Halloweenpumpa

Nu har jag och barnen gjort en fin halloweenpumpa. Pyret har egentligen ingen koll på Halloween och vi kommer inte att fira det på något speciellt sätt. Däremot har hon sett alla pumpor i affären och även sett på ett barnprogram vad man kan göra med en pumpa och några ljus. Först skissade jag på ett papper hur pumpan skulle se ut men hon tyckte att den blev alldeles för läskig och ritade sedan själv en mindre läskig variant. Båda barnen tyckte att det var kul att fixa till den men ingen ville ta ut innehållet och Pyret sa att det var äckligt. När vi ställt ut den på balkongen och tänt ljusen innuti stod båda barnen och tittade med stora ögon. Pyret trodde att pumpan var hungrig och därför har han fått ett löv att smaska på.

Halloweenpumpa

Halloweenpumpa

Halloweenpumpa

Foton: Privata

Lovisa Burfitt "All Tomorrow´s Parties" är uppe på väggen

Lovisa Burfitt All Tomorrow´s Parties
Foto: Privat

Det var länge sedan jag beställde Lovisa Burfitts All Tomorrow´s Parties från Wonderwall. Den har legat i sin rulle som den skickades i och bara väntat på att jag ska köpa en ram. Tyvärr har det varit alldeles för mycket att göra men i veckan åkte maken och svärmor iväg till IKEA med en lång lista. Han införskaffade då en ram på 70 x 100 cm och jag har monterat ihop tavlan idag och den är så fin på väggen i sovrummet. Tyvärr är inte bilden den bästa då hon har fått blixten från kameran mitt på knät.

I övrigt har dagen idag varit helt underbar. Det är nämligen första dagen på drygt två månader som jag inte har ont i ryggen. Jag kan knappt komma ihåg längre hur det är att inte ha konstant ont. Det värsta är att jag tappar suget att göra någonting och försöker bara hålla mig på fötter. I både fredags och lördags låg jag på soffan på kvällen och bara bet ihop av smärta. Stackars maken har under en lång tid både fått stå för städning, handling och matlagning.

Idag har jag alltså hunnit med massor. Pyret och jag åkte iväg på dans och sedan åkte hela familjen iväg till familjen E för att äta en samskig höstlunch. Vi fick åka därifrån lite tidigare än vad våra småtjejer hade önskat men maken hade bokat in sig på ett pass på gymet. Då fick jag möjlighet att fixa lite hemma vilket jag inte har haft ork att göra på mycket länge. Jag röjde bland våra skor (var kommer alla skor ifrån)? Ibland tror jag att det är två familjer som bor här och inte bara en. Alla sommarskor packades undan. Nästa moment var att gå loss med dammsugaren och fixa i ordning i vårt sovrum samt montera tavlan.

Sedan lurades jag av att klockan i köket inte var omställd och fick panik när jag insåg att maten inte skulle bli klar förrän sent. Jag började fixa såsen till den ungsbakade laxen och var glad när maten serverades en timme senare. Maken påpekade att middagen var serverad tidig. Då insåg jag att klockan gick fel och att den inte var mer än 17.00. Efter maten var det dags för maken att bada barnen medan jag fortsatte fixa lite.

Nu hoppas jag bara att ryggen ska hålla några dagar för i morgon är det sjukt mycket att göra på jobbet och det är helt nya arbetsuppgifter så ni får hålla tummarna för att allt går vägen.

Dop

Idag har vi börjat förmiddagen med att ha städdag i föreningen. Hela familjen var ute och Pyret var jätteduktig på att kratta och hjälpte även en granne att plocka in alla krukorna från uteplatsen. Sedan packade vi ihop oss för att åka iväg på dop. Den var en av makens kusiners barn son döptes. Det var riktigt trevligt och Pyret hade många frågor om kyrkan och vad prästen gjorde. Efteråt träffades vi alla i församlingshemmet och åt smörgåstårta och en fantastisk kladdkaka med färska hallon. På vägen hem slocknade båda barnen i bilen och det kommer att bli en slapp kväll framför tv:n. I doppresent köpte vi en A till Ö tavla från Anna Boye och två leksaksbilar.

