Fåglarna är uppe

Nu har maken satt upp fågelkrokarna i Pyrets rum. Det blev kanon och hon hängde upp sitt favorithalsband så fort krokarna kom upp på väggen. Den andra kommer att hålla hennes ryggsäck som ska packas varje dag inför dagis. Tyvärr tycker jag att den rosa färgen var lite väl chockrosa. Jag hade önskat mig en mer pastellrosa men den får duga.

Fågelkrokar i vitt och rosa Fågelkrokar i vitt och rosa
Fågelkrokar i vitt och rosa

Foton: Privata

Momiji dockor


Jag är verkligen ingen samlare av någonting. Däremot är jag nog tvärtom och vill ha rena fina ytor hemma utan en massa krims krams. Nu har jag däremot hittat någonting som jag faktiskt skulle vilja börja samla på och som jag tycker är fina att visa upp. Det är nämligen Momiji dockorna. De finns i massor med härliga former och färger. Jag betällde Momiji Soul och Momiji Laughing från tehuset JAVA med 25% rabatt. Först tänkte jag ha dem i Pyrets rum men nu skulle jag nog vilja ha dem framme i lägenheten någonstans. Hoppas att det snart blir några fler till samligen.

Momiji Soul Momiji Laughing
Bilder: tehuset JAVA

25% rabatt på tehuset JAVA i deras nätbutik

Åh vilken koll min man har. Han tipsade mig om att tehuset JAVA har 25% rabatt och fri frakt om man handlar i deras nätbutik (står inget slutdatum men gällde i alla fall idag). Du måste då använda koden I Love tea när du beställer. Det är alldeles för bra för att missa så jag klickade hem lite Kusmi tea och Momiji dockor.

Kusmi tea
Bild: tehuset JAVA


Iittala glas till varma drycker

Min make och jag har massor med fina glas både från Iittala och Orrefors men tyvärr är det ganska sällan som vi använder dem. Visst, har vi kompisar på middag ställer vi gärna fram vin och vinglas men de lite mer udda glasen kommer sällan fram. Därför var det roligt när maken bestämde sig för att göra Irish coffe och jag kom på att vi har våra Iittala glas som är perfekta till varma drycker. De är för övrigt mina favoriter i vitrinskåpet. Vet inte riktigt hur maken har lärt sig att göra Irish coffe då jag tycker att det var lite väl MYCKET grädde i glaset.

Glas från Iittala som är perfekta för varma drycker

Foto: Privat

Hösten

Nu har det verkligen varit tyst från mig i några dagar och det beror på att jag varit dålig. Jag pallrade mig iväg till jobbet idag men gick hem efter halva dagen. Nu känns det trots allt mycket bättre och jag hoppas på att morgondagen kommer att gå bra (ska ta hand om revisorerna som kommer till jobbet på besök). Det var så konstigt i måndags då hösten verkligen kom på besök. Det blev en sådan kontrast mot helgens helt fantastiska väder. Snart är det dags att plocka undan sommarkläderna och ta fram alla gosiga tröjor och polosar. Det är även hög tid att åka till IKEA för att bunkra upp en massa ljus som kommer att gå åt som smör i solsken under hösten och vintern. Här kommer en liten myspys bild på ljushållaren i köket.

Ljuslykta i köket

Foto. Privat

Glasflaska i PET form

Idag är det strålande sol här på Lidingö och det kommer att bli en heldag med ett kompispar och deras barn som kommer över. Har vi tur blir det lite Settlers ikväll när barnen somnat. Jag och maken dricker ruskigt mycket kolsyrat vatten och vår Soda Stream går varm. Tyvärr är det lite trist att servera vattnet i de medföljande plastflaskorna. Jag har hittat ett bra alternativ och det är en glasflaska från Sagaform som ser ut som en PET flaska. Hur snygg som helst. Skulle göra sig mycket bättre på bordet.

