Påsktårta med dekoration av sockerpasta

 
Igår var det verkligen full rulle och på kvällen var det middag hos mina föräldrar. Några andra från byn var inbjudna och varje år brukar jag göra en påsktårta som vi har till efterrätt.
 
 
I år blev det inte riktigt som planerat då jag egentligen skulle ha påskliljor som dekoration. När jag och mamma skulle börja pyssla insåg jag att hon inte hade rätt typ av utstickare och jag hade glömt att ta med mina. Därför blev det gula blommor istället. Inte helt enligt plan men det får duga.
 
 
Den bruna sockerpastan som jag täckte tårtan med är från Ballinas och har chokladsmak. Fyllningen var "den vanliga" med hallonmousse och chokladfluff. Spacklade tårtan gjorde jag med en kanonbra smörkräm.

Vilket underbart väder

 
Idag har solen gassat från tidig morgon till sen kväll. Redan när Pyret slog upp sina blå i morse önskade hon att vi skulle göra fyra saker under dagen. Det var att åka skidor, bygga snögrotta, åka skoter och grilla korv. Efter frukost tog maken en tur till närmsta "stad" som är 8 mil tur och retur. Han skulle handla mat samt försöka göra några fynd på rean som jag gjorde igår.
 
 
Jag och barnen tog oss ut till backen bakom ladugården för att åka skidor och pulka. När vi tröttnat gick jag loss på en stor snöhög och gjorde en grotta till barnen. Där fikade vi och drack var sin festis.
 
 
Efter lunchen när maken kommit hem skulle vi åka iväg med skotern. Tyvärr ville inte skotern som vi ville och vi tog istället barnen på pulkan och gick till en ö som ligger ganska nära stranden. Där smaskade vi upp resten av kladdkakan och låg och solade oss en stund.
 
 
Nu är vi hos mina föräldrar där det vankas lax till middag och chokladkräm till efterrätt.
 
 

Kroppkakor

 
Igår åt vi en riktigt smaskig maträtt (jag vet E att du tycker att maten i norr är underlig) då mamma bjöd på kroppkakor. Lillebor som vi alla säger ska bli kock var givetvis med och tittade på allt som mormor gjorde. Det som var riktigt spännande var när de sjönk i vattnet för att sedan flyta upp till ytan när de var klara.
 
 
För min del tycker jag att de smakar allra bäst uppstekta dagen efter och det var precis vad jag gjorde till lunch idag. Jag skär dem i skivor, steker dem i smör och häller skriat smör och lingonsylt över. Underbart gott. Lillebror smaskade även han i sig en hel del men Pyret bara spottade och fräsde och det föll henne inte i smaken.
 
 

Kladdkaka med påsktema

 
Igår lagade jag och Lillebror en kladdkaka till dessert då vi hade mamma och pappa på middag. När kakan väl var gräddad hjälpte både Pyret och Lillebror mig med att dekorera den med sockerpasta. Jag kavlade ut pastan och barnen stansade ut harar, kycklingar, ägg och fjärilar. Vad fjärilar har med påsken att göra vet jag inte riktigt men den var med tillsammans med de andra utstickarna med påskmotiv som jag köpte på Panduro. Även sockerpastan är därifrån.
 
 
 

En tur med skotern

 
Idag körde vi en kopia av igår. Det gäller att passa på att vara ute när solen skiner. Skotern tog oss idag till en ö mitt ute i sjön och det blev grillning precis som igår. När vi var på plats och tände brasan insåg jag att jag glömt korven hemma. Det var bara till att hoppa upp på skotern och åka fram och tillbaka för att rädda lunchen.
 
 
Mina barn älskar verkligen att åka skoter och väl ute på ön tog jag först Pyret och sedan Lillebror på en tur runt ön och ut till en badplats som vi åkte till för två somrar sedan. De har svårt att förstå att vi badat där när det nu är täckt av snö och is.
 
 
 
Väl hemma igen tog jag och Lillebror en tur till mamma och pappa medan Pyret tog en skidtur med maken.
 
 
Ikväll ska vi bjuda mina föräldrar på lasagne och till efterrätt blir det kladdkaka med grädde (barnens favorit).
 

Lunch med fantastisk utsikt

 
Nu är vi framme hos mina föräldrar i Jämtland och efter frukosten tog vi skotern till vindskyddet på andra sidan sjön för att äta lunch. Det blev korvgrillning och en massa bus i snön. En sämre utsikt från sitt lunchställe kan man ju ha.
 
 
Det är verkligen helt otroligt hur tyst det är här. Vi lutade oss tillbaka, njöt och lät solen värma ansiktet. Pyret tog bästa platsen att slappa på nämligen skotern.
 
