Smarrig röra till avokado

 
Nu när jag äntligen kan äta äpplen igen (har tagit sprutor mot pollenallergi och har nu börjat tåla äpplen igen) började jag bli sugen på en supersmarrig röra till avokado. Min syster brukade göra den för säkert tjugo år sedan och den är så god att det inte går att sluta äta. Jag brukar göra mer än vad som behövs och fylla på i avokadon när röran börjar ta slut.
 
 
De fina avokado skålarna hittade jag på en loppis här uppe för 5 kr styck. Det fanns sex stycken och 30 kr för alla var ett riktigt fynd.
 
Det finns inget recept men jag har försökt att skriva ner ungefär hur den ska göras.
 
Fyllning till 6 avokados:
 
1 grönt äpple
5 skivor rökt skinka
1 liten röd lök
ca 10 skivor färdigskivad smörgåsgurka eller saltgurka
ca 2 dl creme fraiche
ca 1 dl majonnäs
salt
peppar
 
Skär äpple, skinka, rödlök och gurka till små bitar. Blanda ner creme fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Fyll på med creme fraiche och majonnäs om ni vill ha den lite krämigare. För mer sälta ta mer gurka.
 
Dela avokadon och fyll mer röran.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0