Vardagsprylar från Alessi

Har skrivit förut om att det är så mycket roligare att göra vardagssysslorna om jag har roliga prylar att göra det med. Varför inte dessa saker från Alessi?

Alessi skål Girotondo       Alessi burk Gianni
          Alessi skål Girotondo                                          Alessi burk Gianni


Alessi pepparkvarn Anna   Alessi nattlampa Beba Light

         Alessi pepparkvarn Anna                                Alessi nattlampa Beba Light

Alessi vattenkokare MG32   Alessi tesil Te ò
          Alessi vattenkokare MG32                                          Alessi tesil Te ò

Foto: Alla foton från rum21

Zoobie pets

Min lilla dotter fick idag en riktigt härlig leksak i present. Det är ett gosedjur som lätt kan ändras från ett gosedjur till en kudde och en filt. Filten är supermjuk och går att ta loss från gosedjuret med hjälp av en dragkedja. Toppen att ha med i bilen eller på resan. Min dotters gosedjur är en krokodil men det finns massor av härliga djur i regnbågens alla färger. Finns att köpa på mylittlestar.

Härligt gosedjur, kudde och filt i ett från zoobie pets
Härligt godedjur, kudde och filt i ett från zoobie pets
Härligt godedjur, kudde och filt i ett från zoobie pets
Foton: Zoobie pets

Marimekko tyg

Måste bara tipsa om att Urban Living har rea på en hel del Marimekko tyger. Några av dem finns även i andra färger än dem som jag visar nedan. Jag skulle kunna tänka mig att göra hur många tygtavlor som helst av dessa men någon måtta får det vara. Däremot är jag riktigt sugen på att köpa det mönstret som visas allra sist av tygerna nedan.

Fina tyger från Marimekko


Fina tyger från Marimekko


Fina tyger från Marimekko


Fina tyger från Marimekko


Fina tyger från Marimekko


Fina tyger från Marimekko

Foto: Urban Living

Lampor

Herstal gör en massa snygga produkter både gällande lampor, juldekorationer och prylar till kök och badrum. Här kommer ett litet urval av deras olika lampor.

Lampa från Herstal

Lampa från Herstal

Lampa från Herstal

Lampa från Herstal

Lampa från Herstal

Lampa från Herstal

Lampa från Herstal

Foto: Alla bilder från Herstal

Polkadot

Jag har länge tyckt om Polkadot Designs saker. Nu har de även börjat med barnkläder men där är det inte prickar som gäller utan en drake. Deras rosa sängkläder kommer mitt lilla Pyre att sova i så småningom.

Saker från Polkadot Design
Foto: Barnlycka

Varm choklad

Jag längtar efter att det ruskiga höstvädret ska komma. Tänk att få kura ihop sig i soffan med en kopp rykande het choklad. Varför inte använda olika "chokladdippers" för att få till den riktigt goda smaken. Dessa inhandlade jag igår på Pralinhuset. De små kulorna läggs i en kopp varm mjölk och ska sedan röras om med en lattevisp. Resultatet blir riktigt smaskigt. Den andra varianten har jag inte provat ännu men det är en chokladbit (som liknar en cacaoböna) som sitter på en pinne. Stoppa ner den i varm mjölk och rör om. Mmmmmmm....... Jag vet i alla fall vad jag kommer att ge bort som en lite present till kompisar när jag blir bjuden på middagar.

Chokladkulor att låta smälta i varm mjölk

Chokladböna på pinne som löses upp i varm mjölk

Foto: Privat

Gungstolar

Vi har två gamla gungstolar på landet som har många årtionden på nacken. Det är så mysigt att krypa upp i dem och läsa en god bok samtidigt som elden brinner i öppna spisen. Nu har det blivit riktigt poppis med gungstolar hemma och de görs i många häftiga utföranden. Här kommer några olika varianter. För min egen del skulle jag gärna vilja ha en stingray hemma.

Stingray svart gungstol
Modell: Stingray     Foto: Inneonline
Åland gungstol svart
Modell: Lilla Åland   Foto: Svenssons i Lammhult
Keinu gungstol svart
Modell: Keinu   Foto: Svenssons i Lammhult
Lillberg gungstol svart IKEA
Modell: Lillberg   Foto: IKEA
Verner Panton gungstol
Modell: Relaxer  Foto: ddr.dk
Normandie gungstol

Modell: Normandie    Foto: 24sevenliving

Wegnergyngestol
Modell: J16   Foto: Danskdesign.nu

Hallbänk och matta

Hallen är mitt nuvarande inredningsprojekt. Jag har länge letat efter en hallbänk i svart som inte är allt för stor. Då jag även vill kunna ha den som förvaring har det inte varit lätt att hitta någonting utan att det gått på flera tusenlappar. Men så hittade jag denna bänk i en av mammas tidningar som hon prenumererar på. BINGO! Då insåg jag att denna bänk från IKEA skulle passa perfekt. När vi kom hem med den tyckte vi att det såg lite futtigt ut så vi har bestämt oss för att köpa en till. Dynans tyg är inte så upphetsande direkt och jag kommer därför att klä om den. Min tanke är att ha en tygtavla ovanför den nymålade svarta skänken i hallen och ha samma mönster på tavlan och sittdynan. Då är det senare enkelt att byta tyg efter humör och få en helt ny tavla och bänk. Voila!