 
 
När vi kom hem gav sig jag och Pyret ut på en tur med långfärdsskidorna. Det var premiär för Pyret och hon var riktigt duktig men en liten nedförsbacke och ett antal fall senare tog hon av sig skidorna och gick hem. Hon har dock lovat att göra ett nytt försök i morgon igen och med tanke på att vi ska vara här ett tag kommer hon nog att få in snitsen innan vi åker hem.
 
 
 
 
 

Inventering av vår- och sommarskor

Idag är det första morgonen sedan i tisdags som Lillebror inte har haft 39 graders feber eller mer. Skönt att han är på bättringsvägen med tanke på att vi ska ut och resa i morgon.
 
Maken och jag delade på dagen idag och jag var hemma på förmiddagen och började jobba efter lunch. När solen strålar så härligt på dagarna börjar jag få lite vårfeeling trots att det är ruskigt kallt ute. Idag blev jag därför inspirerad till att ta fram barnens vår- och sommarskor.
 
 
Jag är den som handlar på rea och köper under "fel" säsong för att få riktigt bra priser. Pyret har det mesta inför varmare dagar men Lillebror behöver ett par bra sneakers. Favoriten för dagen var ett par tofflor som jag hittade till Lillebror och ett par flipp flops (modell snyggare) som svärmor köpte på OshKosh i USA förra året. Då var de lite stora och Pyret tyckte att det var ruskigt obekvämt att ha någonting mellan tårna. Nu är det tydligen inga som helst problem och de kommer garanterat att blir fullständigt utslitna i sommar.
 

Badrummet är så gott som klart

 
Idag var det besiktning av badrummet. Jag har varit hemma hela dagen då Lillebror är inne på dag fyra med över 39 graders feber. Inte helt kul med tanke på att vi ska flyga på lördag men jag hoppas fortfarnade att det kommer att bli bättre till dess. Som ni kan se på bilden ovan följer han mig som en hundvalp när han är sjuk. Tydligen tycker han att det är mysigt att ligga på det varma badrumsgolvet trots att han själv är så varm på grund av febern.
 
 
När jag berättade för Pyret att det skulle komma några hantverkare under dagen frågade hon mig hur många karlar som kommer. Jag kan säga att hon stod där med stora ögon när fyra stora killar kom in genom dörren. Det mesta är nu klart i badrummet men det ska till en marmorskiva som "lock" över den inbyggda cisternen för den vägghängda toaletten och tvättmaskinen ska byggas in. Toahållare och krokar för handdukar ska även sättas upp. Golvet däremot är inte ok. Det finns spår av fogmassa på klinkersen och även spår efter fyra händer. De kommer att fixa golvet under tiden vi är på semester så förhoppningsvis kommer det är se toppen ut när vi väl är tillbaka.
 
 
 

Dekoration till påsktårtan

 
På lunchen idag passade jag på att ta en sväng till Panduro. De har fått in en hel del saker när det gäller bakning och dekoration av muffins och kakor.
 
Det blev Ballinas sockerpasta med chokladsmak och även tre andra sockerpastor som jag ska dekorera påsktårtan med. Jag har inte lagt upp någon direkt plan för hur den ska se ut men jag har några dagar på mig att fundera. Vi kommer att åka iväg på semester på lördag för att fira påsk i Jämtland med mina föräldrar och Pyret håller formligen på att längta ihjäl sig. Tyvärr ligger maken nerbäddad med över 39 graders feber men det är många dagar kvar till dess vi åker och förhoppningsvis kommer han att bli bra till avresedagen.

I mitt badrumsskåp

 
Jag verkligen njuter varje gång jag går in i vårt nya badrum. Det är helt klart det bästa rummet här hemma och när jag och B var på IKEA i går köpte jag inredning till badrumsskåpet och lådorna under handfatet. Att köpa detta från tillverkaren av inredningen (Dansani) var redigt dyrt men då hittade jag ett alternativ hos just IKEA. Det är en serie i akrylplast som heter GODMORGON och den finns fyra olika varianter. Jag valde tre av dem och det är så ruskigt lyxigt att kunna ställa allt på plats och ha full koll på vad jag har.
 
 

Inflyttning

 
Jag ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen här på bloggen men efter jobbet de senaste dagarna har jag åkt till lägenheten för att städa efter hantverkarna och har inte kommit "hem" förrän efter elva på kvällen. Idag har vi faktiskt flyttat in trots att det måste städas mer i både Pyrets rum och vårt sovrum men resten är i ordning.
 
