Shopping på Lindex

I slutet av januari brukar alltid Lindexbutiken här på ön köra halva priset på reapriset. Då brukar jag passa på att köpa på mig lite saker till Pyret. Idag har hon storlek 92 och nu köpte jag på mig lite kläder i storlek 98. Det fantastiska är att allt detta inte kostade mer än 330kr. Med tanke på att ett par av jeansen kostade 250kr innan rean kan jag säga att det känns som ett klipp. Den rutiga kjolen ska Pyret ha på sin födelsedag. Hon sprang omkring med den hela dagen efter att jag köpt den. En likadan skickade vi utomlands förra året till hennes kusin.

Barnkläder från Lindex

Foto: Privat

Infiore lampan

Jag skrev tidigare att jag hittat ett nytt soffbord till vardagsrummet men till min förvåning och lycka hittade jag även på samma site (Studio Modern) de lampor till vardagsrummet som jag i mitt huvud så länge letat efter men som jag inte visste hur de skulle se ut. Så fort jag såg bilden kände jag att dessa vill jag ha. Det brukar alltid stupa på att de är svindyra men taklampan är helt ok i pris. Däremot är bordslampan betydligt dyrare men det får kanske bli en i taget. Då är det garanterat taklampan som kommer först. Den finns i flera färger och för tillfället tror jag att den vita eller gröna skulle passa bäst. Vi har vitt och svart i vardagsrummet men accentfärgen är olika typer av mjuka limegröna toner. Det skulle därför kunna vara snyggt men en limegrön lampa. Vi får se. Jag måste titta på färgerna först. Visst är den snygg!!!!

Infiore taklampa

Infiore bordslampa

Bilder: www.studiomodern.se

Mitt soffbord

Den eviga följetången här hemma har varit att hitta ett nytt soffbord. Till och med maken börjar tröttna på det vi har idag och i veckan sa han att han till och med skäms över det. Visst, det kostade 250 kr på IKEA vilket är otroligt billigt men det ser tyvärr ut därefter också.

Och idag när jag surfade lite här på kvällskvisten hittade jag det på nätet. Inte alls det jag hade tänkt mig men det var kärlek vid första ögonkastet. Bordet eller rättare sagt borden heter Eclipse nesting tables. Jag vill ha den vita varianten men kan inte bestämma mig för om jag vill ha en X-large och en Large eller X-large och någon av de andra mindre borden. Dessutom är priset helt överkomligt med tanke på vad vi har hittat förrut. Jag har hittat priser på alla fyra borden för 5800kr och om vi bara vill ha de två största blir det runt 4000kr. Jag bara måste kasta mig iväg till Studio Modern för att titta på dem. Åh, jag vill åka dit nu på en gång. Inte vänta till i morgon eller någon annan dag.

Här är storlekarna på borden:
77 x 111 cm höjd 35 cm
56 x 71 cm höjd 30 cm
55 x 44 cm höjd 25 cm
46 x 37 cm höjd 20 cm

Eclipse nesting tables. Satsbord i fyra olika storlekar

Bild: www.studiomodern.se

Citronmuffins

Förra veckan skulle vi på middag till min "huskonditor" och jag fick en idé om att baka citronmuffins med lemon curd gömma och maräng som topping. Efter det lilla bakäventyret har jag lärt mig att läsa hela receptet innan jag sätter igång och inte bara halva vilket jag tyvärr gjorde. Muffinsen blev ätbara men jag skulle velat ha dem lite mer saftiga. Jag får ta och leta upp ett lite bättre muffinsrecept och sedan köra på med lemon curd och maräng för det var riktigt gott. Nästa bakprojekt kommer att bli en utmaning. Jag har nämligen tänkt att baka alla saker till Pyrets kalas. Det kommer att bli tårtor, muffins och pralier. Snacka om att ta sig vatten över huvudet. Det kan tilläggas att jag absolut inte är någon bullmamma och har noll tålamod när det gäller bakning. Därför har jag gladeligen alltid tidigare beställt bakverk från konditoriet. Ni får hålla tummarna för att det inte blir en total katastrof.

