Smaskiga hallongrottor

 
Idag har jag varit hemma med två sjuka barn. Nu håller jag tummarna för att de är pigga i morgon så att vi kan ha Pyrets födelsdagskalas på söndag. Dagen har barnen mest spenderat i soffan tittandes på tv. Det har även blivit lite lekande med Barbie men de har tappat orken ganska fort. Lillebror tar sig då och då en tupplur i soffan.
 
 
Jag har däremot hunnit fixa lite inför kalaset. Igår bakade jag hallongrottor och idag har det blivit jitterbuggar och kladdkakdemuffins som nu åkt in i kylskåpet. Det är skönt att få lite "extra" tid och nu känner jag att läget börjar bli lite under kontroll inför våra 22 gäster som kommer på söndag.
 
Jag passar på att lägga upp receptet på hallongrottorna.
 
ca 20 kakor
 
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl hallonsylt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda mjölet med bakpulver och arbeta in det i socker- och smörblandningen.
 
Forma degen till en rulle ca 20 cm lång och låt den vila ca 15 min. Ställ ut pappersformar på en plåt. Skär rullen i 20 bitar och rulla till små bollar som läggs i formarna.
 
Gör en liten fördjupning i varje boll och fyll hålet med ungefär 1 tsk hallonsylt. Grädda kakorna 12-15 minuter i mitten av ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0