Fröknäcke

 
När Pyret var iväg på balett idag passade jag och Lillebror på att baka fröknäcke. Jag var lite lat och köpte en mix men det går egentligen lika bra att göra eget. Mixen består av olika sorters frön och det enda som behöver tillsättas är 4 dl kokande vatten och 3 msk rapsolja.
 
 
Allt får vila i tio minuter och sedan ska smeten fördelas ut på två plåtar. För att få lite extra smak strödde vi på havssalt. Efter drygt 55 minuter i ugnen är de gyllengula och krispiga. De är en riktig favorit hos alla utom Pyret.
 
Det var min syster som bjöd på dessa fröknäcken för första gången och de är så enkla att baka och passar utmärkt som mellanmål. Enda problemet är att de är försvinnande goda.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0