A till Ö tavla från Annan Boye

A till Ö tavla från Annan Boye

A till Ö tavla från Annan Boye

Foton: Privata

Macroner fyllda med choklad och passionsfrukt

I lördags var familjen S här på middag. Dagen började med att vi skulle gå på bio. Det var i alla fall tanken men Pyret vägrade då hon såg att det var en stor biosalong och att vi skulle sitta långt fram. Hon verkligen totalvägrade och det slutade med att vi fick gå därifrån medan familjen S fick se Nalle Puh. Till fikat efter bion gjorde jag macroner fyllda med en chokladganache smaksatt med passionsfrukt. Maken tyckte att de var galet goda och jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Med tanke på att det var första gången jag gjorde några i min egen ugn var jag orolig för att resultatet inte skulle se så bra ut. Nu vet jag att 12 min är den tid det tar för dem att bli klara i ugnen.

Macroner med choklad och passionsfrukt

Foton: Privata

Inte godis, eller?

Lunchdessert på Brasserie Tures i Gallerian
Foto: privat

Sedan i augusti har maken och jag inte ätit godis. Det blir så mycket av den varan under sommaren att vi blir alldeles sockerberoende och måste avgifta oss de andra månaderna på året. I början är sötsuget enormt och jag tänker på godis för det mesta. Efter ett tag avtar det värsta och nu är det inte så ofta jag går omkring och är godissugen. Varje måndag på jobbet får vi lösgodis på ett av våra möten och jag har varit ståndaktig nog att inte smaka en enda gång. Däremot har jag och maken lite suddigar regler vad gäller desserter. Lite gott måste vi få unna oss och om vi är på middag och t.ex. blir bjudna på Betsy Sandbergs hemmagjorda praliner klassar vi det snabbt som dessert. Nu har jag även börjat tulla lite på reglerna när jag går till Brasserie Tures i Gallerian och äter lunch. Där finns det nämligen ett dessertbord med både godis (skumsvampar, kokosprickar och små chokladprickar i mörk choklad), bär och någon form av stabbigare vaniljkräm. Jag brukar börja med att ta lite kräm som jag toppar med bär och sedan strör jag över de små chokladprickarna. Helt klart en dessert enligt mig och inte godis. Jag är inte riktigt säker på att maken håller med men en gång i veckan eller mer sällan kan det ju faktiskt vara helt ok.

Macaronmatta

Jag tycker att det är roligt att laga macaroner men ibland är det riktigt besvärligt. Det gäller att få dem släta och fina med den lilla "foten" längs kanterna. När allt går vägen är det rena himmelriket att smaka på de små godingarna. I födelsedagspresent fick jag bakboken Macaron av Annie Bigg som är fylld med en massa fina recept på macaroner och nu har jag köpt mandelmjöl vilket betyder att det är dags att prova några av recepten. Jag har tidigare gjort eget mandelmjöl men jag tycker att det blir lite väl stora bitar i mjölet. Några recept som jag är sugen på att prova är choklad & passionfrukt, banantoffé samt kokos & mango. Visst låter det smarrigt? Nu du E ska du äntligen få smaka på mina macaroner. Det riktigt trixiga när jag bakar dessa små godingar är att inte få dem att spricka. Nu har jag sett att Lekué har gjort en speciell macaronmatta som underlättar allt detta. Detta ska genast sättas upp på min lista över saker som tomten gärna får komma med.

Lekué macronmatta
Bild: www.mikadesign.se

Skålar från Mateus i färgen ocean

Jag har lite fler presenter att visa upp som jag fick på min födelsedagsfest. Det är många som är förtjusta i porslinet från Mateus och så även jag. Tidigare har jag fyra små ostronskålar i ljusgrönt som jag har till dessertskålar. Nu fick jag av kompisen B två djupa skålar i färgen ocean. Dessa kommer att bli toppen att servera soppa eller sallad i. Det gör att de kommer att användas flititgt både vinter och sommar. Många vill ha samma färg på hela sin uppsättning från Mateus men jag tycker att det är kul med lite olika färger.

