SaSaZu - en fantastisk restaurang i Prag

 
En av kvällarna i Prag hade vi bokat bord på restaurangen SaSaZu som serverar asiatiska rätter. Då vi bara bodde en station bort med tunnelbanan valde vi att åka kommunalt vilket visade sig vara lite besvärligt när vi väl kommit upp från tunnelbanestationen. Det var knepigt att hitta till restaurangen vilket vi hade blivit varnade för innan. Mitt tips är alltså att åka taxi om ni ska hit och äta.
 
 
 
Lokalen som helt saknar fönster är riktigt häftig i färgerna rött, svart och vitt. I taket hänger gigantiska lampor som skiftar i olika färger och på flera ställen i lokalen står stora statyer.
 
Kyparen förklarade att det är lagom att beställa in två förrätter per person och sedan en varmrätt var. Vi delade på allt och det var så otroligt gott.
 

Deras signaturrätt SaSa Crispy Roll var suveränt god. Det är norirullar med tonfisk, lax och wasabi som friteras väldigt snabbt och rullarna serveras med en sås på svarta sesamfrön. Rätten fick fyra av fem i betyg och hade det bara varit tonfisk istället för både tonfisk och lax hade det blivit fem av fem. 
 

Sedan blev det Bang Chang Shrimps vilket är rullar med räkor, grapefrukt, kemiri nötter, mynta, basilika, kokosnötspasta som sedan doppas i en sås på citron och koriander. Någonting inuti rullarna var krispigt och det hela var fullkomligt gudomligt att äta.
 

Den rätt jag tyckte minst om var dessa tempurafriterade räkor med en sås på pumpa, salladslök, yoghurt och dashi
 
 
En riktig höjdare var dock denna Chicken Lemon. Kycklingfilén var panerad i krossade jordnötter och sedan friterad. Kyparen kom fram och skar den i små bitar och pressade ner citronen i den lilla skålen med kryddor. Mamma och syrran började vid det här laget bli mätta men inte jag. Tacksamt åt jag upp det mesta av denna rätt på egen hand.
 

En annan favorit var denna Bombay Butter Chicken som är kyckling marinerad i yoghurt, gara Masala, citron och koriander. Detta serveras i mjuka roti bröd. Mums.
 
Utöver dessa rätter åt vi även BoLaLot, SaSaZu Fillet, Volcano Scallops och Singapore Crab Chilli. Den sistnämnda var inte alls min grej. En friterad soft-shell krabba som var friterad med skal och allt.
 
Som sagt, är ni i Prag är denna restaurang verkligen värd ett besök.
.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0