En ordentlig vandring till Karlsbader Hütte

 
Det skulle bli dåligt väder i vår dal igår och därför åkte vi till Lienz som är ungefär 25 minuter bort med bil. Där skulle vädret bli betydligt bättre.
 
 
 
Vi hade hittat information om Karlsbader Hütte som ligger på 2260 meters höjd. Det vi inte visste var hur tufft det skulle bli att gå hela vägen upp. På 5 km hade vi 600 meters stigning vilket gjorde att vi gick rakt upp på stigar inne i skogen och på berget.
 
 
Ser ni hütten en bit upp på höger sida?
 
 
Jag är så imponerad av att barnen orkade hela vägen upp. På vissa ställen fanns det trappsteg byggda av trästammar och jord men Lillebror hade svårt att ta de stora trappstegen med sina korta ben. Totalt tog det 2 timmar och 45 minuter för oss att ta oss upp och det blev några snabba stop för att få i oss lite vätska och några godisbitar.
 
 
 
De sista 100 höjdmeterna orkade Lillebror inte längre och maken fick bära honom på sina axlar.
 
 
Det finns inte en chans att kunna visa med bilder vilka vackra vyer det är både på vägen upp och ner och även utsikten från stugan. Det var helt klart en av de vackraste vandringar som jag och maken gjort här nere.
 
 
 
 
Bredvid stugan ligger en sjö som är alldeles turkos. Jag blev otroligt badsugen men sedan kände jag på vattnet och insåg att det bara var några grader varmt. Inget bad med andra ord.
 
 
 
 
På vägen ner gick vi en grusad bilväg vilket gick lite fortare (två timmar) men det var inte lika fint. Däremot träffade vi på många får på vägen vilket uppskattades av barnen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0