Hela tiden slås dykare ut och endast en klarar av att ta sig till skatten.
 
 
 
 

Lite nytt efter julen


Men vad är det för väder vi har idag?! Det snöar som bara den vilket bara blir slask när det är plusgrader ute. Blää. Jag som vill att det ska bli vår även om jag vet att det är egentligen är några månader kvar till dess. 

Idag tog vi en sväng till Blomsterlandet här på ön som har 50% rabatt på alla gröna inneväxter. Vi köpte fem olika varianter för 207 kr. Inte illa. 

Det är väldigt tomt i våra fönster nu när jag har städat ut julen och lite nya blommor behövs verkligen.

En dag hemma

 
Lillebror kom hem från sin sleepover igår och mådde illa. Sedan började han att kräkas men idag är han sitt vanliga glada jag. Trots att han nu är pigg som en mört låter vi både honom och Pyret vara hemma då regeln på dagis är att inga barn får gå tillbaka dit förrän det har gått 48 timmar från det att de senast har kräkts.
 
Tyvärr vaknade vi ganska tidigt idag då grannen håller på att renovera sitt badrum men vi låg kvar i sängen och tog oss inte upp förrän klockan började närma sig elva. Det blev en ordentlig frukost och sedan har jag satt ihop lådorna som ska vara under Lillebrors nya säng (eller rättare sagt Pyrets gamla).
 
 
På kvällen passade jag på att städa ut julen men i morgon är det jobb som vanligt och jag håller tummarna för att jag inte behöver jobba hela kvällen med tanke på att det då är fredag.

Sleepover

 
I tisdags var det dags för sleepover här hemma då Pyret hade bjudit in två av hennes klasskompisar. De har känt varandra sedan de började på dagis och det är så roligt att se och höra dem leka tillsammans här hemma. De börjar bli stora och jag och maken kan inte låta bli att småfnissa åt vissa saker som de säger eller diskussioner som de för med varandra.
 
 
Vi började i alla fall dagen med att göra blommor och annat av sockerpasta då det var en önskan från alla tre tjejerna. Sedan tittade de på nya Tingelingfilmen (Tingeling och piratfen) samtidigt som de smaskade i sig en stor skål med godis. Sedan blev det lek för hela slanten innan de till slut kröp till sängs.
 
 
 
Lillebror hade åkt hem till en av tjejernas lillebor där han sov över.

Stickade tröjor från Massimo Dutti

 
När det är reatider finns det ett märke som jag alltid köper på mig någonting ifrån och det är Massimo Dutti. Jag gillar verkligen deras kvalité på båder kläder och skärp. Mina bästa läderskärp kommer därifrån och den här gången köpte jag som vanligt på mig några fler stickade tröjor. Mina favoriter är de extra tunna tröjorna som har silke i sig.
 
 
Jag beställde egentligen fyra stycken den här gången men en kommer jag att lämna tillbaka då den var lite väl bylsig i modellen. De som fick stanna kvar är en beige tunt stickad polo gjord av silke, bomull och cashmere samt en mörkblå stickad tröja med båtringning och knappar på axeln gjord av bomull plus en orange v-ringad stickad tröja med ett sprund längst nere vid ryggslutet gord av silke och bomull.
 
Jag tycker om polon så mycket att jag faktiskt precis beställde en blå och en svart på nätet. De är bra som basplagg även om jag har lovat mig själv att inte köpa något mer blått, svart och grått på ett tag.

Att ha en kreativ dotter

 
Pyret älskar att rita (vilket hon är riktigt duktig på), dansa och att pyssla. Dessutom har hon en förkärlek till att göra olika stilleben i hennes rum och runt om i lägenheten. Allt som oftast försvinner mina egna saker som står i fönster, på bord eller på andra ställen och då har hon helt enkelt tyckt jag inte har gjort det tillräckligt fint utan hon vill fixa till det på sitt eget sätt.
 
Sist gjorde hon en vagn till sin häst (den skulle vara som Askungens). Hon plockade fram ett påskägg som hon gjorde hål i och spände fast en tråd runt hästen som hon sedan satt fast med tejp på påskägget. Hon satte in en spira i taket och sist ville hon sätta på hjul men där var hon tvungen att be sin pappa om hjälp då hon inte riktigt fick till det själv.
 
 

Jag älskar middagar

 
Åh vilken härlig kväll vi hade igår. Vi är tre familjer som har haft barn på samma dagis och som nu har börjat umgås. Igår var vi bjudna till en av familjerna som har flyttat från vårt område och köpt ett radhus lite längre ut på ön.
 
