Insamling till Lettland

Det finns en kvinna här på Lidingö som i flera år har samlat in kläder, leksaker och möbler för att sedan åka över till Lettland och dela ut dem till behövande. Hon gör detta helt ideellt och tyvärr har inte Lidingö kommun varit speciellt tillmötesgående när hon har frågat om bidrag till sina resor. Lidingö har nämligen en vänort i Lettland som heter Saldus och det är dit hjälpen går. Kommunen (som inte direkt går på knäna) har inför denna resa endast bidragit med ett sopföråd på sex kvadratmeter där hon kan förvara en bråkdel av sakerna.  Efter lite skriverier i Lidingötidningen nu i år har hon faktiskt fått hyran av lastbilen och chaufförens lön betald.

Jag har pratat med Pyret om att det finns barn här i världen som inte har det lika bra som vi. Att deras föräldrar inte har råd att köpa mat eller leksaker. I söndags satte vi oss i hennes rum och gick igenom hennes gosedjur som hon ville skänka till barnen i Lettland. Hälften av gosedjuren åkte ner i lådan för sådant som ska ges bort. Hon berättade för mig att nu kan några barn sova bra på natten för de kommer att kunna ha ett gosedjur i sängen.

Jag ska även gå igenom Lillebrors gosedjur för där finns det också ett antal som kan ges bort. En hel del barnkläder, barnskor, vuxenkläder och vuxenskor åker också med i insamlingen.

Hjälp till Lettland

Hjälp till Lettland
Foton: Privata

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0