Pragborgen

 
En av de vackraste platserna vi besökte i Prag var Pragborgen. Jag trodde att det bara var katedralen som kallades så men det visade sig vara en stor yta som är skyddad av en mur. Innanför muren finns palats, kyrkor, trädgårdar, torg, gränder och andra byggnader. Mycket vackert och fridfullt.
 
Spårvagnen stannar precis utanför muren och när vi skulle gå in på området stod det poliser som sökte igenom våra kläder och även våra väskor. Det är synd att det ska behöva vara så men det är tyvärr det som i dagslägen behövs för att förhindra olika terrorbrott.
 
 
Det första vi fick syn på var den sagolikt vackra St. Vitus-katedralen. Katedralen grundades tydligen redan på 900-talet men började byggas i sin nuvarande gotiska stil på 1300-talet. Vi gick runt katedralen för att titta på dess fantastiska utsmyckningar och sedan gick vi mot den kungliga trädgården och sommarslottet.
 
 
 
Det var lugnt och skönt i trädgården och slottet ligger vackert i ena änden med en makalös vy över Prag. Tyvärr hade vi inte tid att strosa runt så nästa gång får det bli lite mer tid just här.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0