Glasflaska från Sagaform som ser ut som en PET flaska


Bild: inhousedesign.se

Härliga hängare till väggen

På lunchen idag sprang jag in till DesignTorget för att titta på lite olika saker. För mig är det som att gå runt i en godisbutik och jag hittar massor av prylar som jag skulle vilja ha. Där fanns bla de krokarna med fåglar som jag har beställt på nätet. Jag hittade även en hängare i stål med söta ekorrar på. Skulle kunna tänka mig att göra om i hallen så att Pyret får sina kläder hängandes i hennes nivå. Tillverkaren av ekorrhängaren är Pluto Produkter och de har massor med fina hängare på sin hemsida. Fjärilen måste jag säga är en riktig favorit.

Vägghängare från Pluto Produkter formad som ängelvingarVägghängare från Pluto Produkter formad som en älva

Vägghängare från Pluto Produkter formad som en fjärilVägghängare från Pluto Produkter formad som ekorrar på en gren

Foton: plutoprodukter.se

Barnspis från IKEA

Äntligen har jag hittat en spis till Pyret. Jag har letat i evigheter efter en som stämmer med alla mina önskemål. Jag vill nämligen ha både spisplattor, ugn, diskho och skåp att förvara saker i. Dessutom vill jag ha en diskret färg eller möjlighet att måla om den. Då faller alla BRIO och MICKI spisar bort. Nu har IKEA kommit med en barnspis och den passar perfekt. Det finns till och med lysdioder i plattorna som går på batterier och det ser ut som om plattan blir röd och varm. Kanon! Den växer även med barnet och går att ställa i tre olika höjder. Jag har tänkt att måla den ytan som är träfärgad för att få den att passa in i hennes rum lite bättre. Hon är helt facinerad av att laga mat och står vid diskbänken på en stol varje kväll när jag lagar mat. Hon äter allt under tiden och hon lyckades även få i sig en bit av en rå vitlök häromdagen. Det enda som hon har nobbat hittils är färsk babyspenat. Jag frågade henne igår om hon skulle bli kock och hon nickade och svarade bestämt JA.

Barnspis från IKEA med lysdioder i plattorna och höj och sänkbara ben
Foto: IKEA


Fågelkrokar till Pyrets rum

Vilken härlig lördag! Jag och maken var på bröllop igår och Pyret sov hos sin moster med familj. Döm om min förvåning när min syster berättade att hon hade sovit till 08.45 i morse. Varför händer det aldrig hemma hos oss en helg? Trots allt var det ju bra för syrran att hon fick sova ordentligt trots att hon var barnvakt.

På eftermiddagen när vi hämtat Pyret tog vi bilen ut till Elfviks Gård på Lidingö. Där fick Pyret träffa grisar, hästar, kaniner, får och getter. Hon tyckte att det var kanon och gick omkring och sa bääää hela tiden. Vi avslutade turen med en varm choklad och ett äpple till pluttan i deras fik.

Jag har även varit inne på barnvänligt och beställt några fina fågelkrokar att hänga saker på i Pyrets rum. Det blev de rosa fåglarna på vita kvistar. En liten matlåda till henne åkte också ner i shoppingpåsen och den ska hon ha när det är utflykt på dagis en gång i veckan.

Matlåda till barn från Branvänligt i blått med svampar på
Fågelkrokar där stammen är vit och fågeln rosa

Foton: Barnvänligt.nu

Blommor varje vecka

När vi flyttade in i vår lägenhet för två år sedan bestämde jag mig för att jag skulle handla en bukett med snittblommor varje fredag för det är så fint att titta på när man är hemma över helgen. Som vanligt med mina projekt höll det ungefär tre veckor och sedan rann det ut i sanden. Nu när vi dessutom har anlitat en städfirma som städar varannan fredag ska jag baskemej ta mig i kragen och köpa blommor. Tänk att få komma hem till ett nystädat hem och stoppa några fina blommor i en vas. Då kan helgen börja. Denna fredag blev det en bukett gladiolus från Vi.

