När du tycker att det är jobbigt att rensa hemma

 
Så här såg det ut i köket igår när vi hade en skärmfri kväll här hemma (inte titta på tv, padda eller mobil).
 
Min man och jag är ganska olika när det gäller att rensa bland våra saker. Jag vill ha ordning och reda på allting och tycker att saker vi inte använt på flera år säkert kan glädja någon annan istället för att samla damm hemma hos oss. Maken har inte samma inställning och får hjärtklappning bara av att höra mig säga ordet rensa och sortera.
 
Nu har vi i alla fall besämt oss för att gå igenom ett rum i taget och verkligen spara det vi behöver och använder och skänka, sälja eller slänga resten. Igår var det dags att börja med köket. För att göra det lättare för maken (och se till att han inte får panik) har vi bestämt en regel för hur vi ska fixa det här.
 
Hela familjen kör skärmfritt två vardagar i veckan och då sätter vi en timer på en timme och sedan börjar vi röja och rensa. När tiden är slut är det slutfixat och så tar vi nya tag nästa gång.
 
På helgen sätter vi timern på två timmar antingen på lördagen eller söndagen och kör samma koncept igen. Annars är det lätt så att jag kan hålla på och fixa en hel helg och det är inte så kul varken för mig eller resten av familjen. Det kommer attt ta ett tag men sedan är det ordning och reda här hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0