Att pimpla fisk

 
Dagens utflykt med skotern gick till en lite mindre sjö i närheten av där vi bor. Där brukar det alltid vara lätt att få abborrar på kroken och därför tog vi idag med oss pimpelspön. Knappt hade vi borrat upp hålen och stoppat ner kroken med mask så började det nappa.
 
 
 
 
Lillebror drog upp den ena fisken efter den andra och stackars Pyret fick inte en enda. Snabbt borrade morfar upp ett nytt hål till henne och då började även hon få fisk. De små fick åka tillbaka ner i sjön igen och de stora har nu morfar rensat och de ska rökas senare i veckan.
 
 
 
Vi gick även på en upptäcktsfärd där vi hittade färska älgspår. Den hade gått fram och tillbaka över ett vattendrag i närheten och även gjort en stor bajshög vilket barnen tyckte var mycket roligt. Till lunch blev det korv idag igen och barnen var supernöjda över att det idag blev betydligt mycket mer skoteråkande än igår (Pyret skriker fortare, fortare när vi är ute och åker).
 
 
 
Efter lunchen kom solen fram och när vi kom hem satte jag mig på altanen med en spännande bok. Påsken är faktiskt den bästa tiden här uppe. Mycket sol och förhoppningsvis även mycket snö.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0