Svart hallbänk från IKEA

Foto: Privat



Våra hallmattor är så ruskigt tråkiga och därför kommer mitt nästa köp att bli en plastmatta till hallen. Undra däremot om den står emot väta eller om det rinner rakt igenom ner på parkettgolvet? Tål att tänkas på. Denna matta med älgar kommer det att bli. Tycker den är så himla cool.

En plastmatta till hallen med älgar på.
Foto: Nylanders mattor

Lax-ossobuco

Här kommer ett riktigt smarrigt laxrecept. Till lax-ossobucon brukar jag servera ris, bulgur eller någon form av potais. Sist hade jag även en sås till som var gjord av creme fraiche och en matsked persilladekrydda från Krusmyntagården. Det var riktigt gott till men det går alldeles utmärkt att äta denna rätt utan sås vilket jag normalt brukar göra. Tyvärr är inte bilden den bästa men jag lovar att laxen smakar underbart gott. Laga och njut.

Lax-ossobuco

Till 4 personer:


500 g skinn- och benfri laxfilé
2 gula lökar
1 morot
1 bit rotselleri (ca 100 g)
2 msk smör
1 burk hela tomater (ca 400 g)
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
pressad saft av 1/2 citron

Gremolata:

rivet skal av 1 citron
1 dl hackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor

Tillbehör:

Ris, bulgur eller någon typ av potatis

Gör så här:


1, Skala och klyfta löken. Skala och tärna morot och selleri.

2, Fräs grönsakerna i hälften av smöret i en gryta. Häll på tomaterna med spad och smula i buljongtärningen. Smaksätt          med peppar, timjan och citronsaft.

3, Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 min.

4, Gremolata: Blanda citronskal, persilja och vitlök.

5, Skär laxen i bitar. Stek den i resten av smöret i en stekpanna.

6, Lägg upp laxen på ett fat, häll över tomatsåsen och strö över gremolata.
 

Juicer och smoothies

Usch vad mycket godis jag har stoppat i mig i sommar. Jag har blivit förälskad i en chokladkaka från Fazer som innehåller hallon och torkade tranbär. SMASK! Vet inte om den går att köpa i Sverige då jag köpte mina i Finland då jag var på semester.
Underbar choklad med hallon och torkade tranbär
Foto: CloettaFazer

Nu är det minsann andra bullar. Om jag någonsin ska kunna bli av med mina exra kilon sedan Pyret föddes så måste det till någon ändring. Dessutom måste jag erkänna att det inte känns speciellt sunt med allt godisätande. Känslan av att ha stoppat i sig ett helt paket sockerbitar infinner sig allt för snabbt. Jag har nu bestämt mig för att sluta äta godis och instället ska jag nu ta fram en riktig vikaminkälla ur hyllan. Nämligen boken Pressat 170 juicer och smoothies som Francesca Newby har skrivit. Det boken innehåller riktigt smaskiga recept. Det borde stilla den värsta godis abstinensen.Inom kort får jag ta och visa några favoriter från boken.

Boken Pressat 170 juicer och smoothies

Foto: Privat

Mickisaker till Pyret

Jag tycker att Micki har kommit med så många fina saker till barn. Deras produkter är verkligen färgsprakande. Det är precis vad Pyret skulle behöva i sitt rum nu när hösten börjar närma sig. Hennes ena vägg är målad som ett hav med fiskar, sjöhästar, valar och alla möjliga havsdjur (se tidigare inlägg). Resten av väggarna är vita och Mickis härliga färger skulle passa fantastiskt bra. OBS! För varje såld Pippi- och Emil leksak från Micki går 2 kr till SOS-barnbyar. De har redan fått in över 1 miljon kronor. Kanon att kunna stödja en bra sak och dessutom göra Pyret glad samtidigt.

Härliga saker från Micki


Foto: Eget kollage med bilder från Micki

Snygga vardagsprylar

Jag måste säga att de tråkiga vardagssysslorna går lite lättare om jag får använda mig att lite snygga saker med häftig design. Vem vill inte diska knivarna om de sedan får hänga upp dem på dessa snygga knivmagneter eller varför inte göra en härlig dressing till middagen när du får mixa den i en snygg dressingkanna. Jag vill ha ALLT som Eva Solo tillverkar. Snälla tomten, det är alldeles för långt till julafton. Om jag är riktigt snäll kanske jag kan få en innanjulenpresent?

