Veckans recept - Korvpanna med vitlök och timjan

 
Det är inte ofta hela familjen kan enas om att en maträtt är god men den här korvpannan faller faktiskt oss alla i smaken. Jag brukar steka korven på hög värme för att den ska bli lite krispig men det gäller att se upp så att den inte bränns.
 
För att få lite mer sting går det bra att tillsätta några droppar tabasco.
 
Korvpanna med vitlök och timjan, 4 portioner
 
ca 550 g falukorv
3 vitlöksklyftor
några kvistar färsk timjan
2 dl svarta oliver (gärna med kärnor för smakens skull)
svartpeppar
salt
ca 2 msk olja
 
Dela falukorven på längden och skär den i tunna skivor. Skär vitlöken i tunna skivor. Häll olja i en stekpanna, lägg i vitlöken och bryn den lätt. Tillsätt korven och låt den få en brynt yta. Lägg i timjankvistarna och fräs med i pannan. Tillsätt oliverna. Salta och peppra.
 
 
Barnen vill gärna ha kokt potatis till men maken och jag väljer hellre en frittata med broccoli och blomkål. Eller varför inte lite gott lantbröd som doppas i pannan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0