Mateus skålar i ocean färg
Foto:Privat


RockCoco kristallkrona á la Fatboy



RockCoco moderna kristallkrona från Fatboy

Bild: www.shop.fatboy.com

Kompisar till mig och maken har köpt ett stort och fint sekelskifteshus där stavparkett, kristallkronor och spröjsade fönstrer nästan är ett måste. Hemma hos skulle det inte alls passa men en annorlunda variant på en kristallkrona kanske skulle vara någonting. Vi är fortfarande på jakt efter en lampa till vardagsrummet och då hittade jag denna från Fatboy. Det roliga är att det går att ha den utomhus eller i badrummet då den tål att överösas med vatten. Jag tycker om att sladdarna är röda och att de syns då lampan i sig är transparent.

En spontan fredag

Ibland blir inte allt som man tänkt sig men igår var det bara positivt. Efter att ha jobbat alldeles för många timmar denna vecka bestämde jag mig på förmiddagen för att lämna jobbet redan vid 15.00 tiden. På vägen hem passerade jag parken och där var resten av min familj tillsammans två andra barn från Pyrets dagis tillsammans med deras pappa. Pyret ville helt plötsligt gå hem och bjöd då med sig den andra familjen. Väl hemma började barnen leka och vi andra tog en fika. Efter ett tag insåg vi att det faktiskt var fredag och vi kom då på att vi har en hel del vin kvar sedan min fest. Redan klockan 16 satt vi där med var sitt vinglas och det kändes lite småbusigt att dricka vin så tidigt när de flesta andra är kvar på jobbet. Barnen lekte kanon tillsammans och den andra familjen stannade sedan på middag. Det var inte förrän senare på kvällen som gästerna gick och barnen hade gärna fortsatt att leka till de stupade.

För ungefär ett år sedan köpte vi ljusskenor till köket från IKEA där vi satte våra Caravaggiolampor. På den andra skenan skulle vi sätta spotar men de fungerade aldrig. Då pappan i den gästande familjen är elektriker tog han sig en titt på detta igår men han hade inte heller någon förklaring på vad som var fel. Vi flyttade nämligen över lamporna och spottarna till den skenan som inte fungerarde och då fungerade allt. Vi tog sedan bort lamporna och då lös fortfarande spotarna. När vi sedan släckte strömbrytaren och tände igen fungerade inte spotarna. Hur konstigt som helst. Vi glömde sedan att stänga av strömbrytaren och en timme senare började spotarna lysa. Mycket mystiskt. Nu kan jag däremot inte få igång dem igen.

Spotar från IKEA
Foto: Privat





Save the world av Catalina Estrada

Ibland blir jag förtjust i saker utan att riktigt veta varför. Den här tavlan (save the world) från Catalina Estrada tilltalar mig och jag tycker verkligen om att den är så färggrann. Om det inte hade varit för de blodiga tårarna skulle den passa perfekt i Pyrets rum. I vanliga fall skulle jag valt en lite mer lågmäld tavla men nu när det blir höst och mörkt vill jag ha lite färg för att kompensera mörkret med. Denna tavla finns numrerad och signerad på Wonderwall.

Save the world av Catalina Estrada
Bild: www.wonderwall.se

Min första derrière la porte burk

Det finns inga burkar i världen som är så fina som de från derrière la porte. Jag har tyvärr inte haft några tidigare men på festen i lördags fick jag en jättefin burk av familjen S. I somras när jag fyllde år gav de mig även olika bakböcker som jag visat här i bloggen. Jag kan verkligen säga att frun i familjen har god smak och vet precis vad jag gillar. Varför inte ta en titt på hennes blogg Hemma på ön så får ni se vad jag menar. Nu ska jag bara fundera på vilka fina saker som ska läggas i min lilla burk.

derrière la porter burk
Foto: Privat

Tidningsställ i akryl

Jag har länge velat byta ut vårt tidningsställ som vi har i vardagsrummet. Den jag har suktat efter är i akryl och är väldigt enkel och snygg. Varje år har den funnits med på min önskelista men jultomten har nog inte tyckt att jag varit snäll nog för den har lyst med sin frånvaro. Därför blev jag extra glad när jag i lördags fick den som födelsedagspresent av familjen B. Nu står den fullmatad i vardagsrummet och passar verkligen perfekt.