Mycket snygga knivmagneter från Eva Solo

Ursnygg dressingblandare från Eva Solo

Oljelampa från Eva Solo

Dekorationsfat från Eva Solo

Smikleyskål från Eva Solo

Foto: Eva Solo

Mmmmmm.....

Igår kom svärfar förbi för att hälsa på vårt lilla pyre. Hon är sju månader och har fått vattkoppor. Stackare! Med sig hade han en påse med äpplen och plommon. Tyvärr är jag allergisk mot att äta dem som de är men nu ska förklädet på och här ska bakas äppelkaka och plommonkaka. Har de bara varit i ugnen är det inga problem för mig att äta dem.

Smaskiga plommon

Foto: Privat

Trist väder

Det småduggar ute och jag har ingen lust att gå ut med lilla pyret. Jag få titta på mina orkidéer och drömma mig bort till lite varmare breddgrader.

En lila phalenopsis i fönstret

Foto: Privat

Kuddar....

Jag skulle kunna fylla mina soffor med så många kuddar att jag själv inte kommer att kunna sitta i dem. Det går helt enkelt inte att få nog av kuddar. Här är mitt nyförvärv i kuddvimlet. Det var dags för bäddsoffan i gästrummet att få lite tillökning. Kunde inte motstå dessa med dalahästar på som är i lite robustare tyg precis som bäddsoffan.

Fina prydnadskuddar med motiva av dalahästar.

Vår stora bäddsoffa med prydnadskuddar.

Foto: Privat

Mina planeter

Jag bara ÄLSKAR mina planeter. Om jag hade mycket pengar skulle jag köpa hur många som helst. De är gjorda av Josh Simpson och är i glas. Jag kan sitta hur länge som helst och titta på dem och upptäcka nya saker i dem hela tiden. Han har gjort dem som planeter och om bara fantasin finns kan man se floder, hav, rymdraketer och mycket annat. Josh´s fru är astronaut och det finns bitar med i vissa planeter som faktiskt kommer från riktiga rymdraketer. Min minsta planet är runt 4,5 cm i omkrets och min största runt 8 cm. Han gör en "megaplanet" som är stor som en basketboll. Den skulle jag verkligen inte säga nej till men med tanke på att den kostar 28 000 USD får jag snällt fortsätta drömma.


Om ni vill se lite mer av hans planeter finns det många fler bilder på hans hemsida.

Häftiga planeter i glas.

Häftiga planeter i glas

Häftiga planeter i glas.

Häftiga planeter i glas.

Foto: Privat

Målning av hallskänken

Nu har vi bott i vår lägenhet 1 år och det är verkligen hög tid att ta tag i inredningsbiten. Då jag har en liten bebis hemma är det både ont om tid och pengar men jag har gett mig sjutton på att det inom en ganska snar framtid ska se helt annorlund ut hemma. Först ut blir hallen. Vi har idag en skänk i furu som jag inte alls tycker passar. Sagt och gjort, penseln åkte fram och nu har den blivit svart. Ett helt annat resultat för bara några hundralappar.

Före:





Efter:



Jag har även hittat lite småsaker att fylla ovansidan på skänken med.







Foto. Privat

Ommålning av pyrets rum

Nu är det dags för vår bebbe att flytta in i eget rum. Vet inte varför men jag är inte speciellt sugen på rosa trots att hon är tjej. När hon är tillräckligt stor för att bestämma själv kommer det nog uteslutande bli rosa färg och prinsessor. Jag passar på att bestämma medan jag fortfarande kan och min favoritfärg är ju blått. Gissa vilken färg det blev? Givetvis blått. Jag tycker att det blir lite jobbigt med tapeter och vi bestämde därför att måla på väggen vilket gör att vi lätt kan byta färg i framtiden. Däremot blev det ruskigt tråkigt med bara en blå vägg och därför blev det lite "stickers" i havets tema. Riktigt häftigt om jag får säga det själv.







Foto: Privat

Resa till Gotland

Min syster och jag bjöd i helgen min mamma till gotland på en surpriseresa då hon fyllt 65 år. Gotland är så otroligt mysigt och nu när turistströmmen har lugnat ner sig är det fantastiskt att strosa runt i Visby och resten av ön. Vi gjorde ett besök på Krusmyntagården som har en örtträdgård och massor med växter. I deras butik köpte vi kryddor och diverse prylar. Där kunde jag gå omkring hur länge som helst och dessvärre var det en hel del saker som åkte ner i shoppinkassen. Vi passade även på att äta på deras restaurang där vi satt och såg ut över havet samtidigt som vi åt den godaste räkmacka jag någonsin har ätit.









Foto: Privat

RSS 2.0