Alla sex barnen lekte hur bra som helst tillsammans (skulle nog kanske kalla det för att röja men de hade hur roligt som helst) och vi vuxna åt en jättegod middag och satt och pratade. Det är riktigt roligt i början när man lär känna nya människor och alla berättade vi historier från våra liv och jag tror inte att jag har skrattat så mycket på länge. Det var nästan så att jag inte ville att kvällen skulle ta slut.
 
 
I söndags hade vi middag här hemma med några släktingar till maken. Innan maten passade vi på att smaska i oss några av de saker som låg i den gigantiska korg med godsaker som vi fick av makens moster och hennes man i julklapp. Det var brända mandlar, cognacsbollar och mandlar doppade i choklad med pepparkakssmak. Till efterrätt blev det återigen en mjölkfri glassbomb med tomtebloss på.
 
Nu ska jag släpa mig upp ur sängen då barnen precis har vaknat. Lillebror ska sova borta ikväll och Pyret ska ha två kompisar över på sleepover.

Mot ljusare tider

 
Jag vet inte vad det är med mig men jag har blivit som förbytt efter att vi har börjat gå mot ljusare tider. Det är lite som placebo antar jag för det räcker att läsa om att dagarna blir längre och jag mår genast mycket bättre. Ärligt talat tycker jag att hösten har varit riktigt jobbig.
 
 
Efter frukosten idag åkte Lillebror till en kompis och resten av oss åkte till Childhoodhallen här på ön för att åka skridskor. Pyret börjar bli riktigt duktig och skulle gärna åka lite varje dag om hon bara fick. Tyvärr har det varit en brand i cafeterian men det gjorde inte så mycket då vi hade med oss mackor, varm choklad och fruktsallad som vi åt sittandes på läktaren.
 
 
För min del blev det sedan en sväng till gymet där jag sprang 5 km och det var faktiskt riktigt skönt. Nu ska det blir ordning både gällande träningen och maten.

Härligt med fredag

 
Inte illa att jobba en dag och sedan vara ledig igen. Maken är hemma med barnen några dagar till och det känns inte helt kul att behöva gå och jobba men om en månad är det semester igen då vi ska iväg till Romme och åka skidor.
 
Ikväll har vi bara slappat och jag har tänt mina nya Enjoy Candle ljus modell större som jag köpt hos AgnesAmelia. Det är så skönt att veta att ingen olycka kan hända om vi skulle missa att blåsa ut dem eller om barnen kommer åt dem av misstag.
 
I morgon ska jag ägna lite tid åt mig själv då jag länge har försökt få tid på den lokala skönhetssalongen för att fixa ögonbrynen och fransarna och i morgon ska jag äntligen dit. Sedan ska jag passa på att gå till gymet då jag inte har tränat någonting sedan tunnelrun 22 nov. Mitt mål i år är att kunna springa 1,5 mil utan att efteråt lägga mig ner och dö och då är det hög till att sätta fart.

Gott Nytt År!

 
God fortsättning på det nya året. Hoppas att er gårdagskväll var lika härlig som min. Vanan trogen firade vi med en kompisfamilj här pö ön och den här gången var vi hemma hos dem så att vi alla kunde sova över.
 
 
Vi brukar dela upp vem som ska göra vilken mat och den här gången gjorde jag och maken förrätten och efterrätten. Vi började middagen med att äta en Coctel de Camarôn (typisk mexicansk räkcocktail). Den är riktigt spicy då den innehåller tabasco och väldigt god. Tyvärr ser den riktigt tråkigt ut på bilen då vi missade att ta med våra fina glas på hög fot som vi skulle servera den i.
 
 
Till huvudrätt blev den en supermör oxfilé med tre olika såser nämligen hemmagjord bearnaisesås, rödvinssås och en champinjonsås. Till det blev det två oliks sorters potatis och grönsaker. Oj vad gott det var.
 
 
 
 
Till efterrätt gjorde jag en mjölkfri glassbomb till barnen som jag klädde in i maräng och den serverades med egengjord hallonsås, chokladsås och olika typer av strössel. Till oss vuxna blev det en glassbomb med mörk choklad och söta coctailbär. Till det serverades det hemmagjorda knäckflarn med choklad emellan. Vi passade även på att dricka en riktigt god Royal Tokaji 5 Puttonyos Aszù från 2008 som jag köpte i Ungern när jag var där med mamma och syrran.
 
 
I morgon är det jobb för hela slanten då helårsbokslutet drar igång men till dess ska vi ta det lugnt här hemma och småfixa och bara njuta av att vara lediga en dag.
 
 

RSS 2.0