Tidningsställ i aktryl

Tidningsställ i aktryl
Foton: Privata

Annars har jag varit väldigt trött idag. Jag står verkligen inte pall för sena festnätter längre. Det är väl åldern som börjar ta ut sin rätt. Däremot så är det bara att bita ihop när man har barn. Efter middagen idag lekte vi pirater som seglade till Kina och efter det var det dans i vardagsrummet. Pyret går på dansskola på söndagarna och skivan som spelas där har även börjat gå varm här hemma. Lillebror är inte sen att hänga på och helt plötsligt är hela familjen uppe och dansar.

40-års fest

Igår var det dags för min 40-års fest. En aning sent kan tyckas då jag fyller år på sommaren. Jag var in i det sista tveksam till om jag skulle ha en fest och bestämde mig för att ha en lite mindre variant med totalt 18 personer. Underbara familjen K frågade om vi ville ha festen hemma i deras villa vilket var toppen då det är svårt att få in 18 personer sittandes vi ett bord hemma hos oss.

Nu delade vi ändå upp oss på två bord och det var delvis för att vi hade lite frågesport borden emellan. Dagen till ära hade jag beställt små buketter som var placerade på borden.

40-års fest

Dukning

Maten caterade vi från Säbb & Blomqvist och den var verkligen kanon. De har så många bufféer att välja mellan men jag slog till på den som heter Kalassmaker. All mat kommer upplagd på porslin från Mateus och det kommer med värmeskåp till maten som ska hållas varm. Dagen innan ringde jag dem och frågade om jag skulle beställa till 20 personer för att vara på säkra sidan men deras svar var att de alltid gör för mycket mat och så var verkligen fallet. Alla åt så de höll på att spricka och ändå fanns det mat kvar. Tyvärr missade jag att ta kort innan gästerna högg in på maten så det fick bli en liten bild där den redan hade blivit upplagd på någons tallrik. Till dessert hade jag gjort frozen cheesecake med hallon och vanliljpannacotta med passionsfruktsgelé.

Mat från Säbb och Blomqvist

Efter det dukade vi fram ett rejält drinkbord och sista gästerna gick runt 03.00 tiden. Idag har vi varit tillbaka i villan för att städa och jag kan lätt säga att det blir en tidig sängläggning idag. Jag glömde nästan säga att jag fick en massa fina presenter och jag ska visa dem framöver.

Drinkbord
Foton: Privata

Tack alla ni underbara som var med och gjorde mitt kalas till en riktig toppenfest! Kram på er!


Prins Eugen waldermarsudde blomkruka

I lördags hade vi besök av familjen R och då fick vi en jättefin orkidé. Tyvärr har jag inte några "gröna fingrar" och vi får se hur länge den överlever här hemma. När de börjar bli riktigt dåliga brukar min mamma komma till undsättning och sedan växer dem och frodas hemma hos henne. I bröllopspresent för många år sedan fick vi en Prins Eugen waldemarsudde blomkruka och den passar perfekt till denna vita orkidé.

Prins Eugen Blomkruka

Foto: Privat

Mailingbags

Jag har fått en hel del frågor om påsarna som jag använder när jag skickar iväg saker som jag sålt på Tradera. De kallas för mailingbags och är verkligen toppen. De är slitstarka som attan och väger nästan igenting. Dessutom är de lätta att försluta med en klisterremsa. Kom bara ihåg att köpa självhäftande frimärken då de "vanliga" inte fäster på plast. Jag brukar köpa mina mailingbags från Emmis. Den varianten jag normalt köper är en blandning av 40st 25x33 och 40st 19x26. Priset för dessa 80st är 145kr.

Mailingbags

Bild: www.emmis.se

Tradera har tagit över

Just nu sitter jag med paket i hela vardagsrummet. Jag har nämligen sålt 25 objekt på Tradera (mestadels barnkläder och skor). Vissa är verkligen snabba på att betala och idag har jag paketerat 12 saker som ska skickas i morgon. Det kommer att droppa in pengar på mitt konto varje dag i några dagar framöver så packandet kommer att pågå ett tag till. Jag måste säga att jag tycker att Tradera är fantastiskt. Jag har gjort så många fynd där och även sålt av en massa saker som jag inte behöver och tjänat bra med pengar på det. Dessutom är det bra rent miljömässigt då saker återanvänds istället för att nya ska göras och begagnade slängas.

Tradera

Foto: Privat

RSS 2.0