Citronmuffins med lemon curd gömma och marängtopping

Foto: Privat

Pyrets önskelista

Pyret fyller snart tre år och hon önskar sig en guldfisk eller en älva som kan flyga. Tyvärr måste jag säga att hon inte kommer att få någon av dessa saker. Jag har förklarat att det inte går att få tag i en älva som flyger och då har hon önskat sig en fjäril. Även där fick jag säga att det blir svårt då fjärilar inte är ute under vintern. Jag har istället satt ihop en önskelista som jag tycker är bra. Visst, jag kan i ärlighetens namn säga att hon inte har önskat sig en Mini Kånken men hennes gamla ryggsäck börjar säga upp bekantskapen och denna är så fin. Hon skulle bli överlycklig om hon fick den i lila. Det kanske märks på sakerna nedan att lila och rosa är favoritfärgerna.

Mini Kånken i lilaLumilove Barbapappa nattlampa

Bowlingset för barn i mjukplast och som har formen av djurHello Kitty Djuraffär

Smyckeskrin i lilaBarbiedocka sjöjungfru



Mini Kånken från Fjällräven www.outnet.se
Lumilove Barbappa nattlampa www.pappaprylar.se
K´s Kids Bowlingset www.lekmer.se
Hello Kitty Djuraffär eller någon av de andra husen www.br-leksaker.se
Smyckeskrin www.jabadabado.se
Barbie www.br-leksaker.se

Sopborste från Eva Solo

Hemma har vi flera olika typer av dammsugare men det är bara en som egentligen fungerar. Den finaste är vår gröna Ergo Rapido från Electrolux. Tyvärr är det den första modellen som bara är snygg att titta på men som inte suger upp någonting från golvet. Sedan har vi vår Swivel Sweeper vilken är jättebra i normala fall men batteriet vill inte längre ladda vilket gör att den är oanvändbar. Sist har vi vår urgamla Volta som tuffar på men som troligtvis skulle behöva bytas ut mot en betydligt bättre modell.

Efter varje måltid ser det ut som en liten färgpalett under matbordet som består av diverse färggranna matrester. Det är Pyret som står för konsten och om några månader kommer lillebror att göra sitt bästa för att hjälpa till. Det är urtråkigt att hela tiden plocka upp och då jag saknar en sopborste blir det så mycket mer besvärligt. Jag har tidigare berättat att en dammsugare inte är bästa alternativet. Maken använde nämligen den en dag och dammsög upp några bitar prinskorv som sedan låg och myste i dammsugarpåsen. Jag kan säga att nästa gång när dammsugaren användes luktade det inte allt för trevligt.

Ett mycket snyggt alternativ (det gör ju saken lite roligare) är sopborsten SweepUp från Eva Solo. Skaftet är runt 90 cm vilket gör att man inte behöver krypa omkring på alla fyra för att sopa. Borsten och skyffeln går att sätta ihop när de inte används. Jag skulle lätt kunna ha den framme i köket och jag skulle använda den med glädje.

SweepUp sopset från Eva Solo bestående av sopborste och sopskyffel
Bild: www.danskdesign.nu




Grodor i sugarpaste

Nu har jag äntligen bestämt mig för att göra en tårta med grodor på till Pyret utöver den med Hello Kitty som hon ska få. Jag har alrig tidigare modellerat och inte gjort någonting i 3D. Resultatet blev helt ok för att vara första gången men jag tycker nog att ansiktet på den stora grodan liknar mer en apa än en groda. Däremot tror jag att Pyret kommer att bli nöjd och nu ska jag fundera lite på vilka andra saker som ska finnas runt grodorna på tårtan. Det är aningen beroendeframkallande att modellera och nu när jag har gjort dessa grodor vill jag bara göra mer. Inte nödvändigtvis grodor men en massa andra saker. Kan inte barnen fylla år flera gånger per år så att jag har en ursäkt att göra fler tårtor?

Modellerade 3D grodor i sugerpaste

Foto: Privat

Inbjudningskort

Idag var jag hos Anna Boye och skaffade mig några av hennes inbjudningskort som Pyret ska skicka iväg inför hennes kalas. Det fanns massor av snyggt hos Anna och jag kan tänka mig några av hennes robottavlor till lillebrors rum. Jag måste ta och göra om lite därinne för att få det lite mysigare. Till Pyret hade jag tänkt att köpa ABC planschen men den var tyvärr slut men Anna lovade att maila mig när den kom in. Har ni inte tittat på Annas fina saker tidigare så gå in här och kika runt.

