Från Leilas General Store

 
Idag är det Pyrets 5-års dag. Oj, vad min lilla tjej har blivit stor och vad fort det har gått. Inför varje kalas har jag modellerat tårtor vilket är kanonkul men väldigt tidskrävande. Tiden har tyvärr inte varit på min sida under de senaste månaderna och därför blir det någonting enklare i tårtväg i år. För att ändå piffa till tårtorna och kommande cupcakes köpte jag några saker från Leilas General Store. På söndag när första kalaset är ska jag sätta några fåglar på den ena tårtan och resten på cupcakesen (vilket konstigt ord det blev).
 
 
På nästa kalas veckan efter blir det ballerinorna som ska fram. Jag köpte även några saker till Lillebrors kommande kalas men det är många månader till dess.

Lugn morgon

 
Jag är hemma med en krasslig Lillebror idag. Pyret fick gå iväg till dagis då hon ska åka skridskor med sina kompisar och även redovisa en bok idag. Vädret är riktigt trist då det regnar ute och snön börjar försvinna. Det är i och för sig helt ok för min del då både jag och Pyret nästan längtar ihjäl oss till våren.Vi började i alla fall lugnt i morse med smoothie och annat smask till frukost.
 
 
Igår när vi hade tv-fritt (eller skärmfritt som är ett bättre ord och som jag lånar från Ett stenkast från fyndet) lekte jag och Pyret med Barbies. Jag måste erkänna att jag tycker att det är lite roligt med alla kläder, skor och accessoarer som tillhör. Igår var jag en Barbie som hade en klädaffär och Pyret var både en Barbie och Ken som skulle handla inför en picknick som de skulle på.

Vipp brunchset

Någonting jag verkligen gillar på vintern är att äta en riktigt god brunch. Bäst blir det faktiskt om barnen inte är med och jag och maken får sitta i lugn och ro och bara njuta. Vi ska faktiskt på brunch till Hemma på ön på lördag och där går varken maten eller barkverken av för hackor. Jag lovar att jag ska ta bilder och visa er senare i helgen.
 
Bild: www.vipp.com
 
Vipp har lanserat ett brunchset som är jättefint. Synd att mitt kök redan är överbefolkat för annars hade jag gärna ätit min frukost på detta set.
 
Jag måste säga att jag sneglar lite på Vipp gällande inredning till nya badrummet. Tyvärr är prislappen alldeles för dyr när det bl.a. gäller deras tvättkorg, men den är ju så ruskigt snygg. En tvålpump från samma märke har jag i alla fall bestämt mig för att det blir. Åh, det kommer att bli så fint när det väl är klart.

Inredning i badrummet

Jag tänkte visa några av de saker som vi beställt till det nya badrummet. Det är två saker som fortfarande är oklara och det är om vi ska ha inbyggd dusch eller inte. Det är dyrare att bygga in blandaren i väggen och låta själva duschhuvudet komma ner från taket. Dessutom är själva inredningen till det mycket dyrare. Alternativet är att låta blandaren sitta på utsidan och duschhuvudet sitter fast i väggen. Vi ska fundera lite till innan vi bestämmer oss.
 
Dessutom har jag fått en idé om att jag skulle vilja ha två nedsänkta handfat i en svart granitskiva. Sjukligt dyrt men ack så snyggt. Väntar på prisuppgift. Underskåpet kommer att vara från Dansani och likaså spegelskåpet som ni kan se nedan. Om det inte blir granitskiva blir det som bilden nedan men med två handfat och ett högskåp.
 
Tvättställ, sidoskåp och spegelskåp med inbyggd belysning från Dansani. Bild www.sigro.se
 
Två badrumsblandare Elys från Tapwell till handfatet. Bild www.tapwell.se
 
Badkaret Seadream från Duravit som ska kaklas in och få ett litet trappsteg. Bild www.thompsonandleigh.com
 
Vägghängd toalett från Villeroy & Boch med soft close toalettsits. Bild www.vvsochbad.se
 
 
 

Bakglädje - en bakbok för barn

 
Jag måste tipsa om en jättebra bakbok som Pyret fått av mig och maken. Den ser ut som de små receptböcker jag fick när jag gick i skolan. De var dock i svartvitt och inte lika fina som denna. Pyret tycker att det är jättekul att bläddra i sin och väljer vad hon vill göra för någonting. För ett tag sedan skrev jag om fruktsalladen som hon ville ha till frukost som hon hittat i just denna bakbok.
 
