Ungsbakad portobellosvamp

 
Igår bestod middagen av en god köttbit, avokado och limesalsa samt ungsbakad portobellosvamp. Det blir mycket sallad nu för tiden och ibland vill jag sätta tänderna i någonting bitigare och då tänkte jag att svamp skulle smaka bra.
 
Det blev därför ett recept ut boken Suveräna Succéer av Sonja Block och Tina Scheftelowitz. De blev riktigt goda men nästa gång vill jag ha lite mer sting och därför ska jag toppa dem med vitlökssmör. Receptet nedan halverade jag då det bara var jag och maken som äter svampar i vår familj. Här kommer receptet:
 
8 portobellosvampar
75 g mjukt smör
1 röd chili
5 vitlöksklyftor
1 1/2 msk färskriven ingefära
salt
hackad persilja eller koriander
 
Borsta svampen försiktigt men skölj den inte. Skär av svampfötterna. Ta ur fröna på chilin och hacka den fint. Hacka vitlöksklyftorna mycket fint eller pressa dem. Blanda smör, chili, vitlök, ingefära och salt.
 
Lägg svampen med lamellerna uppåt på ett bakplåtspapper och fördela smöret på svamparna. Baka dem i ugnen på 165 grader (varmluftsugn) i ca 1 1/2 timme tills de är genombakade och mjuka. När de serveras strö över kryddgrönt (jag blandade i koriander redan i smöret).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0