Kryddiga lammfärsbiffar med salladskål

 
I veckan gjorde maken riktigt goda lammfärsbiffar. Det här kommer att bli en återkommande favorit helt klart. Vi är lite dåliga på att äta lamm men jag tror det är förknippat med att vi som små tyckte att det smakade kofta vilket det inte alls gör.
 
Till det gjorde han en sallad på salladskål, rödlök och solroskärnor. Här kommer recepten:
 
Kryddiga lammfärsbiffar 4 pers
 
 
500 g lammfärs
1 tsk finhackad röd chili
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk hackad mynta
2 msk hackad koriander
rivet skal av 1/2 citron
1 dl matlagningsgrädde
smör eller rapsolja
 
Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och matlagningsgrädde. Forma till långa färsrullar. Stek i stekpanna.
 
 
Salladskål med rödlök och solroskärnor 4-6 pers
 
 
ca 300 g salladskål
50-75 g ärtskott, solrosskott eller magnoldskott
1 liten rödlök
0,5 dl rostade solroskärnor
2 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt och svartpeppar
 
Strimla salladskålen så tunt som möjligt. Lägg i en vid skål eller på ett fat, blanda med skotten. Skala och finhacka rödlöken och blanda med kålen och skotten.
 
Blanda ihop vinäger, olivolja, vatten, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen ooch toppa med de rostade solroskärnorna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0