Snaps på rabarber och jordgubbar

 
Det är härligt att ha en tomt där det går att odla saker. Då vi i vanliga fall bor i lägenhet är det lyxigt att kunna gå ut och plocka rabarber för att kunna göra en paj eller som i detta fall göra snaps.
 
 
Receptet hittade jag hos matplatsen och det är verkligen busenkelt. Inte illa heller när den är riktigt god och jag ska spara det mesta till julafton för att få en riktigt sommarkänsla mitt i vintern.
 

70 cl renat brännvin
ca 5 dl finskuren rabarber
ca 3 dl skurna jordgubbar
2 sockerbitar
1 vaniljstång

 

Skär rabarber och jordgubbar i bitar och lägg i en bunke. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg även fröna och stången i bunken. Häll på spriten och lägg i sockerbitarna. Låt stå ca 3-4 dagar (rör om i bland) och sila sedan av det och häll upp i flaska. Serveras kall.

 

 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0