Gladiolus som snittblomma

Foto: Privat


Att få ett träd

Jag var på en happening inne i stan igår med det företag som jag jobbar för. Det är alltid trevligt att få komma ut lite och mingla, dricka vin och äta smarriga snittar. På mitt förra jobb hände det ganska ofta men nu är det lite mer sällan. Det är även extra roligt nu med tanke på att det blir ett avbrott från ekorrhjulet med att hämta och lämna på dagis. Företaget som hade bjudningen ville fira lite saker och den känsla som de ville förmedla var att "väx med oss". Då var det lite extra kul när vi alla fick en liten present när vi gick. Presenten bestod av en plastcylinder med en trädplanta innuti. Nu är jag tyvärr inte tillräckligt kunnig för att säga om det är en tall eller en gran men jag gissar på gran. Kruxet är nu att jag inte har någon trädgård. Det går knappast att odla ett träd på balkongen. Det blir till att ge trädet till mina föräldrar i Jämtland. Det kan bli häftigt att titta på det om 20 år och säga att det där trädet planterade jag.

En trädplanta som present

Foto: Privat

Igelkottar

Det var tyvärr lite för kallt att sitta ute på kvällarna i den fina trädgården på Gotland men vi kunde inte låta bli att gå ut och titta på våra gäster som kom varje kväll. Det var fyra supersöta igelkottar som inte var ett dugg rädda. De gick fram till dess att det bara var några centimeter mellan oss och dem. Jag blev så sugen på att klappa dem men visste av erfarenhet att det inte skulle bli så trevligt för min del. Jag har även blivit biten av en igelkott när jag var liten så jag passar mig noga.

Igelkott på Gotland Igelkott på Gotland
Igelkott på Gotland Igelkott på Gotland

Foton: Privata


Gotlandshelg med tjejerna

Nu har det varit tyst här på bloggen i några dagar och det beror på att jag har haft en härlig långhelg med några tjejkompisar på Gotland. En av tjejerna flyttade dit förra året och nu var det dags för ett besök. Jag måste säga att Gotland är helt fantastiskt och det finns så mycket att göra och tyvärr alldeles för lite tid. Vi gjorde i alla fall ett besök inne i Visby, träffade Hoburgen och tittade på den fina kustremsan som jag tror heter ekstakusten. Givetvis lyckades vi klämma in ett besök på Bingers Kvarn innan vi skulle med båten.

Gotlands smarrigaste Creperi mitt inne i Visby Hoburgen på Gotland
Vackra väderkvarnar på Gotland

Havet från Klintehamn

Foton: Privata



Mmmmm, jag vill testa lite Firefly

Min chef är fascinerad över att jag alltid hittar en massa nya hälsodrycker typ smoothie, juicer och drycker. Jag har helt snöat in på att dricka Vitamin Defence som finns i ett flertal olika smaker. Det är massa olika vitaminer tillsatta i de olika smakerna och de ska vara bra för lite olika saker. Däremot har jag insett att det finns konserveringsmedel och en massa annat i dessa drycker. Nu har det däremot kommit ett nytt märke som heter Firefly. De har fem olika smaker och de är laddade med frukter och olika örter. Det fina med dem är att de inte tillsätter konserveringsmedel, socker (förutom fruktsocker) eller färgämnen. Jag har inte hunnit testa dess ännu men nu ska jag gå på jakt och försöka hitta dem. Priset ska ligga runt 29 kr.

Firefly fruktdryck
Foto: scandchoco.se

Hur gör man en docka?

De som känner mig vet att jag är urusel på allt som har med en nål och tråd att göra. Visst får man vara med om ett antal utmaningar när man är mamma och denna vecka var det att göra en docka till dagis. Alla föräldrar ska göra en docka till sitt barn som de kan ha på samlingen. Maken fick med sig tyger, garn, och stoppning till dockan. Det var bara att bita ihop och fixa en docka. Det hade varit betydligt enklare om vi hade haft en symaskin (jag vet mamma men det kommer att vara första och sista gången jag behöver en). Det tog maken och mig tre timmar att göra klart dockan och sedan var vi helt slut. Slutprodukten blev inte kanon men den duger.

Att göra en docka

Att göra en docka

Foton: Privata

RSS 2.0