En chokladtårta på fars dag

 
Det gick inte att fira maken i morse på fars dag då han och Pyret var iväg på friidrottsläger och de sov över från lördag till söndag. Lillebror och jag hämtade dem ute på Bosön vid lunchtid och sedan åkte vi hem för att fira tillsammans.
 
 
Svärmor kom också över och vi smaskade i oss en chokladtårta som Lillebror valde ut på Coop. Den var väldigt god men otroligt mastig. Det speciella med tårtan var lagret av chokkladtryffel i mitten som verkligen var gott.
 
Det har varit full fart hela helgen och trist nog har jag åkt på en riktigt rejäl förkylning. Det är så typiskt. Idag är första dagen sedan i onsdags som det börjar kännas bättre. Lagom till dess det är dags att börja jobba igen med andra ord.

Sista dagen på höstlovet

Nu är det sista dagen på höstlovet och vi är tillbaka på ön igen. Vi åkte hem från Jämtland igår vilket var bra timing då det idag tydligen har varit riktigt halt på vägarna.
 
En vecka har gått fort men vi har hunnit med mycket. Vi har träffat mina föräldrar och ätit goda middagar. Barnen har träffat kompisar och gått på disco i en by i närheten.
 
Vi har gosat med fåren.
 
 
 
Vi har gosat med hunden som mamma och pappa tar hand om.
 
 
Lillebror har huggit ved.
 
 
Maken har eldat gammal dålig ved som legat på åkern i flera år.
 
 
Vi har satt upp talgbollar så att fåglarna inte behöver svälta.
 
 
 
Lillebror har studerat sitt projekt inför sommaren. Att bygga om lekstugan.
 
 
Vi har njutit av naturen.
 
 
Vi har tittat på vad jägarna gör med älghuvudet efter slakt.
 
 
Nu kommer vi inte tillbaka förrän till påsk men det är den bästa tiden i Jämtland så den ser vi alla fram emot. Om vi har tur kanske det till och med blir lite snö den här gången.
 
 

Brickbordet Gladom

 
På vägen upp hit stannade vi på IKEA i Sundsvall för att köpa ett litet soffbord till tv-rummet. Det blev brickbordet Gladom som bara kostade 149kr. Ett riktigt kap som fungerar hur bra som helst.
 
 
I somras köpte vi en stor soffa med två divaner till tv-rummet och då blir det inte så mycket utrymme mellan divanerna och därför passar detta bord toppen. Ett plus är att det går att ta bort brickan och ställa på sakerna i köket för att sedan bära tillbaka den igen. På så sätt blir det mindre spring.
 
 
 

RSS 2.0