 
Jag tycker att den är en jättebra present att köpa till ett barn som fyller år.

Äntligen lördag

Veckan har gått riktigt fort och det är så skönt att det är helg. Det är mycket som ska förberedas inför kommande händelser. Pyret ska ha 5-års kalas nästa helg och helgen efter det. Sedan ska vi flytta ut för att få badrummet renoverat i fem veckor. Det känns lite nervöst men det kommer att bli så bra.
 
I veckan var vi hos byggarna och gick under tre timmar igenom vad vi vill ha till badrummet. Det var allt från kakel, klinkers, vägghängd toalett, badkar, handfat och en massa annat. Det kommer att bli så spännande. Lite jobbigt också då vi inte kan bo hemma men snälla svärmor ställer som vanligt upp och denna gång med logi. Vad skulle vi göra utan henne?
 
 
Idag åkte jag och Pyret skridskor medan maken och Lillebror var på Lillebrors första bioupplevelse. Han tyckte att det var kul men det tog tydligen på krafterna då han somnade i soffan innan middagen. Jag och Pyret tog även en tur till Gallerian på Lidingö för att titta på Guapos rea. Det blev varsina skor med Gore-Tex från Timberland till barnen. Det är enligt mig ett måste när det under våren börjar bli slaskigt ute. Att de sedan var 50% rabatt på dem är inte fy skam och jag verkligen älskar de lila detaljerna på Pyrets skor.
 

Första läxan

 
Det ska börjas i tid det där med läxor. Pyret fyller snart 5 år och första läxuppgiften följde med hem från dagis i tisdags. Hon tjatar som sjutton på att hon vill börja skolan och då var det ju toppen att hon fick en läxa att göra. Det var inte en så avancerad variant utan hon ska välja en sak hemma som hon ska räkna.
 
Läxan ska lämnas in i morgon och jag kom ihåg den när hon skulle lägga sig för kvällen. Hon fick välja vad hon skulle räkna och det blev sängar. Tre sängar finns det här hemma enligt Pyret och det är helt korrekt. Första läxan är med andra ord avklarad. Jag skulle vilja önska att de är lika lätta i framtiden, önska går ju alltid.
 
Det var en himlans tur att hon inte räknade mina skor, då hade hon kunnat hålla på hela kvällen.

Ny kompis i köket

 
Det har flyttat hem en ny kompis till oss. Det är brödrosten som maken fick av mina föräldrar i julklapp. Mamma köpte den på nätet redan 12 dec men den kom inte till posten förrän i helgen. Det är en riktigt stor rackare och den har en massa finesser som vi inte hunnit prova ännu. Det smarta är att det går att rosta två bröd åt gången eller fyra samtidigt. Det går då även att rosta dem olika vilket är bra då maken vill ha lite hårdare rostning än jag.
 

Tv-fria vardagar

 
Långt innan det att jag och maken fick barn bestämde vi oss för att ha två tv-fria dagar i veckan. En stor del av vår lediga tid när vi kom hem från jobbet gick nämligen åt till att sitta i soffan och slötitta på tv. Vi började istället spela spel eller fixa en massa hemma (som alltid behöver göras men tiden räcker inte till).
 
 
När vi fick barnen slutade vi med de tv-fria dagarna men från den här veckan har vi börjat igen. Det blir tyvärr alldeles för mycket tv tittande här hemma och maken och jag sitter nästan alltid med mobilerna, datorn eller paddan i händerna. Helt enkelt dags för en förändring.
 
 
Igår var det min tur att ta den första "fria morgonen". Det gick över förväntan och barnen lekte i Lillebrors rum innan vi gick till dagis. På kvällen hade Pyret gymnastik och efter det gjorde vi glitterfjärilar. I morgon är det dags igen och då är det svärmor som får äran att roa barnen. Jag och barnen tycker i alla fall att det är toppen att få lite mer tid tillsammans och vi får se vad som står på barnens önskelista att göra under dessa kvällar.
 
Jag kommer ändå att försöka göra några tidsinställda inlägg under dessa dagar.

Att ladda batterierna

 
Idag blev det en lång sovmorgon som avslutade med amerikanska pannkakor, lönnsirap och melon. Maken åkte sedan iväg på killbrunch för att fira P som fyller år och jag kände att jag bara måste komma ut i solen. Det är alldeles för fint väder för att bara sitta inne.
 