Jag började morgonen med att ta med mig kompisen B till IKEA för att shoppa förvaring till badrumsskåpen men som vanligt slank det ner en helt del annat "nödvändigt" som jag visar lite senare.
 
Som piff till badrummet köpte jag tre jättefina glasflaskor som heter Yngaren. Meningen var att de skulle vara prydnader men det är alltid smart om de även går att använda och då kom maken med förslaget att vi ska ha olika badskum i två av dem. Det blir betydligt snyggare än flaskorna från Body Shop som jag har idag.

En dålig dag

 
Morgonen började med att Pyret stod och skrek vid staketet till dagis när jag skulle lämna idag. -Lämna mig inte, gå inte ifrån mig skrek hon så att det hördes över hela nejden. Inte kul att börja dagen på det sättet då det för mig blir en liten klump i magen som förföljer mig resten av dagen.
 
Sedan rullade följetången om vår tvättmaskin/torktumlare vidare. Butiken som sålt den till oss har inte fått den från leverantören LG och ingen vet var den tagit vägen. Jag blev riktigt irriterad under dagen och ringde runt till alla möjliga butiker för att se om någon kunde leverera den under veckan men icke. På eftermiddagen ringde i alla fall butiken och sa att den kommer på torsdag och att de kan leverera den på fredag kväll. Då har tyvärr våra hantverkare slutat för veckan och det betyder att vi inte kommer att ha en installerad maskin över helgen. Då det är ruskigt dammigt hemma hos oss efter renoveringen behöver vi tvätta alla kuddar, täcken och sängkläder som vi låtit vara kvar i sovrummen och det blir lite svårt utan tvättmaskin. När jag talade om för butiken att de bör bjuda på en installation när de bär upp den med tanke på att den leveraras 1 1/2 veckan sent fick jag tvärnobben. Nej då, 695 kr ska de ha för det. Aldrig att jag handlar där igen.
 
Våra hantverkare har verkligen varit toppen och gjort ett kalasjobb på bara 3 1/2 vecka. Om allt går enligt plan kan vi flytta in i helgen men det är sedan några småsaker kvar att fixa. Däremot blev vi inte helt nöjda idag när de kaklat in badkaret. Nu är jag sjukt petig (fråga min pappa och han kommer garanterat att hålla med) och tyckte att vissa saker kunde ha gjorts bättre. Vi får se vad de säger om det i morgon. Fortsättning följer med andra ord.
 
När maken sedan skulle med Pyret till tandläkaren på kvällen ställde han in p-skivan på fel tid och fick en p-bot. En riktig skitdag med andra ord.
 
Nej, nu ska jag gaska upp mig lite och få en god natts sömn.
 
 
 
 

Lego Friends Sköldpaddans lilla oas

Bild: www.hiko.se
 
Pyret börjar tröttna på att bo borta och tjatar dagligen om att vi ska flytta hem igen. Under de sista två veckorna har hon varit ett litet monster men jag måste faktiskt säga att jag förstår henne lite. Hon och Lillebror tvingas att göra allt tillsammans då vi sover i samma rum och hon har inte något ställe som är bara hennes där hon kan stänga dörren och göra någonting eget med just hennes saker. Dessutom var Lillebror sjuk förra veckan och då var de tillsammans här hemma 24 timmar om dygnet.
 
Nu får hon utbrott varje dag och säger att jag inte älskar henne längre. Hon påstår att jag älskar Lillebror mycket mer och att jag inte har tid för henne och inte leker med henne. Dessutom säger hon att jag inte litar på henne. Det är många och djupa funderingar från en nyss fylld 5-åring. Jag har pratat med henne om allt detta men när hon skriker och gråter helt hysteriskt får jag inte ens komma i närheten för hon vägrar då att vara i samma rum som mig.
 
Det gäller bara att ge henne mycket av min tid och låta henne sitta hos mig och känna att hon får min uppmärksamhet. Det blir dock lite svårt ibland då både Pyret och Lillebror alltid hänger mig i hasorna och tävlar om att få mest uppmärksamhet.
 
När vi gick till Lidingö Centrum i helgen köpte jag lego till barnen. Det finns nu små påsar att köpa istället för att köpa en stor uppsättning för ganska mycket pengar. Till Pyret köpte jag Friends Sköldpaddans lilla oas för 39 kr. Hon har lekt med den varje dag och bygger olika hus till sköldpaddan. Mycket väl investerade pengar måste jag säga. Det finns två till varianter där den ena är med en ekorre och den andra med en katt. Vi får se om någon av dessa hamnar i påskägget. Jag måste också säga att leken har haft en positiv inverkan på hennes humör som har blivit något jämnare då hon fokuserar på legot istället för att bara bli arg och irriterad över allt runt omkring. Tänkt vad lite lego kan göra.