Inbjudningskort i limegrönt med en apa som håller i en tårta av Anna Boye

Inbjudningskort i rosa med vimplar på av Anna Boye

Foton: Privata




Fåtöljerna är här

Jag har helt glömt bort att visa våra nya fåtöljer. Vi har haft dem i några månader och de är supersköna att sitta i. Maken har inte suttit i soffan en gång sedan vi fick dem. Vi funderade på att köpa till fotpallar men insåg att de skulle ta för mycket plats. Barnen fick sittpuffar i skinn (importerade från Marocko av Anna Boye) i julklapp och de är perfekta som fotpallar att använda när barnen gått och lagt sig.  Fåtöljerna är av ett mjukt skönt skinn och om man trycker vikten bakåt när man sitter i dem lutar sig ryggen bakåt vilket går att se på fotografi nummer två. En riktig relaxfåtölj med andra ord. När jag tänker på det har maken inte somnat i den ännu, det är väl i  och för sig bara en tidsfråga. Kvar till vardagsrummet innan vi kan anse att det är färdigt är en lampa ovanför soffbordet, ett soffbord och en matta (vill ha en svart och vit kohud). Jag skulle nog även vilja köpa en lampa att ha på bänken som vi har satt upp under tv:n.

Fåtölj Roma från Svenska Hem i svart skinn

Fåtölj Roma från Svenska Hem i svart skinn

Foton: Privata

Nya gardiner

På senare tid har jag insett att det är ganska bra att handla på Ellos. Tidigare har jag tyckt att de haft tråkiga saker men nu har jag förstått att de säljer märken som Kavat, Timblerland, Esprit, Hello Kittty och mycket annat. Dessutom är de mycket generösa med rabatter. Nästan varje månad och ibland flera gånger i månaden får jag rabatter på 40% till 50% på en vara. Du får själv välja vilken vara du vill ha rabatten på och det gäller oftast skor, kläder och textilier. I höstas köpte jag ett par Kavatkängor till Pyret för halva priset. Senaste köpet var ett par gummistövlar från Tretorn med 40% rabatt och på resterande av beställningen fick jag 30% rabatt. Då passade jag på att köpa ett par gardiner till Pyrets. Det mesta i hennes rum är nämligen vitt och rosa men hon vill även ha in lila som färg. Gardinerna har fjärilar i rosa, lila och silver så det passar perfekt. Annars är jag inte speciellt förtjust i gardiner för jag tycker att de minskar ljusinsläppet från fönstret. Dessa gardiner har jag satt utanför kanten på fönstret vilket gör att hela fönstret syns. Jag har tidigare lovat att slipa och måla stolarna i hennes rum lila. Färgen köpte jag för nästan ett år sedan men det har helt enkelt inte blivit gjort. Det gäller till att ta sig i kragen och få det gjort.

Vita gardiner med fjärilar i silver, lila och rosaVita gardiner med fjärilar i silver, lila och rosa

Vita gardiner med fjärilar i silver, lila och rosa

Foton: Privata

Napparna är väck

Hur mycket kan man egentligen hinna med på en dag? Idag har vi verkligen varit ruskigt effektiva. Vi ställde väckarklockan på 08.30 för vara på säkra sidan om att komma upp i tid. Igår väcktes vi 09.30 av Pyret och höll på att missa vårt skridskomöte och utomhuspicknick med några kompisar. Hela familjen gick iväg till Thernlunds där det var REA idag. De säljer märkeskläder och för min del blev det ett par byxor och en topp.

Senare åkte vi till hockeyrinken då Pyret absolut ville åka skridskor idag igen. Tyvärr hade det blivit något fel på isen och den var avstängt för tillfället men skulle troligtvis öppna senare under dagen. Vi åkte vidare till den stora ishallen på Lidingö men den var stängd. Det finns en rink bredvid men i helgen rasade taket in på den och tack och lov klarade sig alla som befann sig på isen.

Istället tog vi en tur till slalombacken så att Pyret fick titta på slalomåkarna och backen. När vi frågade om hon ville försöka någon dag sa hon bestämt NEJ. När vi frågade varför svarade hon att man slår sig så mycket. Vi åkte vidare till Elfvik där Pyret och hennes bästis skulle ge bort sina nappar till kaninerna. Det gick jättebra och sedan gick vi in i herrgården för att fika och fira att tjejerna har blivit stora och slutat med napp.