 
Jag bylsade på barnen alla kläder och tog med pulkan och snow boben. Vi gick genom skogen till lekplatsen och åkte ner för backen några gånger. Sedan blev det lek och bus i snön. Solen var riktigt varm och jag kände hur batterierna laddades upp. Vilket underbart väder!
 
 
När vi kom hem gjorde vi chokladmilkshake och åt chocolate chip cookies.
 
 
Nu väntar vi på att maken ska komma hem så att vi alla kan gå till gymet.

På hal is

 
Idag var det -15 grader på morgonen. Helt hysteriskt kallt enligt mig men mamma och pappa kontrar med att de har haft ner till -26 denna vecka och då ligger vi verkligen i lä. Planen var att åka skridskor idag och med tanke på det underbara vädret hade det varit kanon att åka ute men kylan satte stopp för planerna och vi åkte inomhus istället. Jag bakade chocolate chip cookies efter frukosten som vi tog med oss och sedan mötte vi upp svärmor i ishallen.
 
 
Förra året tyckte Pyret att det var urtist att åka skridskor men nu tog hon tag i en ställning och for runt som en virvelvind på isen. Hon släppte till och med taget en gång och tog sig fram på egen hand. Hon har redan sagt att hon vill åka tillaka nästa helg och sedan ska hon även åka skridskor med dagis några gånger i februari.
 
 
Väl hemma igen slängde vi ut julgranen och resten av julen. När vi sedan skulle laga en smaskig middag bestående av kycklingfiléer i ugn toppade med mozzarella, stekt zucchini och soltorkade tomater gick strömmen i stora delar av lägenheten. Så himlans typiskt men då spisplattan fungerade (dock inte ugnen) fick det bli stekt kyckling med kall mozzarella. Lillebror tyckte att det var spännande att läsa nattsagan med ficklampa och strax efter 20.00 var strömmen tillbaka igen.

Fredagsglassen

 
Efter middagen idag var det dags för den obligatoriska fredagsgalssen. Det är nämligen barnens fredagsmys och idag önskade sig Pyret chokladglass. Maken och Lillebror åkte iväg för att införskaffa glassen och det blev den gamla klassikern Rocky Road med pekannötter och marshmallows. Sedan fick de sätta ihop sin glassdessert som de själv ville.
 
 
Härligt att det äntligen är fredag. Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig fredagskväll.

Frukostvanor

 
Trots att barnen får frukost på dagis brukar de äta hemma innan vi går på morgonen. Jag försöker att variera frukosten så mycket som möjligt och har börjat inse att det ibland räcker med en hemmagjord smoothie eller någonting annat lätt. Pyret fick en kokbok för barn i julklapp med jättefina illustrationer gällande hur man bakar och gör annat smarrigt. Där hittade hon i veckan en fruktsallad med riven choklad. Hon ville gärna ha det en morgon och jag ställde upp och fixade en. Jag är lite hopplös och filear både grapefrukt och apelsiner vilket tar lite tid men blir både fint och smakar bättre enligt mig själv. Lillebror var tveksam i början och talade om att han inte äter sallad. När han insåg att det var frukt slukade han allt i skålen.
 
 
Lillebrors favorit just nu är dock en polarkaka med russin och flingor på. Mycket annorlunda men supersmarrigt enligt honom själv.

Mitt armband

 
Samma år som Pyret föddes köpte maken mig ett silverarmband. På den satt en berlock med Pyrets handavtryck på. När Lillebror föddes fick jag en till berlock och denna gång var det med ett avtryck av hans fot. Jag har alltid haft armbandet på mig men ett antal gånger har en länk gått upp och jag har tappat det. Tack och lov har jag alltid märkt av det precis när det hänt förutom när vi var i Österrike i september. Sedan dess har det varit väldigt tomt på min högra handled. I julklapp fick jag ett likadant armband av maken och som tur var hade Busfia kvar originalavtrycken och kunde göra nya berlocker.
 
 

Dunjacka från Zara

 
Pyret brukar alltid ha sin vanliga "dagisjacka" på sig även på helgen och min kompis E kan inte förstå att hon inte har en finjacka. När jag var på Zara för att se vad som fanns på rean hittade jag denna fina dunjacka och köpte en storlek större för att den ska passa nästa år.
 
 
När jag väl visade upp den insåg jag att den kommer att användas redan nu med uppkavlade armar. Redan dagen efter när hon skulle iväg på julgransplundringen åkte den på.