Badrummet börjar bli klart

Igår var vi en sväng till lägenheten för att se hur badrumsbygget går. Nu börjar det faktiskt se ut som ett riktigt badrum och jag är helt övertygad om att det kommer att bli toppen. Dock kommer det inte att se så luftigt ut som jag först trott men det beror på att vi i sista stund bestämde oss för att sätta in ett stort högskåp då förvaring måste prioriteras.
 
 
Tvättställ, spegelskåp med inbyggd lampa uppe och nere samt högskåp. Allt från danska Dansani.
 
 
Badkar Seadream från Duravit som ska kaklas in och få ett trappsteg.
 
 
På det gråa ska en vägghängd toalett från Villeroy & Boch placeras.
 
 
Fönstret ska också målas och duschen ska upp på väggen. Spottarna i taket ska också monteras. Håll tummarna för att allt blir klart nästa vecka vilket är en vecka innan utsatt datum.

Bokrea

 
När bokrean startade var jag på plats på lunchen då Akademiebokhandeln ligger precis vid jobbet. Det blev några böcker till barnen och de som handlar om livet i skogen och på havsstranden kommer att bli favvisar i vår och sommar. Där står en massa intressant fakta som blandas med foton och teckningar. Båda barnen gillar dem skarpt och när snön har smält ska vi ta med den ena ut i skogen för att se om vi kan hitta någonting som finns med i boken.
 
Till mig själv hittade jag ingenting men här i veckan gick jag in på Akademiebokhandeln vid Lindingö Centrum och då köpte jag kokboken Asiatiska nudlar och smårätter av Monica Eisenman. Bästa stället att köpa reaböcker för mig har faktiskt varit på Willys. Idag när vi var och handlade köpte jag Ännu mera halv åtta hos mig. Jag har slutat titta på programmet då det oftast är läggdags för barnen vid den tiden men jag har nu alla tre kokböckerna med recept från programmen och de är faktiskt riktigt bra alla tre.

Magnum No2. Loving Kiss-Meringue et Fruits Rouges

 
Igår när jag var hemma med barnen passade jag på att ta en liten promenad med dem ner till affären för att handla mat. Solen sken och Pyret var riktigt sugen på en glass. Det har varit lite tunnsått med pinnglassar tidigare men nu har de nya glassarna för 2013 börjat komma ut i butikerna. Idag tog Pyret en Sandwich och Lillebror en 88:an. Själv gick jag lös på en nyhet för i år, nämligen Magnum No2. Loving Kiss-Meringue et Fruits Rouges. Min favorit förra året var Magnum Temptation Fruit som innehöll torkade tranbär och chokladbitar. Årets variant är ganska lika men chokladbitarna är utbytta mot minimaränger doppade i vit choklad.
 
 
Tyvärr blev det alldeles för sött med marängerna i och jag får ta och leta efter en annan favorit inför sommarens alla soliga dagar.

Nya soffkuddar

Det blir inte något hemmapyssel nu när vi bor borta men förhoppningsvis är det bara nästa vecka kvar innan vi kan flytta in och njuta av vårt nya badrum. Byggkillarna har i alla fall kaklat väggarna och ska foga golvet idag. Om vi har tur kommer de att sätta in badkaret innan helgen och då kommer det bli riktigt kul att se hur det blir. Badkaret har nämligen satt standarden för resten av badrummet och de andra inventarierna är köpta med tanke på badkarets form.
 
 
Idag är jag hemma med en sjuk Lillebror. Han hade feber i söndags och började kräkas i tisdags. Nu har han gått över till att vara dålig i magen och det är inte ett understatement att säga att det lukar surströmming när det kommer någonting i blöjan. Inte nice. Antingen är det maken som är hemma i morgon eller så får vi dela halva dagen var.
 
 
Igår gick jag in på Lagerhaus för att köpa inslagspapper och såg då en kudde med gröna detaljer som jag inte kunde låta bli att köpa. 149 kr gick den på och då var det både innerkudde och kuddfodral. Helt ok enligt mig. Förra veckan köpte jag även ett lila kuddfodral på H&M Home med tryck av en fjäril. När vi kommer hem ska jag byta ut mina gröna kuddar som jag brukar ha på vintern mot mina lila. Ni får se senare hur det blir.

Running

Är det bara jag som tycker att det har varit en ovanligt lång och kall vinter? Nu när det börjar bli ljusare på mornarna undrar jag hur vi egentligen överlever en mörk vinter utan att tappa förståndet.
 
