Smörkräm att spackla tårtor med

Jag har tidigare gjort en smörkräm av kondencerad mjölk och smör men den blev lite väl hård att spackla med. Nu har jag hittat en annan variant som är kanonbra. Den blir lätt och smidig samt smakar smask. Det räcker utan problem till en tårta som är ungefär 24 cm. Det går att lägga till olika essenser och de får bäst smak om man använder sig av vit choklad iställer för mörk. Dock tycker jag att det smakar riktigt gott av chokladen och egentligen behövs inte någon annan smak.

100 vit choklad
100 g smör
120 g florsocker

Vispa smör och florsocker länge (gärna med hjälp av en assistent) så att den blir vit och fluffig. Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna något och häll i lite i taget i smörsmeten och vispa kraftigt.

Det går givetvis att ha annan choklad än vit men om tårtan sedan ska täckas med sockerpasta som är ljus är vit choklad att rekommendera istället för mörk.

Smörkräm att spackla tårta med

Foto: Privat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0