Pastasallad med kyckling och örtdressing

 
I helgen var vi bjudna på middag till kompisar och dit är det bara några minuters promenad. Då kan både jag och maken njuta av ett glas vin eller öl till maten och för att tala om mat får vi alltid så god och fräsch mat hos värdparet.
 
 
Barnen tog sina kickbikes när vi gick dit och sedan blev det fotboll i trädgården. Sedan satt vi ute hela kvällen och njöt av vädret men på kvällen blev det lite kyligt och vi behövde jackor för att hålla värmen.
 
 
Maten var som sagt supersmarrig och receptet kommer från senaste numret av LEVA & BO. Till salladen fick vi grillade sparrisar och grillad halloumiost, nybakat bröd och en jättegod smaksatt yoghurt.
 
Pastasallad med kyckling och örtdressing (4 port)
 
1 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
2 msk smör
salt och peppar
1 burk kronärtskockshjärtan
250 g coctailtomater
2 paprikor (gul och röd)
200 g pastaskruvar (eller någon annan typ av lite större pasta)
 
Örtdressing:
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 tsk äppelcidervinäger
1 knippa persilja
1/2 kruka basilikablad
1 msk repad timjan
1/2 knippa gräslök
Salt och peppar
 
Till garnering:
Färsk basilika
Parmesanflagor
 
Bena ur kycklingen och skär den i bitar. Ansa, dela och stek champinjonerna i smör. Salta och peppra.
 
Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela sedan i bitar. Dela coctailtomaterna och dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i ett durkslag.
 
Till örtdressingen mixa samman majonnäs, vinäger, gräddfil och örter i en bägare med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
 
Blanda pastan med örtdressingen i en stor skål. Tillsätt kyckling, champinjoner, kronärtskockshjärtan, tomater och paprika. Lägg ut på ett stort fat och garnera med färsk basilika och parmesanflagor.
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica Wallgren

Vad gott!

Svar: Eller hur, och enkel att göra.
Jag

2016-05-08 @ 21:08:33
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0