På vägen hem tog vi en tur förbi hockeyrinken och nu var isen klar att åka på. Pyret blev överlycklig och kastade sig ut på isen. Hemma igen blev det badning och en smarrig middag. När det var dags att sova började Pyret inse att hon inte längre hade någon napp och då kom det några tårar. Hon satt med mig i soffan en stund och sedan ville hon gå och lägga sig och att jag skulle följa med och mysa lite med henne tills hon somnade. Jag låg bredvid henne i sängen i några minuter och sedan sov hon gott.

Tyvärr är bilderna väldigt dåliga men de är tagna med mobilen.

Napparna lämnas till kaninerna Napparna till kaninerna

Foton: Privata

Hello Kitty tårta

Nu ska jag sluta tjata om diverse bakverk men först vill jag visa prototypen av Hello Kitty tårtan som jag gjorde igår. Jag fick en massa tips av min "huskonditor" och måste faktiskt säga att jag är riktigt nöjd över resultatet. Det kommer att bli en del ändringar till dess Pyret fyller tre år och tårtan ska göras igen. Hello Kitty ska egentligen ha svarta kanter, morrhår och ögon men det tog hur lång tid som helst att färga in svart i den vita sugarpasten och jag har köpt en färdig svart till nästa gång. Dessutom ser tårtan blå ut på bilden men det är egentligen lila. Som fyllning gjorde jag ett lager med chokladfluff och ett med grädde och hallon. Jag kommer även att dekorera med lite andra saker när det är dags för den riktiga tårtan och jag måste dessutom försöka hitta någon idé till tårta nummer två.

Hello Kitty Tårta med lila sugerpaste, chokladfluff och grädde med hallon

Hello Kitty Tårta med lila sugerpaste, chokladfluff och grädde med hallon

Foton: Privata

Bountybollar

Jag har tidigare skrivit om min "huskonditor" kompisen E som gör helt fantastiska bakverk. I jul har vi fått smaska på många av hennes skapelser. Det har varit allt från praliner till kolor och efterrätter. En av mina favoriter var "bountybollarna". Jag kan tycka att en hel pralin som är proppad med choklad blir lite för mycket av det goda men dessa är fyllda med en kokossmet vilket blir en liten överraskning när man sätter tänderna i dem. När vi åkte iväg till vänner idag för en sen lunch gjorde jag några bollar och tog med mig.

Här kommer receptet på bollarna och lite bilder från tillverkningen.

Denna sats ger ungefär 50 stycken

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
eventuellt något roligt strössel

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timme.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med strössel om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.


Chokladbollar fyllda med kokos

Chokladbollar fyllda med kokos

Chokladbollar fyllda med kokos

Foton: Privata



Gott Nytt År!

Jaha, då är vi inne på ett nytt år igen. Det är inte klokt vad tiden går. Fördelen med att det går fort är att sommaren snart är här igen (jag är inte speciellt förtjust i vintern).

Nyårsafton blev en mycket lyckad tillställning hemma hos några kompisar här på ön. Vi brukar vara mellan 3 till 4 par som firar tillsammans. Vi delar upp maträtterna mellan oss och därför blir det en överraskning för alla gällande vad som kommer att serveras under kvällen. Maken och jag skulle göra förrätten denna gång och gjorde blinier med löjrom, crème fraiche, rödlök och gräslök. Det var helt ok men vi hade gjort så mycket smet att vi skulle kunna föda alla på hela Lidingö. Till varmrätt blev det fläskfilégryta med pressad potatis och sallad. Efterrätten var helt gudomlig. Det var en chokladpavlova med lemon curd grädde och färska bär. Det var bland det godaste jag någonsin ätit. Den var också sådär smarrigt seg i mitten, precis som jag gillar.

Festligheterna fortsatte långt in på natten och vi kom inte i säng förrän runt 03.00 tiden.

Nyårsdukningen

Lite snacks innan nyårsmiddagen

Blinier med löjrom, creme fraiche och rödlök

Chokladpavlova med lemoncurd grädde och färska bär

Foton: Privata

RSS 2.0