Mina vårkänslor under de senaste dagarna har pendlat lika mycket som vädret. Jag har i alla fall fått så pass med vårkänslor att jag har köpt löparkläder som ska på när det blivit varmare. Jag kommer aldrig att bli någon hard core löpare utan vill gärna ha hyfsat väder och schysst musik i lurarna om jag ska ge mig ut. Tänk att få knyta löparskorna och ge sig ut på nysopade vägar. Låter härligt eller hur?!
 
Bild: www.sportamore.se
 
Det är nästan så att jag lurar mig själv. Jag som inte ens kan springa, men jag har gett mig katten på att det ska gå. Om jag tycker att det är ok på löpbandet borde jag nog tycka att det är 100 gånger bättre ute i friska luften. Dessutom finns det jättefina ställen här på ön att springa på och de flesta ger fin havsutsikt.
 
Bild: www.sportamore.se
 
Är det någon som har ett bra tips gällande en app som kan lära mig att börja springa? När jag körde själv sist slutade det med en varböld i hälen och jag måste lära mig att hålla tillbaka lite och ta det i lagom doser. I söndags hade Sportamore en deal med köp 3 betala för 2. Maken behövde ett par nya löparskor och jag en löparjacka. Då kunde jag få ett par löpartights (herregud vad jag kommer att känna mig töntig i dem) gratis. Först gick jag loss på ett par för 299 kr men med tanke på att jackan från Saucony kostade 589 kr (var nedsatt från 999 kr) kunde jag köpa ett finare par från New Balance för 409 kr utan att betala en krona för dem. Även de var nedsatta från ett ordinarie pris på 699 kr. Vilket kap!


Kastor av Rodrigo Torres för Alessi

Bild: www.alessi.com
 
Det verkar vara väldigt populärt på olika bloggar att visa upp sina fina "hemmakontor". Det visas skrivbord där allt ligger på sin rätta plats och allt är verkligen utvalt med omsorg. Undra däremot om det jobbas på alla dessa skrivbord eller om en del bara är där för att det ser fint ut? Om jag själv hade ett skrivbord hemma skulle jag vilja ha pennvässaren Kastor designad av Rodrigo Torres för Alessi på mitt bord. En massiv pjäs formad som en bäver och pennan vässas i dess mun. Hur fin som helst.

Sol

Idag har vi haft strålande sol men tyvärr väldigt kalla vindar.
 
 
Planen för dagen var att åka till en dagisfamilj och äta lunch. Ungefär som igår men hos en annan familj. Under natten fick tyvärr sonen i familjen feber men då storesyster blev superledsen över att vi inte skulle kunna komma bestämde vi oss för att träffas i parken för lite lek och vi passade även på att åka pulka och snowbob. Tjejerna gjorde även snöänglar i den snö som finns kvar efter att solen har gassat i några dagar. Pappan och sonen i den andra familjen fick stanna hemma och vi andra gick och fikade efter all lek. Efter fikat började Lillebror bli ovanligt trött och somnade på vägen hem. Han var hängig på kvällen och ville inte äta middag. Då jag kände på hans panna var han riktigt varm och när jag tog tempen visade det sig att han också har feber. Jaha, då blir det till att vabba igen. Vi är nog inte speciellt poppis hos våra arbetsgivare men vad sjutton ska vi göra.

Framsteg i badrummet

 
Idag var vi bjudna till familjen K på lunch. Jag kan lätt säga att jag inte är "tjena" med alla familjer på dagis men det är några som är toppen och en av dem är just familjen K. Barnen fick falukorv (alla ville ha kall korv direkt från kylen) och pasta. Vi vuxna fick en fantastiskt god omelett med tillbehör. Det var babyspenat, coctailtomater, mozzarella, stekt prinskorv, avocado, rödlök, prosciutto och oliver. Till det fick vi även baguette med ost. Det var supergott och garanterat någonting som jag själv kommer att göra. Jag har tidigare bara lagt på skinka och ost när omeletten fortfarande varit i stekpannan men det här blev mycket godare och fräschare.
 
På vägen hem till svärmor där vi för tillfället bor stannade vi till i lägenheten för att se hur det går med badrummet. Nu kan jag äntligen andas då jag börjar förstå att det kommer att bli ett ordentligt badrum. Tidigare såg det mest ut som ett bomnedslag. Nu är elen dragen och även vattnet som ska gå i väggarna och golvet där även golvvärmen är monterad. Taket är reglat och sänkt för att sedan fyllas med spotlights.

RSS 2.0