Rostad och het majssallad

 
 
Maken försöker att hålla sig borta från snabba kolhydrater vilket gör att det mest är barnen som äter potatis, pasta och ris. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i grönsaker och vegetarisk mat men nu är det nästan tvärt om. Det finns så mycket gott att göra men det gäller att hitta lite roliga kryddor för annars kan det lätt bli smaklöst.
 
 
I veckan gjorde jag en het majssallad till ungsbakad lax och det blev riktigt gott. Ska göra den till grillat i sommar och här kommer receptet:
 
4 portioner
 
3 majskolvar (förkokta)
2 tsk olivolja
75 g fetaost
1/2 kruka koriander
 
Dressing
 
1 vitlöksklyfta (riven)
2 msk ketchup
1 msk pressad limesaft
1/2 msk chipotlepasta
1 tsk spiskummin
salt och peppar
 
1. Bland alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
 
2. Skär loss majskornen från kolvarna och stek i oljan till dess de får en fin stekt yta. Blanda majsen med    
    dressingen.
 
3. Lägg upp majsen och smula över fetasosten och ha över grovhackad koriander.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0