Sakis sedan 1954

 
 
 
För några kvällar sedan tog vi en promenad ner mot Parga Stad för att äta middag på restaurang Sakis. Det är ett riktigt genuint grekiskt ställe som har funnits i familjen sedan 1954. Annars kan många ställen här nere kännas uppbyggda för just turister men här var det som att kastas trettio år bakåt i tiden (och det på ett bra sätt).
 
 
Jag åt friterad zucchini och en saganaki. Tyvärr var inte osten speciellt bra men zucchinin var toppen. Pyret åt spegetti med köttfärssås som fick två tummar av två möjliga. De var även jättebra på att hitta någonting till Lillebror att äta då det inte alltid är lätt att vara allergisk mot mjölkprotein här nere.
 
 
Mamma åt fyllda champinjoner och huset bjöd även på vitlöksbröd, ouzo och lite frukt till efterrätt. När vi smaskat klart och sagt hej då till den trevliga personalen började vi gå upp mot berget och hotellet. På vissa ställen var det ganska mörkt och jag såg en taxi som släppte av folk och undrade om han kunde köra oss hem. Det gick utmärkt och när vi kom fram ville han inte ens ha betalt. Det verkar som om alla här älskar barn och tack vare dem fick vi åka gratis. De har även fått gratis godis av en ägare i en mataffär. Lillebror vill tydligen flytta hit.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0