Chokladkaka med kolakräm


Foton: Privata
Till fika igår gjode jag en variant av kladdkaka med kolakräm. Den toppades sedan med färska frukter och såg faktiskt riktigt smaskig ut och smakade gott. Basen är vilken typ av chokladkaka som helt (exempelvis denna). Sedan ska en kolakräm kokas enligt följande:
3 dl grädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
150 g smör
Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfett i en kastrull. Koka tills den tjocknat ordentligt vilket tar ca 30-40 minuter. Rör ner matfett och låt det svalna. Lägg tårtan på ett fat och bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
Toppa med färska bär så ser kakan ännu smarrigare ut.
Kommentarer
Postat av: Carin
Det där receptet ska jag spara. Hur fräscht som helst med massa olika frukter och bär på toppen! :)
Trackback