Julgransplundring

 
Igår gick Pyret på sin första julgransplundring. Det var en kompis från dagis som bjudit henne och några dagar innan hade jag vart på Zara och handlat lite på rean. Det blev en gammelrosa tröja till henne med hundar på och en jättefin plisserad svart kjol. Hon blev verkligen jättefin i kläderna och jag köpte även till ett par svarta strumpbyxor från Me Too med stjärnor på.
 
När hon var iväg passade jag och maken på att åka till Bromma för att titta på handfat, kakel och klinker. Tyvärr är vi nog nu mer förvirrade gällande vad vi vill ha i vårt nya badrum än innan vi åkte iväg. Det börjar dock brådska med tanke på att hantverkarna ska sätta igång runt sportlovet.

Lego, lego och mer lego

 
I fredags var det dags för Åhléns att köra halva priset på reapriset för bl.a. Lego. Då jag jobbar väldigt nära just Åhléns såg jag ett antal personer hos oss som kom med gigantiska påsar i händerna efter lunch och ryktet om rean började sprida sig. En kollega till mig rusade iväg och kom tillbaka med Lego City Skogspolisstation som i vanliga fall kostar 800 kr och nu kostade 225 kr.
 
Då maken slutade tidigt i fredags kunde han hämta barnen och jag begav mig till Åhléns för att göra några kap. Det är många kompisars barn som fyller år inom de närmsta månaderna och därför ville jag köpa presenter och med tanke på priset vore det bara dumt att låta bli. Jag köpte på mig Skogspolisstationen, Duplo Djurkliniken, tre olika paket med Friends och två enmeters Hello Kitty set med färgpennor, kritor och tuschpennor samt mallar. Hela kalaset gick på 760 kr. Helt galet med tanke på att bara Skogspolisstationen egentligen kostar 800 kr.

Små söta fötter

 
Idag fick det bli en mellandag på jobbet för att försöka hämta lite ny energi. Det betyder att jag kom iväg redan vid sex på kvällen vilket inte är illa. Det var skönt att få några timmar tillsammans med barnen och Lillebror frågade flera gånger om jag skulle stanna hemma hela kvällen. Vad stora mina "små" barn har blivit. Lillebror är fortfarande "liten" enligt mig och jag älskar hans små gulliga fötter. Å andra sidan är det kul att de blivit äldre och Pyret och jag kan sitta tillsammans med huvudena tätt intill varandra och prata om allt möjligt. Alla stadier i livet har sina tjusningar antar jag.
 
Efter nästa vecka kommer det att lugna ner sig på jobbet och då ska jag passa på att ta ut några lediga fredagar för all den flextid som jag har samlat på mig.
 

Ett lättat hjärta

Hela helgen spendrade jag inomhus tillsammans med Pyret då hon var sjuk i feber. Jag skickade iväg killarna till Spårvägsmuseet på lördagen och på söndagen åkte de och hälsade på svärmor. Pyret och jag passade då på att ha lite tid för oss själva och vi började även att planera hennes 5-års kalas.
 
 
I övrigt gjorde jag en massa "måsten" här hemma vilket var riktigt skönt. I dessa måsten ingick att rensa ur Pyrets garderob, montera ihop överskåp till två garderober och att börja städa ut julen. Lillebrors älskade ljusslinga ovan plockades ner och nu ska jag köpa en lite mindre julig variant att hänga runt hans fönster.
 
Annars jobbar jag som en galning, Det är tid för årsbokslut på jobbet och därför går jag inte hem förrän tidigast 21.00 på kvällarna.
 
Trots detta blev det en av de bästa kvällarna på länge. Ikväll går jag och lägger mig med ett lättat hjärta.
 
Puss på dig pappa!

Dropit krokar från normann copehagen

 
I fredags åt jag lunch med min kompis A som är en riktig shoppingguru. Han inleder mig alltid i frestelse och får mig att köpa både det ena och det andra. Efter lunchen tyckte han att vi skulle gå till Illums Bolighus för att titta på deras rea.
 
Det första jag fick syn på var krokarna Dropit från normann copenhagen som jag skrivit om tidigare. Det fanns bara svarta i large vilket jag kan tycka är lite för stora men då de kostade 175 kr för två och det är bytesrätt i åtta dagar ville jag ta hem dem och prova. Tanken är att de ska sitta bakom vår sovrumsdörr och att vi ska hänga morgonrockarna på dem. Igår gick maken lös med borren här hemma och då fick även krokarna komma upp. De passar verkligen superbra och jag är nu lite sugen på att köpa några mindre i vitt för att sätta på väggen i hallen.
 
 

Resan är bokad

 
Redan i höstas bokade jag och maken ett hus i Kroatien som vi ska hyra tillsammans med två andra familjer. Totalt är vi sex vuxna och sex barn som ska semestra en vecka vid havet. Anledningen är inte bara att sola och bada utan vi ska även fira våra män som fyller 40 år.
 
 
Idag bokade vi även själva resan. Tidigare hittade vi en resa med Norwegian för strax över 14000 kr för en familj på två vuxna och två barn. Tyvärr ingår då inte bagage och det hade nog gått på några hundralappar till innan vi var klara. Idag fick vi tipset från en av de andra familjerna att SAS har riktigt bra priser till Split dit vi ska flyga. Maken kastade sig på datorn och bokade biljetter. Totalt gick det på 8600 kr för hela familjen. Snacka om bingo.
 
Nu ska vi inte åka förrän i september men jag håller tummarna för att SAS klarar sig och inte går i konkurs innan dess.
 
Bilderna ovan är från "vårt hus" och den härliga trädgården där det finns en uppvärmd pool på 50m² där jag tror att barnen kommer att bo under störta delen av tiden. Bilderna är från www.kroatienspecialisten.se
 

Glass i stora lass

 
Idag är tyvärr Pyret sjuk och har över 39 graders feber. Efter middagen bestämde jag att det skulle bli lite fredagsmys för att pigga upp henne lite. Vi körde en favorit i repris från nyår då barnen fick plocka ihop sin egen glassdessert. Det blev glass, minimaränger, chokladsås och ett antal olika strösell. Jag passade också på att ta mig lite glass.

Massimo Dutti

 
Om det är någonting jag aldrig missar är det Massimo Duttis rea. Jag tycker att de har jättefina kläder och fantastiska kvaliteér. Mina favorittröjor är gjorda i en blandning av silke och cashmere vilket gör dem gudomligt mjuka och sköna. Denna gång shoppade jag reakläder på nätet vilket jag aldrig gjort på Massimo Dutti tidigare. Det fungerade strålande och sakerna kom hem i en superfin låda med tjusigt inslagspapper. Det bästa av allt är att det går att lämna in produkterna i en butik och få pengarna tillbaka om jag inte är nöjd. Super!
 
 
Denna gång blev det en röd tröja (har en likadan i blått), en scarf och ett skärp.
 
 
 

Gott Nytt År!

 
Hoppas att ni har haft en lika bra start på 2013 som jag har.
 
 
Gårdagen spenderade vi hos familjen K dit även familjen S (minus ett barn) kom. Som vanligt kör vi lite knytis av det finare slaget och i år var det vår tur att göra efterrätten. Till förrätt blev det en smarrig hummersoppa med hummerbitar i och fildodegssticks fyllda med ost. Därefter kom huvudrätten som bestod av lax fylld med kräftröra toppad med löljrom och rödlök. Till det serverades potatismos med västerbottenost och stekt sparris. Vid det här laget var vi väldigt mätta och beslutade oss för att lägga de mindre barnen innan det var dags för efterrätten.
 
 
 
Till efterrätt blev det sedan karamelliserad ananas med kokosmousse, chokladmousse med limemarinerade hallon och sedan en vaniljtryffel. När vi smaskat i oss allt var klockan nästan tolv och maken bar ut en stor låda med fyrverkerier som han fått av en pappa på dagis. Jag är inte jätteförtjust i just fyrverkerier och det var väldigt många år sedan jag firade nyår tillsammans med någon som hade egna att tända på. Maken skötte det i alla fall galant och det blev måga fina formationer på himlen. Till och med Pyret stod inne och tittade med skräckblandad förtjusning.
 
Vi sov över hos familjen K och vaknade till en smarrig frukost vid 10.00 i morse. Hur skönt som helst. Jag var nästan säker på att barnen skulle vakna vid sju och vara hur pigga som helst. Sedan gav vi oss av på en tur till lekparken med lånade vinterkläder och därefter blev det lunch där fru K fixade en jättegod spagetti carbonara. En riktigt härlig start på 2013 med andra ord.  Nu är det snart dags att gå och lägga sig för i morgon väntar jobbet och nu börjar bland det värsta veckorna jag har på hela året.

RSS 2.0